Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ , Η FRONTEX, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ !






Ως «αναληθή» χαρακτηρίζει η ελληνική κυβέρνηση τα δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για σενάρια αποπομπής της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, λόγω της στάσης της στο προσφυγικό ζήτημα.
................................
Οι ίδιοι κύκλοι αναπαράγουν τις τελευταίες μέρες το εχθρικό κλίμα προς την Ελλάδα με την απαράδεκτη απειλή περί εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν. Και δυστυχώς, κάποιοι στην Ελλάδα υιοθετούν άκριτα αυτές τις προσεγγίσεις κατέληξε η κυρία Γεροβασίλη.


Επίσης όπως διαβάζω στο left.gr
Όπως ανακοινώθηκε χτες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιβεβαιώνεται σε σημερινή ανακοίνωση της Frontex, η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα για την ανάπτυξη της Ομάδας 'Αμεσης Επέμβασης της Frontex (RABIT) στα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. 

Η μνημονιακή πλέον κυβέρνηση της δεύτερης φοράς αριστεροακροδεξιάς καταφέρνει καθημερινά να μας εκπλήσσει με την τεράστια ευκολία που έχει να κάνει συνεχώς  και από μια καινούργια κωλοτούμπα, χωρίς  καν να αισθάνεται ντροπή γι΄αυτό ή να προσπαθεί να δικαιολογήσει την αλλαγή της στάσης της.



Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας που διαβάσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ την παρέμβαση της Ευρωβουλευτού του Κ.Κούνεβα υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο:
Κ. Κούνεβα για Frontex: Θα βάλουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;
Η Ευρώπη και η ηγεσία της είναι για πολλούς λόγους ένοχη για την τραγωδία που εξελίσσεται στο Αιγαίο και σε όλη τη Μεσόγειο. Και ένας από τους λόγους που είναι ένοχη είναι η ίδια η Frontex. Η Frontex ήταν ο πρώτος πανευρωπαϊκός φράχτης, πριν γεμίσουν φράχτες σχεδόν όλα τα σύνορα της Ευρώπης. Η Frontex ήταν και παραμένει η δύναμη που σπρώχνει τους απελπισμένους πρόσφυγες στους επικίνδυνους δρόμους που τους ανοίγουν οι διακινητές. Ευθύνεται, άμεσα ή έμμεσα, για εκατοντάδες θανάτους προσφύγων.


Τα σκυλιά ουρλιάζουνε, αλλά το καραβάνι προχωρά, σύμφωνα με την αραβική παροιμία που ξεφούρνισε ο Τσίπρας  αλλά φαίνεται ότι  το καραβάνι δεν φοβάται πλέον τον λύκο ο οποίος από ότι φαίνεται έγινε πρόβατο όπως πχ η τρόικα έγινε θεσμοί κτλ
Σίγουρα δε αφού το μαντρί, που θα το φυλάει πλέον ο λύκος, αποκτήσει ασφάλεια, χωρίς κανένα πρόβλημα ο Τσίπρας  θα ευχαριστήσει τους Ευρωπαίους για την βοήθεια τους , όπως άλλωστε έκανε και για του φονιάδες των λαών  Αμερικανούς, όπως τους αποκάλεσε πρόσφατα ο βουλευτής του Μπαλαούρας.


Αλλά μήπως και για την Σένγκεν τα ίδια δεν έλεγαν πριν ένα χρόνο στην διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές ;
Χωρίς τρομονόμους, Σένγκεν, FRONTEX, στρατόπεδα κράτησης μεταναστών, πολιτικές αποτροπής που μεταβάλλουν την Μεσόγειο σε ένα μεγάλο νεκροταφείο
Και όλα αυτά όταν ο Συνασπισμός είχε ψηφίσει την συνθήκη Σένγκεν!
Προφανώς όμως δεν θέλουν να φανούν λιγότερο "αριστεροί" από το ΚΚΕ που έτσι και πάρει για  ένα θέμα μια θέση πρέπει να περάσουν 3 γενεές για να αλλάξει άποψη.
Όσοι έχουν ισχυρή πολιτική μνήμη θα θυμούνται  το 1997 τον μακαρίτη βουλευτή του  ΚΚΕ, τιμημένο και με την ομώνυμη πλατεία, Λέοντα  Αυδή  να αγορεύει  στη Βουλή κατακεραυνώνοντας την Σένγκεν  ότι:
 «Πρόκειται για υπαγωγή όλων των Ελλήνων στις διαθέσεις των πολυεθνικών διευθυντηρίων του καπιταλισμού. Πρόκειται για πολτοποίηση της προσωπικότητας», και τον Ριζοσπάστη  να πλειοδοτεί :
 «Η Συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ θυμίζει τις φοβερές πολιτείες του Όργουελ και του Χάξλεϊ, όπου χθόνιοι και σκοτεινοί ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι προσπαθούσαν να γκρεμίσουν το οδόφραγμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, να νομιμοποιήσουν τον τρόμο και την υποταγή» .
Εκείνη την εποχή δε στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, οι απόψεις αυτές υποστηρίζονταν και από μερικούς, αν θυμάστε,  "αποπυρηνικοποιημένους" Δήμους, όπως ο Δήμος Ταύρου, αλλά και διάφορες άλλες μαζικές οργανώσεις όπως το παράρτημα Νέα Ιωνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης αλλά και από πολυμελή Σωματεία όπως ο  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αντικαταστατών και Συντηρητών Ανελκυστήρων ! 
Πράγματι άμα έχεις γαλουχηθεί με τις φιλελεύθερες και δημοκρατικές αρχές του σταλινικού καθεστώτος, της Στάζι, ή της Σεκιουριτάτε  του Τσαουσέσκου δεν μπορείς να ανεχθείς να κυκλοφορεί κανείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς κανένα έλεγχο!


Βέβαια δεν πρέπει να ξεχαστεί ότι όχι μόνο η Αριστερά αλλά και η εξίσου προοδευτική Ιερά Σύνοδος της Εκκλησία μας είχε συμπαραταχθεί κατά της συνθήκης Σένγκεν το 1998 και ανησυχούσε για :
«ότι δι’ αυτής επιχειρείται η επιβολή ολοκληρωτικού συστήματος ελέγχου επί της ιδιωτικής ζωής, που προσβάλλει το ανθρώπινο πρόσωπο. Πέραν αυτών, με την εφαρμογή της Συνθήκης αυτής, έχουν συνδεθή σοβαρότατα πνευματικά ζητήματα, ως το περί του Αντιχρίστου και του χαράγματός του, καθώς και του δυσωνύμου αριθμού 666».

 Μπορεί δε με την εκλογή του Τσίπρα τον Ιανουάριο να μην ήρθε ο Αντίχριστος αλλά το μέχρι τότε πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε:
αναγκαίος ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, και σε συνταγματικό επίπεδο, 
όπως επίσης ότι είναι:
 απαράδεκτα τα υποχρεωτικά Θρησκευτικά και πρέπει να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από τη θρησκειολογία
αλλά ακόμη  ότι είναι :
 ανεπίτρεπτος ο εκκλησιασμός, η υποχρεωτική πρωινή προσευχή στα σχολεία, και η ανάρτηση χριστιανικών εικόνων και συμβόλων στις τάξεις μαθημάτων κ.α.



Βέβαια όλα αυτά φρόντισε να τα ξορκίσει ο Τσίπρας μετά τις στενές επαφές που απέκτησε με τον Ιερώνυμο, τον Πάπα, το Άγιο Όρος και τους διάφορους Πατριάρχες με τους οποίους έχει συχνές επαφές, και έτσι όλα τα παραπάνω εξαφανιστήκαν από το τελευταίο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.( εδώ)
Σχετικά με αυτή την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ γράφω στο ποστ μου ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ!


2 σχόλια:

  1. Ανοησίες πολλές έχει πει βεβαίως η Κυβέρνηση, αλλά για τη Frontex μάλλον έχει δίκιο τώρα: αφού δεν μπορούμε μόνοι μας να φυλάξουμε τα σύνορά μας, γιατί να μη μας βοηθήσει όποιος θέλει και μπορεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά δική τους ευρωβουλευτής έλεγε για Frontex: Θα βάλουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;

      Διαγραφή