Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΟΕΡΩΣ ΝΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ !




Στην Ελλάδα μερικά παντελώς άγνωστα τμήματα από τα περιφερειακά Πανεπιστήμια προσπαθούν να βρουν τρόπο για να ξεφύγουν από την αφάνεια τους.
Έτσι εδώ και 9 χρόνια το τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου του Αιγαίου χορηγεί μεταπτυχιακό τίτλο στην Ομοιοπαθητική!
Το Μάστερ στην Ομοιοπαθητική αποτελεί πράγματι Παγκόσμια πρωτοτυπία! (Σχετικά στο: Ψευδοεπιστημονικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.)
Ίσως μετά την επιτυχία του Μάστερ αυτού, να εκπληρώσουν και το αίτημα ενός πρωτοποριακού  ερευνητού που όπως λέει: Ψάχνω μεταπτυχιακό στη Βοσκή Αόρατων Μονόκερων!   


Με την ίδια λογική το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Κατεύθυνση Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Δημοκρίτειου Παν. Θράκης στην Ορεστειάδα, ήταν αυτό που χορήγησε διδακτορικό τίτλο Ιατρικής, στον γνωστό τηλεοπτικό γιατρό που διαφημίζει το ΤΟ ΟΖΟΝ ΤΟΥ ΦΙΚΙΩΡΗ!
Επειδή όμως τέτοιες ενέργειες  οδηγούν στην αγανάκτηση 62 καθηγητές  Πανεπιστημίου και ερευνητές, οι οποίοι σε επιστολή τους χαρακτηρίζουν ντροπή για το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου τέτοια μεταπτυχιακά, σκέφτηκαν ορισμένοι σε άλλα Πανεπιστήμια ότι μπορούν να κάνουν την φιγούρα τους με απλούστερο και ποιο θεαματικό τρόπο και χωρίς να εκτίθενται με άσχετα με το αντικείμενο τους διδακτορικά  .
Πώς; 
Κάνοντας επίτιμους διδάκτορες τους αρχιεπισκόπους!
Δυστυχώς η πρώτη προσπάθεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη να αναγορευθεί το 2001 ο Χριστόδουλος επίτιμος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής (!) του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απέτυχε καθώς αγανακτισμένοι φοιτητές μπούκαραν στην αίθουσα και οδήγησαν σε ματαίωση της εκδήλωσης.


Βέβαια επειδή από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια ένα άλλο τμήμα περιφερειακού Πανεπιστημίου, το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου αναγόρευσε τον Ιερώνυμο σε επίτιμο διδάκτορα του!
Οι φοιτητές του τμήματος βέβαια, εύλογα διαμαρτύρονται αναρωτώμενοι:
Ο κ. Ιερώνυμος τι είδους σχέση έχει με την καλλιτεχνική δημιουργία, την ελεύθερη έκφραση και έρευνα; Πώς έχει συμβάλλει μέχρι τώρα η Εκκλησία στην ελεύθερη έκφραση και δη στην καλλιτεχνική;


Η ιδέα όμως της προβολής κάποιου άγνωστου τμήματος Πανεπιστημίου μέσω συσχετισμού του με την πανίσχυρη εκκλησία φαίνεται ότι οδηγεί ορισμένους και στην δημιουργία ημερίδων με απίθανο αντικείμενο!
Έτσι διαβάζω κατάπληκτος:
To Εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολή Σπάρτης, διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2017 επιστημονική ημερίδα, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στη Σπάρτη, με θέμα «Η Νοερά Προσευχή ως οδηγός ανάπτυξης και ενδυνάμωσης στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς».
Σκοπός της ημερίδας ήταν η προσέγγιση της έννοιας και της μεθόδου – τεχνικής της Νοεράς Προσευχής, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίδρασή της και στα οφέλη της στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς, καθώς και η συσχέτισή της με την αποτελεσματικότητα, παραγωγικότητα και κερδοφορία των επιχειρήσεων.


Προφανώς οι άνθρωποι δεν έκαναν ούτε μια στοιχειώδη έρευνα για να δουν ότι υπάρχουν τεκμηριωμένες μελέτες για την αναποτελεσματικότητα   της προσευχής.
Υπάρχει διάχυτη η φήμη ότι αν προσευχηθείς για κάποιον βαριά ασθενή που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ θα βελτιωθεί έτσι η έκβαση της ασθενείας του.
Ο ομότιμος καθηγητής της Ψυχιατρικής και ψυχαναλυτής Θανάσης Τζαβάρας , που δυστυχώς δεν είναι πια μαζί  μας (γράφω σχετικά γι΄αυτόν εδώ) παρέμεινε για 3 ½ μήνες σε βαριά κατάσταση στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.
Μετά την αποθεραπεία του, μετέφερε την εμπειρία του από αυτή την νοσηλεία σε ένα συγκλονιστικό βιβλίο με τίτλο Ταξίδι από τα Κύθηρα Β΄Εκδ.2010 Εκδ. Συνάψεις .
Μεταφέρω λοιπόν από αυτό τα σχετικά με την προσευχή:



Η όλη μυθολογία περί θεραπευτικής σημασίας της προσευχής κατέπεσε με την δημοσίευση το 2006 μιας εμπεριστατωμένης πολυκεντρικής μελέτης  στις ΗΠΑ. Τα συμπεράσματα που όχι μόνο δημοσιεύτηκαν στον επιστημονικό τύπο, αλλά και απετέλεσαν  και αντικείμενο ενημερωτικών άρθρων στις μεγάλες εφημερίδες , είναι ότι επρόκειτο περι μιας τυπικής αυταπάτης για να μην πω απάτης. 
Με δύο λογια σε τρείς ομάδες ασθενών που βρίσκονταν στην εντατική μετά από καρδιακό bypass, όπου κάθε ομάδα αποτελούνταν από 500 ασθενείς το μόνο που απεδείχθη με στατιστικώς έγκυρη μέθοδο, ήταν ότι είτε κάποιος δεχόταν στοχοποιημένες  προσευχές , είτε δεν δεχόταν,αυτό που παρέβαινε στα τελικά αποτέλεσματα ήταν πως όποιος ήταν «ενήμερος» ότι  προσεύχονταν για την σωτηρία του, πήγαινε χειρότερα από τους άλλους  είτε όντως προσεύχονταν είτε δεν προσεύχονταν γι΄ αυτόν.
Ελπίζω στην επόμενη ημερίδα που θα διοργανώσουν, να ασχοληθούν με ένα εξίσου αντίστοιχης σοβαρότητας φλέγον θέμα που  είναι η επίδραση και τα οφέλη της Αστρολογίας στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Εάν δε κληθούν και επιστήμονες  από άλλα διάσημα πανεπιστήμια για να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους,  μπορεί το θέμα να επεκταθεί και σε συμπόσιο εάν πχ η αστρολογία συνδυαστεί  με τα θεραπευτικά αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής ή και με το όζον  του Φικιώρη.
Συγκλονιστική θα είναι δε η επιτυχία του Συμποσίου αν συμμετάσχει και η Εκκλησία, με ταυτόχρονη χρήση θρησκευτικών Ήχων και Εικόνων από νοερώς προσευχόμενους παπάδες!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
H.Benson et al.(2006) Study of the therapeutic effects of intercessory prayer (STEP) in cardiac bypass patients.A multicenter randomized trial of uncertainly and certainly of receiving intercessory prayer. American Heart Journal 151,4,934-942.
Jean-Yves Nau. La priere serait dangereuse  pour la santé. Le Monde 7 April 2006


1 σχόλιο:

  1. Κάποτε ένας καθηγητής μου στο πανεπιστήμιο είχε πει το εξή πολύ εύστοχο: Οσο πιο περίπλοκο το όνομα μία πανεπιστημιακής σχολής, τόσο πιο κενό το περιεχόμενό της.

    Νομίζω οτι ταιριάζει γάντι με αυτά τα μυστήρια τμήματα περιφερειακών ΑΕΙ και ΤΕΙ που γίναν ξεκάθαρα για πολιτικάντικους σκοπούς και για να μπορούν να νοικιάζουν διαμερίσματα οι ντόπιοι σε ταλαίπωρους φοιτητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή