Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ





Έχοντας τον μαζοχισμό να παρακολουθήσω  την ψηφοφορία στην Βουλή, η οποία υποτίθεται θα άρχιζε στις 2 την νύχτα, ήλπιζα ότι  μετά την ομιλία  του Καμμένου, που ήταν ένας χείμαρρος  λαϊκισμού ειδικά γραμμένος για το ψεκασμένο κοινό του, θα άρχιζε η ψηφοφορία.
Αμ δε!
Η σεβαστή από όλους πρόεδρος της Βουλής πήρε τον λόγο τελευταία κατά τις 3 και 20¨και με την γνωστή της παραληρηματική λογόρροια άρχισε να μιλάει, να μιλάει, να μιλάει  χωρίς σταματημό,απτόητη , λέγοντας τα ίδια που είχε ξαναπεί το απόγευμα, με την προσθήκη αρκετού γλειψίματος προς τον Τσίπρα ως ανιδιοτελή και ιδεολόγο, προφανώς γιατί δεν αισθάνεται και πολύ ασφαλής στον θρόνο της.
Τελικά λίγο πριν τις 4 σταμάτησε επιτέλους μετά τις ενθουσιώδεις κραυγές και ιαχές των αποκαμωμένων βουλευτών, που οι πιο ευγενικές συνέτειναν κυρίως στην φράση -Τελείωνε επιτέλους !
Έτσι κατά τις 4 άρχισε η ψηφοφορία  στην οποία υπήρξαν 230   ΝΑΙ   63 ΟΧΙ  5 ΠΑΡΩΝ
Απ΄ότι φαίνεται ο φόβος  των εκλογών με λίστα, αν ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έπεφτε κάτω των 120, λειτούργησε υπέρ της κυβέρνησης και έτσι αυτή την φορά αντί τις 39 διαρροές που υπήρχαν την προηγούμενη ψηφοφορία  αυτές μειώθηκαν στις 36, 31 ΟΧΙ και 5 ΠΑΡΩΝ.
Εντύπωση έκανε το ΝΑΙ αυτή την φορά του Βαρουφάκη, ενός ανθρώπου που είναι γνωστός σε όλους για την διαχρονική σταθερότητα των απόψεων του και όταν ακούστηκε το ΝΑΙ αυτό συνοδεύτηκε από ένα ηχηρό Ουάου!  
Έτσι, όπως δείχνουν τα πράγματα η πλέον πρωτότυπη κυβέρνηση που υπήρξε στην Ελλάδα και ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο, θα συνεχίσει να κυβερνά μέχρι απ΄ότι φαίνεται τον Σεπτέμβριο έχοντας την ανοχή της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και έχοντας ως αντιπολίτευση την Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, μέλη του κυβερνόντος κόμματος και την μοναδική και ανεπανάληπτη Πρόεδρο της Βουλής με το κανάλι της και τις επιτροπές της!


Η σημερινή κατάσταση της χώρας επιβεβαιώνει τον  Δημήτρη  Χόρν που έχει πει: Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Συνεχώς ξεψυχάει! 
και η σημερινή Βουλή δυστυχώς δικαιώνει επίσης τον Βασίλη Ραφαηλίδη που  εύστοχα λέει για την Ελλάδα : 
Είμαστε η χώρα των αξιοποιημένων αναξιοτήτων και των αναξιοποίητων αξιών!
Όταν βλέπεις δε μερικούς βουλευτές και υπουργούς να αγορεύουν δεν μπορείς να μην σκεφτείς  τον Νίκο Δήμου που σαρκαστικά λέει:
Ο Έλληνας, όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη, αντικρίζει είτε τον Μεγαλέξαντρο, είτε τον Κολοκοτρώνη, είτε (τουλάχιστον) τον Ωνάση. Ποτέ τον Καραγκιόζη…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου