Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

MOMIX-ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ




 Ετούτα τα Χριστούγεννα τα περάσαμε σε ένα σπίτι ξεπαγιασμένο, γιατί κάπως καθυστερημένα αποφασίσαμε στην πολυκατοικία να διακόψουμε την κεντρική θέρμανση και να αποκτήσουν, όσοι θέλουν, ο καθένας δική του θέρμανση με φυσικό αέριο.
 Η εγκατάσταση του λέβητα στο μπαλκόνι και των αναγκαίων σωληνώσεων έχει ολοκληρωθεί και από αύριο ελπίζω να μπορέσουμε να ξαναζεστάνουμε τα κοκαλάκια μας αν έρθει η εταιρεία και μας συνδέσει με το αέριο.
Έτσι αντί να μιζεριάζουμε χρονιάρες μέρες δίπλα σε ένα κομβέκτορα, ζεσταίνοντας το μπροστινό μας και παγώνοντας το πισινό μας ,αποφασίσαμε οικογενειακώς να απαλύνουμε την κατάσταση απολαμβάνοντας μια παράσταση που από παλιά θέλαμε να δούμε, αλλά δεν είχαμε μέχρι σήμερα καταφέρει να πάμε.
Έτσι παρακολουθήσαμε χθες την τελευταία παράσταση των MOMIX σε ένα κατάμεστο  από κόσμο ΠΑΛΛΑΣ .
Είχα διαβάσει σχετικά για αυτήν την ομάδα αλλά δεν είχα φανταστεί το πόσο καταπληκτικό και πρωτότυπο είναι το θέαμα που παρουσιάζουν.
Μια πραγματική πανδαισία αισθητικής απόλαυσης που βασίζεται εκτός από τους χορευτές-ακροβάτες στον συνδυασμό μουσικής, κίνησης, κουστουμιών  και φωτισμού αλλά και σε μια γεμάτη φαντασία και πρωτοτυπία χορογραφία του δαιμόνιου χορογράφου Μόουζες Πέντλετον.
Στο Opus Cactus  με τα σώματα των χορευτών, την κατάλληλη μουσική, τους φωτισμούς και συχνά με την τεχνική του θεάτρου σκιών, βλέπεις με κατάπληξη να ζωντανεύουν στην σκηνή τα φυτά και τα ζώα της ερήμου .
Όμως αντί να περιγράφω με λόγια ένα θέαμα που η αισθητική του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην οφθαλμαπάτη είναι καλύτερα να δει κανείς τα βίντεο από τις παραστάσεις του Opus Cactus   για να πάρει μια καλύτερη ιδέα από αυτά, παρά από τα γραφόμενα μου.



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου