Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Η 7η ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ





Τα πολιτικά πρόσωπα  που διακυβέρνησαν την Ελλάδα την τελευταία 10ετια δυστυχώς αποδείχτηκαν πολύ κατώτερα των  περιστάσεων.
Έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού, μόνο μια εβδομάδα πριν την αρκετά πιθανή έξοδο της χώρας από την Ευρώπη, για να βγει επιτέλους ένα κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών του δημοκρατικού τόξου που να στηρίζει την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί ένα νέο μνημόνιο ώστε να μην επισυμβεί ένα Grexit.
Ας δούμε λοιπόν σε συντομία όλες τις χαμένες ευκαιρίες που, με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών, χάθηκαν αυτά τα χρόνια και οδήγησαν των χώρα στην σημερινή άθλια κατάσταση.


Όταν ο πανικόβλητος Καραμανλής το 2009 διαπίστωσε ότι το χρέος της χώρας είχε απογειωθεί, με ευθύνη του Αλογοσκούφη και του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας, φρόντισε αντί να αναλάβει τις ευθύνες του να αποχωρήσει δρομαίως προκηρύσσοντας εκλογές που ήξερε ότι θα τις χάσει.

1η χαμένη ευκαιρία


Ο διάδοχος του, Γ. Παπανδρέου,  αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Τσώρτσιλ  στην πρώτη αγόρευση του  ως πρωθυπουργού, στην αρχή του Β' Παγκοσμίου, που υποσχέθηκε στον λαό του ότι θα κερδίσει τον πόλεμο αλλά θα το πετύχει αυτό με  ιδρώτα, δάκρυα, λύπη και αίμα, κατέφυγε στον άθλιο λαϊκισμό του "λεφτά υπάρχουν!"  και έδωσε μάλιστα και αυξήσεις, αντί να ακολουθήσει μια πολιτική συμμαζέματος της οικονομίας.



Tον Ιανουάριο του 2010 τα λεφτά βέβαια δεν βρέθηκαν,  γιατί δεν υπήρχαν  και γι΄αυτό γράφω το ποστ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ,ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; και τον Μάρτιο ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΜΕΡΟΣ ΙΙ.
Η αναπόφευκτη κατάληξη ήταν το Καστελόριζο στις 23-4-2010 και η καταστροφική του πρόταση για δημοψήφισμα που οδήγησε στην πολιτική του καταρράκωση και στην παραίτηση του.


2η χαμένη ευκαιρία

Η εξίσου λαϊκίστικη πολιτική του Σαμαρά με τα Ζάππεια οδήγησε αναγκαστικά στην κωλοτούμπα του και  την κυβέρνηση Παπαδήμου με την στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ και τελικά σε εκλογές μιας και απέναντι τους είχαν την έξαλλη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ  , εκλογές που, όπως έγραφα στο ποστ μου της 8-6-2011 "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ71% του λαού δεν τις θέλει γιατί ορθώς καταλαβαίνει πως δεν αποτελούν λύση.
Και κατέληγα λέγοντας μάταια :
ΕΝΩΘΕΙΤΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.


3η χαμένη ευκαιρία

Αντί όμως να υπάρξει ένωση για αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, ξεκίνησε  ένα "αντιμνημονιακό" μέτωπο που καθοδηγούσε τεράστιες συγκεντρώσεις  "αγανακτισμένων" με αγαστή συμπόρευση στην πάνω μεριά της πλατείας Συντάγματος των πατριωτικοδεξιών ομάδων και των Χρυσαυγιτών, ενώ στην κάτω μεριά κυριαρχούσε η αριστερά.


4η χαμένη ευκαιρία

 Στις  εκλογές του Μαΐου 2012  η ΝΔ ήρθε πρώτο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο αλλά χωρίς κανένας να έχει πετύχει αυτοδυναμία .
Για πρώτη φορά το ναζιστικό κόμμα βρίσκεται στην Βουλή με 7%
Το λογικό λοιπόν θα ήταν μια κυβέρνηση συνεργασίας των δύο πρώτων και γι΄αυτό έγραφα τότε στο ποστ μου   Η ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ :
Να αποδεχτούν όλοι την λαϊκή ετυμηγορία είτε τους αρέσει είτε όχι και να εγκαταλείψουν τις αδιάλλακτες μαξιμαλιστικές τους προεκλογικές θέσεις όπως κάνουν σε όλα τα πολιτισμένα κράτη που κυβερνούν κυβερνήσεις συνεργασίας.


Όμως όπως γράφω ειρωνικά στο ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ:
Τι ανοησίες είναι αυτές που τους λένε ότι θα πρέπει και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες που τους αναλογούν βάσει του ποσοστού που πήραν στις εκλογές και να συμμετέχουν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας όπως πρότεινε εκείνος ο εξωμότης ο Κουβέλης και δέχτηκαν και οι άλλοι.
Βεβαίως και θα τις αναλάβουν, αρκεί να φτιάξουν μια  κυβέρνηση οι ΝΔΣΟΚ και ο Κουβέλης  μέχρι τις επόμενες εκλογές, οπότε μια τέτοια συνεργασία θα προσέφερε πεδίον δόξης λαμπρόν  για να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ουσιαστική αντιπολίτευση, όπως στην κυβέρνηση Παπαδήμου, συνεπικουρούμενος από τους ανεξάρτητους Καμμένους  εγκεφάλους και το " φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι" ΚΚΕ, ίσως δε και με ολίγη από Χρυσή Αυγή.


5η χαμένη ευκαιρία

Στις νέες εκλογές του Ιουνίου που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από 2 μήνες,πάλι ήρθε πρώτη η ΝΔ και δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πάλι αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν στην διακυβέρνηση της χώρας, όπως πολύ σωστά πίστευε ο κόσμος και έδειξε τότε η μετεκλογική δημοσκόπηση (13-5-12)  της Κάπα Research.
Σε αυτήν  το 72% πιστεύε πως τα κόμματα πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συνεργαστούν, με όποιο κόστος, στο σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Επίσης το 78,1% πίστευε πως η νέα κυβέρνηση πρέπει να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Τέλος στην ερώτηση ποια κόμματα θα ήθελαν να μπουν στην κυβέρνηση, με πάνω από 50 % των απαντήσεων, αυτά είναι η ΔΗΜΑΡ με 72,6% ,ο ΣΥΡΙΖΑ με 68%, η ΝΔ με 54,3% και το ΠΑΣΟΚ με 52,9%.
Τελικά όμως έγιναν  όλα  αυτά που είχα προβλέψει από τις  12-3-2012

 ... μια κυβέρνηση  ΝΔΣΟΚ με Κουβέλη θα είχε σαν αποτέλεσμα   να  έτρωγαν την παπάρα οι τρείς τους μέχρι τις επόμενες εκλογές  , οπότε θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ  να τους καταγγέλλει με τους πύρινους λόγους του Τσίπρα ή με την δυσκοίλια μπαρουφολογία του Στρατούλη , ο Καμμένος να ετοιμάζει κρεμάλες στο Σύνταγμα για τους δοσίλογους και η Αλέκα να ονειρεύεται διψήφιο ποσοστό στέλνοντας τους αγωνιστές του ΠΑΜΕ να κλείνουν λιμάνια και να περιφρουρούν τόπους απεργίας ενώ τα παλικάρια της ΧΑ θα ξεκαθάριζαν τον τόπο από τους μετανάστες .


6η χαμένη ευκαιρία


Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που προέκυψε παρά την έντονη αντιπολίτευση που είχε για τα μνημόνια, κατάφερε να αποκτήσει η χώρα μετά από χρόνια ένα πρωτογενές πλεόνασμα. αλλά η φθορά της μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και τον μετασχηματισμό που έγινε μετά τις Ευρωεκλογές με υπουργοποίηση των  λαϊκιστών της ΝΔ που απέφευγαν τις μεταρρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να τελειώσει με τα μνημόνια, πετώντας την καυτή πατάτα στον ΣΥΡΙΖΑ που βλακωδώς, όπως αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων και παρά την ειλικρινή παραδοχή του Λαφαζάνη ότι ,δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, προκάλεσε τις νέες εκλογές μη ψηφίζοντας για πρόεδρο Δημοκρατίας τον υποψήφιο της ΝΔ.


και τελευταία ευκαιρία 

Η πρόσφατη συνέχεια είναι γνωστή.
 Και στις εκλογές του Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί μεν να ήρθε πρώτο κόμμα αλλά δεν απέκτησε αυτοδυναμία, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί σε  συνεργασία του με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.


Το τραγικό 5μηνο που ζήσαμε με την αλλοπρόσαλλη, ίσως και εσκεμμένη στο να αποτύχει  τακτική του ανεκδιήγητου Βαρουφάκη,  είχε σαν κατάληξη μετά και την ηλιθιότητα του δημοψηφίσματος να αναγκαστεί ο Τσίπρας σε μια συμφωνία που διατήρησε μεν την χρεοκοπημένη πλέον  χώρα στο ευρώ, αλλά με κόστος πολλαπλάσιο από ότι είχε το μαίηλ Χαρδούβελη ή ακόμα και η μη τηρηθείσα συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Βουλή, ενώ  αντανακλά την ομοφωνία των δημοκρατικών κομμάτων στο να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη , πλην των δύο άκρων, απέδειξε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δυστυχώς όχι απλά δεν διαθέτει καμιά συνοχή αλλά διαθέτει και μια παγκόσμια πρωτοτυπία!


Ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι στηρίζει μεν την κυβέρνηση αλλά δεν θα στηρίξει τα μέτρα που αυτή θα ψηφίσει!
Γι΄αυτό και λέγεται  ότι σε κάποια από τις συζητήσεις ο Τσίπρας  αναφώνησε «έχω μπλέξει με τρελούς».



Αν μετά από αυτήν την ψηφοφορία καταφέρει ο Τσίπρας είτε να απομονώσει είτε να προσγειώσει  αυτό το 25% του κόμματος του που δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από τις προεκλογικές μπαρουφολογίες και ότι ο κόσμος δεν θέλει να γυρίσει στην δραχμή, θα μπορέσει τότε να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις  και ίσως έτσι και να μπορέσει και να βελτιώσει μερικούς ή και αρκετούς από τους δυσβάστακτους όρους που περιέχει αυτή.


 Βέβαια όταν ο Τσίπρας αναγκάζεται να μην προβεί σε διαγραφές των διαφωνούντων και από την άλλη μεριά σε αναγκαστικές υπουργοποιήσεις από τους ΑΝΕΛ όπως του Χαϊκάλη σε αντάλλαγμα της ψήφου τους,  η μακροημέρευση του κυβερνητικού αυτού συνονθυλεύματος δεν προβλέπεται μακρά.
Ευτυχώς πάντως που γλυτώσαμε μέχρι στιγμής την υπουργοποίηση της κ.Ξουλίδου , όπως αναφέρεται στο ΥΓ της ανακοίνωσης του Ποταμιού, γιατί για πρώτη φορά θα αποκτούσαμε υπουργό που έχει συλληφθεί  για κλεπτομανία!


Τουλάχιστον ο αγαπητός ηθοποιός Χαϊκάλης , όπως γράφω στο ποστ μου  ο κ.ΧΑΪΚΑΛΗΣ ΚΑΙ Η ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ, μόνο για ευπιστία μπορεί να κατηγορηθεί όταν δηλώνει ότι θεωρεί  σημαντικό άνθρωπο με αξιόλογο έργο  τον  προφήτη από την Δαφνούλα Ηλείας που πιστεύει πως δεν υπάρχει ένα, αλλά τουλάχιστον 200 Σύμπαντα με 5, 7, 9 ή και 12 γαλαξίες και στην μεγάλη τάξη Ινδόνυοι Σω, που εδημιούργησαν  την Πανδιασυμπαντιακή τεχνοστοιχείωση.....
 Ας ελπίσουμε πως η Η ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ θα είναι πραγματική και θα μπορέσει να εφαρμόσει όσα υπέγραψε και έχει αποδεχθεί στην συμφωνία, έχοντας κατανοήσει πλέον ότι οι δανειστές μας δεν ξεγέλιουνται  σαν τον Ελληνικό λαό με φούμαρα, όπως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.  
Αυτή η 7η και τελευταία ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί.


3 σχόλια:

  1. Στο άρθρο του Άρη Δημοκίδη 6 μαθήματα ζωής για τον επόμενο Τσίπρα περιγράφονται ακριβώς όλα όσα μας κατάντησαν στην σημερινή κατάσταση.
    Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μνημονικοι και αντιμνημονιακοι «οπλαρχηγοι» και «βοηθοι καπετανιου» μας δουλευουν κανονικα. Μην προσπαθειτε να βρειτε πολλα καλα στις προθεσεις τους. Ανωδυνα καλα για διαφημιση, ισως.

    «άστα και γάμησε τα.» που γραφει ο ποιητης.

    Μονον ο ερωτας και η τεχνη σωζει.

    Πίσω λοιπον στους κλασσικούς(9η επαναληψις)

    1. Ας θυμηθούμε την εμβληματική φράση από τον Γατόπαρδο του Λαμπεντούζα: «όλα πρέπει να αλλάξουν για να μείνουν ίδια»
    ……

    2. Η μεγαλοφυΐα του Ποε είναι δεδομένη. Διαβάστε λοιπόν την συνέχεια.
    Απόσπασμα από το “Ήταν ο Πόε ρατσιστής;”Από την Κατερίνα Σχινά
    The Books’ journal
    “…ο Πόε θέλει τα πράγματα να μείνουν ως έχουν, είναι γιατί πιστεύει πως όσες μεταρρυθμίσεις και να επιχειρηθούν, η μυστηριώδης δύναμη που φωλιάζει μέσα στον άνθρωπο θα μείνει ανέγγιχτη. Είναι μια δύναμη ανώνυμη, μια αρχέγονη ροπή που τον τραβάει στο χείλος της αβύσσου: η έλξη προς το κακό, η φυσική του μοχθηρία. Τη βλέπει να γιγαντώνεται στην Αμερική του καιρού του, καθώς η χώρα παραπαίει ανάμεσα στο ξεγύμνωμα του κυνισμού και την αταραξία της βιβλικής υποκρισίας και όντας αφοσιωμένη στην ύλη ξεπέφτει, καθώς έγραψε ο Μπωντλαίρ, «σε μια ηθική λογιστηρίου». Είναι σαν να αντιστρέφει εκείνη την εμβληματική φράση από τον Γατόπαρδο του Λαμπεντούζα: «όλα πρέπει να αλλάξουν για να μείνουν ίδια», σε ένα: «αφού θα μείνουν όλα ίδια, γιατί να αλλάξουν;»

    3. Η ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ [Τίτος Πατρίκιος]

    Κι αν γύριζε ο χρόνος πίσω στην αρχή
    όπως γυρίζει πίσω μια βιντεοκασέτα
    το ίδιο αδέξια, με την ίδια ταραχή
    τα ίδια θα κάναμε, άστα και γάμησε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ίδιο έχει τραγουδήσει και ο Παπαζογλου σε στιχους Ρασούλη

    Όλα τριγύρω αλλάζουνε
    κι όλα τα ίδια μένουν
    και μένα τα χεράκια της
    με λύνουν και με δένουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή