Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΧΙ





Φίλε Αθεόφοβε,

Ιούλιος 2017

Βρήκα σήμερα την ευκαιρία να σου στείλω το παρόν με τον κοινό μας φίλο μετά από 2 χρόνια σιωπής μου, όχι γιατί σου κράτησα κακία για τις απαράδεκτες θέσεις που πήρες τότε στο αχαρακτήριστο  blog σου, αλλά για το γεγονός ότι λίγες εβδομάδες μετά χάλασε το P/C μου, και όπως καταλαβαίνεις προς το παρόν δυσκολεύομαι  κάπως  να πάρω άλλο γιατί το πιο φτηνό μεταχειρισμένο κοστίζει πάνω από 1,5 εκατομμύρια Δραχμές και επί πλέον μου έκοψε ο ΟΤΕ το τηλέφωνο για έναν απλήρωτο λογαριασμό 9 μηνών μόνο.

Κατά τα άλλα, όλα καλά !


Η καθημερινή μου ζωή σαν συνταξιούχος με την αξιοπρεπή σύνταξη των 150.000 Δραχμών που σήμερα παίρνω, 440 Ευρώ με σημερινή αξία 220 Ευρώ -κακό χρόνο νάχουν - (εννοώ τα Ευρώ) αλλά και την υπόσχεση της κυβέρνησης ότι φέτος το 2017 θα πάρω και δώρο Χριστουγέννων, ξεκινάει τα ξημερώματα με έναν περίπατο στο ΓΕΠ  (γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών) να προμηθευτώ τα κουπόνια του μεσημεριανού φαγητού, μετά ακολουθούν μερικές ευχάριστες ώρες στην ουρά στο Super market,  και επιστροφή στο σπίτι για το διαιτητικό μας γεύμα.
Με το δείπνο κανένα πρόβλημα.
Πουλάω στην μαύρη αγορά τα κουπόνια της βενζίνης που μου είναι άχρηστα  γιατί το Hundai είναι εδώ και ενάμιση χρόνο παροπλισμένο, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και έτσι κάτι τρώμε ακόμα και το βράδυ !

Κατά τα άλλα, όλα καλά !


Μετά το γιαουρτάκι μας αγκαλιά τον χειμώνα με 2 κουβέρτες και το καλοκαίρι αγκαλιά με την μπέμπελη, απολαμβάνουμε την εθνική μας ΕΡΤ στην TV  μας       (ευτυχώς το 2015 ήταν καινούργια και ακόμα λειτουργεί ) συγχαίροντας την Κυβέρνησή μας που έκλεισε όλα τα δοσίλογα ιδιωτικά κανάλια με τα απαράδεκτα σχόλια και τα τούρκικα σήριαλ,  και το μόνο προβληματάκι που έχω είναι ότι δεν καλοβλέπω τις περήφανες ειδήσεις της ΕΡΤ γιατί το ένα μου μάτι, ( αυτό με την ωχρά κηλίδα ) το έχασα 2 μήνες μετά το περήφανο ΟΧΙ λόγω έλλειψης ενέσεων και για το άλλο μάτι, αυτό με τον καταρράκτη , θα πρέπει να περιμένω ακόμα 3 χρόνια για εγχείρηση.

Κατά τα άλλα, όλα καλά !


Τις Κυριακές ανεβαίνουμε στο Σύνταγμα με το λεωφορείο για βόλτα στον νέο μας Εθνικό Ζωολογικό Κήπο στον χώρο του Εθνικού Κήπου , πρώην Βασιλικού (φτου κακά) που τον έφτιαξε η Πρόεδρος της Βουλής μας - ο Θεός χρόνια να μου κόβει και ώρες να της δίνει - τον μοναδικό ζωολογικό κήπο στον κόσμο όπου τα διάφορα ζώα κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς κάγκελα, όπως τότε στο προαύλιο της Βουλής που καταργήθηκαν τα κάγκελα για να θαυμάζουν οι τουρίστες την περήφανη ( βαριά )φούντα του τσολιά.

Κατά τα άλλα, όλα καλά !


Η γυναίκα μου η Γερμανίδα είναι ενθουσιασμένη που επιτέλους ζει σε μια περήφανη ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή χώρα,  γλυτώνοντας την απέλαση στην κρίση των Δεκεμβριανών του 2015, τότε που εκβιάζοντας ο Ψεκασμένος έθεσε στην Αγκέλα το δίλλημα :
- ή σου στέλνω όλους τους λαθρομετανάστες ή τους Γερμανούς μόνιμους κάτοικους της Ελλάδας και εκείνη χωρίς καν να το σκεφτεί απάντησε :
 - ΟΧΙ τους Γερμανούς !
 Αυτοί μετά από 6 μήνες παραμονή στην Ελλάδα είναι όλοι τους μολυσμένοι !

Κατά τα άλλα, όλα καλά !


Η κόρη μας είναι ευχαριστημένη με την νέα της ζωή. Παιδεύτηκε τον πρώτο χρόνο στην Βουλγαρία, αλλά τώρα έχει βρει αρκετά σπίτια που καθαρίζει και βγάζει αρκετά λεφτά .

Κατά τα άλλα, όλα καλά ! 


Ο άντρας της που πτώχευσε τον Σεπτέμβρη του 2015, ζει με τον πατέρα του από την σύνταξή του και περνάει καλά με κάτι χαρτζιλίκια που του στέλνει η κόρη του (η εγγονή μου) που εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται στα Τίρανα χορεύτρια σε  ΄Ελληνάδικο΄ με πολλά εξτρά .

Κατά τα άλλα, όλα καλά !


Το μόνο που κάπως με στεναχωρεί είναι ότι μετά τον μινι-εμφύλιο τον Ιούλη του 2015 χάθηκαν σχεδόν όλοι μου οι φίλοι, προφανώς γιατί ντρέπονται να παραδεχτούν τις ανεγκέφαλη απόφασή τους να ψηφήσουν ΝΑΙ


Τελειώνοντας θα ήθελα να σε παρακαλέσω αν ποτέ καταφέρεις να πας μέχρι το Λαύριο στο εξοχικό σου να ρίξεις μία ματιά σε τι κατάσταση βρίσκεται και το δικό μου που έχει εγκατασταθεί μία οικογένεια αστέγων που από ότι έχω πληροφορηθεί δεν το έχουν ακόμα καταστρέψει ολοσχερώς.

Με φιλικούς χαιρετισμούς


Θ.Φ.








ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" !



10 σχόλια:

  1. Τι οχι και ναι,εδω που εφτασαν τα πραγματα σωτηρια δεν υπαρχει.Εκ του μακροθεν,φαινεται η εικονα πιο καθαρα.Τα τελευταια τριαντα χρονια οι Ελληνες τρωγουν διχως να σκαπτουν,εχουν παρει απο σαραντα κιλα ο καθενας,εχει γεμισει η Ελλαδα απο φλωρους και πασης φυσεως αδαεις πολυξεριδηδες,τα χωραφια εγκατελειφθησαν και πωλουνται ως οικοπεδα αμφιθεατρικα με θεα θαλασσα,μαθαν οι αθανατοι Ελληνες να ζουνε με εισαγομενα τροφιμα,και γεμισε η Ελλας μεζονετες(μου πηρε καμποσα χρονια να καταλαβω,τι πραμα ειναι η μεζονετα).Ερχομενος στην Ελλαδα ανα δεκαετια περιπου,διαπιστωνα την σταδιακη μεταμορφωση των ανθρωπων,συγγενων και μη,οι οποιοι δηλωναν Ευρωπαιοι και φερονταν ολο και πιο βαλκανοανατολιτες.Ηρθε λοιπον η ωρα του λογαριασμου τωρα και θα περασει χρονος για να κατανοησουν οι Ελληνες οτι οι ξενερωτοι Γεμανοι και καθε λογης κουτοφραγκοι,δεν ειναι και τοσο κοροιδα οσο τους νομιζαν.Ας μην ξεχναμε λοιπον,η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει,μονο οι Ελληνες πεθαινουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και γι΄αυτό όπως είπε προσφυώς ο αείμνηστος Μάνος Χατζηδάκις δεν πρόκειται ποτέ να αναστηθεί!

      Διαγραφή
  2. Petros Tatsopoulos

    Αξιότιμο Υπουργό κύριο Πάνο Βλαμμένο
    Εκλαμπρότατε
    Με ρίγη εθνικής συγκίνησης ανέγνωσα ότι ο Στρατός Μας, υπό την εμπνευσμένη σας καθοδήγηση, αναλαμβάνει και εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της γαλανής μας πατρίδας.
    Επιτρέψτε μου μονάχα μια παρατήρηση, με το θάρρος της παλαιάς μας γνωριμίας, από το Έβερεστ της Τσακάλωφ.
    Ο Εθνικός μας Στρατός μπορεί να αποβεί αποτελεσματικός στις μεγάλες πόλεις και στις φαρδιές λεωφόρους. Ιδίως η Λεωφόρος Συγγρού είναι ιδανική για την προέλαση των Τεθωρακισμένων.
    Απεναντίας, στη δύσβατη και κακοτράχαλη ελληνική επαρχία χρειαζόμαστε πιο μικρά κι ευέλικτα ένοπλα σώματα.
    Ανεπιφυλάκτως προτείνω ν’ αναλάβουν εκεί δράση τα Τάγματα Ασφαλείας.
    Με την απεριόριστη εκτίμησή μου
    Παντοτινά Δικός Σας
    Δήμος Σταρένιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσω του λογαριασμού του στο twitter σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, τη δήλωση, νωρίτερα, του υπουργού εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου οτι "οι ένοπλες δηνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό.":

      Ολόκληρο το σχόλιο του Θάνου Πλεύρη:

      "Περιμέναμε μια αριστερή κυβέρνηση για να διασφάλισει ο στρατός την εσωτερική ομαλότητα της χώρας. Ούτε στο καλύτερο όνειρο του πατέρα μου"

      Διαγραφή
  3. Εδώ υπάρχουν όλοι οι φορείς οι οποίοι συγκροτούν την Επιτροπή Υποστήριξης του ΝΑΙ.
    Αντίστοιχη επιτροπή του ΟΧΙ δεν θα συγκροτηθεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να φαίνεται ότι συμπλέει με την Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μονο με τους ψηφους ανελ και συριζα γινοταν δημοψήφισμα¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα 6 μεγάλα ψέματα στο νέο διάγγελμα Τσίπρα
    Στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το απόγευμα της Τετάρτης 1η Ιουλίου είπε -μεταξύ άλλων- έξι μεγάλα ψέματα:
    1 .Μας έκλεισαν τις τράπεζες. Οι τράπεζες έκλεισαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν η ΕΚΤ δεν αύξησε τα όρια της έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA). Χωρίς αυτή τη ρευστότητα οι τράπεζες δεν είχαν χρήματα να δώσουν στους καταθέτες.
    2. Οι δανειστές δεν μας έδωσαν χρόνο. Επί πέντε μήνες ο ίδιος και οι υπουργοί του σπατάλησαν χρόνο αλλά και χρήμα. Όλο αυτό το διάστημα η ΕΚΤ τροφοδότησε τις ελληνικές τράπεζες με περίπου 90 δισ. ευρώ. Ήταν τα χρήματα που υπήρχαν μέχρι προχθές στα ΑΤΜ και τα γκισέ και τα τελευταία τους υπολείμματα εξαντλούνται τώρα. Ο χρόνος που δόθηκε στους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης στοίχισε ακριβά στη χώρα με την επιστροφή στην ύφεση και την άνοδο της ανεργίας.
    3.Εγγυώμαι τις καταθέσεις. Δεν μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν πουθενά τα χρήματα για αυτή την εγγύηση. Οι καταθέτες θα χάσουν τις καταθέσεις τους δίχως μια συμφωνία διάσωσης, χωρίς να μπορούμε σήμερα να πούμε με βεβαιότητα ότι σε περίπτωση συμφωνίας όλα θα επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση. Τα χρήματα που θα στήριζαν τις τράπεζες έχουν επιστραφεί και μια νέα συμφωνία, από χειρότερη θέση, μπορεί να περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων.
    4. Εγγυώμαι μισθούς και συντάξεις. Ούτε για μισθούς ούτε συντάξεις υπάρχουν χρήματα στα ταμεία και δεν πρόκειται να μπουν αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες και επανέλθει η οικονομική σταθερότητα, ώστε να πληρώνονται φόροι και εισφορές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να μπουν νέα κεφάλαια. Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν εξαρτώνται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη βούληση των οποίων δεν μπορεί να επηρεάσει.
    5.Διαπραγματέυομαι για καλύτερη συμφωνία. Η μέχρι τώρα διαπραγμάτευση οδήγησε την κυβέρνηση Τσίπρα να προτείνει η ίδια μέτρα οκτώ φορές μεγαλύτερα από αυτά που περιελάμβανε το μέιλ Χαρδούβελη. Με την λήξη του προγράμματος χάθηκαν διαθέσιμα κεφάλαια που για να ξαναδοθούν χρειάζονται την απόφαση 18 ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και κοινοβουλίων.
    6.Το δημοψήφισμα είναι δημοκρατία. Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα είναι βιασμός της δημοκρατίας αφού γίνεται πάνω σε μια ανεπίσημη πρόταση που δεν υπάρχει πλέον , μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες και με πλήθος μεθοδεύσεων που εκ των υστέρων αλλάζουν τους κανόνες. Το Συμβούλιο της Ευρώπης είχε να ασχοληθεί με την δημοκρατία στην Ελλάδα, από την εποχή της χούντας . Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης επισήμανε πως τα διεθνή πρότυπα ορίζουν να έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες μεταξύ προκήρυξης και διεξαγωγής, να τίθεται σαφές ερώτημα στους πολίτες και να παρακολουθούν την ψηφοφορία διεθνείς παρατηρητές.
    Αυτά τα ψέματα δεν είναι τα μόνα. Είναι μόνο τα πιο χαρακτηριστικά και έρχονται μετά από μια τεράστια εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών προεκλογικά και μετεκλογικά. Δεν χρειάζεται να τα απαριθμήσουμε. Οι συνέπειες είναι εφιαλτικές. Ο ογδοντατριάχρονος ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος αναρωτήθηκε: «Πώς διανοήθηκαν να εγκαθιδρύσουν τις επιπτώσεις ενός πολέμου, που δεν έγινε ποτέ, μέσα στην ειρηνική ζωή των ανθρώπων;».
    Οι πολίτες και κυρίως οι πιο αδύναμοι πληρώνουν ακριβά τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που βασίστηκε στο ψέμα και την εξαπάτηση. Στο χέρι τους είναι να την σταματήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να γινω κομψος λαθρεμπορος μικρων γυναικειων χρειωδων (εσωρουχα, καλτσες, αρωματα. καλλυντικα) ή αξεστος λαδεμπορος-τυρεμπορος;
    Ιδου η απορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απρίλιος 2016
    Με λένε Μήτσο και είμαι πλέον λαθρέμπορος. Μην κάνετε γκριμάτσες, είμαι και μηχανικός από το ΕΜΠ. Είχα , δηλαδή ακόμη έχω, δικό μου γραφείο επί 30 χρόνια. Το γραφείο το κράτησα για βιτρίνα, αφού πέταξα όλη την σαβούρα και το περιεχόμενο απο τους φακέλους των μελετών, γιατί είναι πεντάρι στο κέντρο και έχει πολύ χαμηλό νοίκι. Ξεκίνησε με 350 νέες δραχμές και ανέβηκε στις 700, μετά από ένα χρόνο.
    Κάνω και καμιά μελέτη για τα ψυχιατρικά τμήματα σε Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας που δημιουργούνται συνεχώς με το νέο πρόγραμμα «Παναγιώτης Κο..πλης» το ονοματεπώνυμο του υπουργού μας της Υγείας….
    Πάντα το λεγα ότι αν πτωχεύσουμε θα γίνω λαθρέμπορος, αφού εκτός από τις 4 πράξεις (που είναι ουσιαστικά 2 ,δηλ. πρόσθεση και πολλαπλασιασμός) γνωρίζω δυνάμεις, λογαρίθμους, εκθετικούς αριθμούς και ότι άλλο μπορώ να θυμηθώ από τις σπουδές μου, λογιστικά ,…,γνωρίζω αρκετά καλά την ζωή, με ζ μικρό χωρίς παρεξηγήσεις, την ματαιοδοξία των ανθρώπων, πόσο μάλλον των γυναικών.
    Είχα αποταμιεύσει κάποια λεφτά μέχρι το 2005 για να χτίσω ένα πανωσηκωμα στο πατρικό μου για την κόρη μας, άλλα το 2009 που είχα καλό τζίρο άρχισε η κρίση και ευτυχώς με απέτρεψαν 2 συμφοιτητές μου με την ηχηρή παρέμβαση τους « καλά που πας να κτίσεις τώρα που ξεσπά η κρίση !!« όταν τους εξομολογήθηκα τις προθέσεις μου . Έτσι αν και οι δουλειές του γραφείου μειώθηκαν κατακόρυφα περάσαμε σχετικά καλά μέχρι σήμερα.
    Α, έβγαλα και από 3 καλά μηνιάτικα το 2012 και 2013 από το χρηματιστήριο με αγοραπωλησίες μετοχών. Αγορά στα χαμηλά πριν τις δίπλες εκλογές , στις 500 μονάδες και πώληση αμέσως μόλις το κέρδος έφτανε το 70%, όπως έχει διδάξει ο μέγας Γουόρεν Μπαφετ.
    Όπως σας είπα και πιο πριν, γνωρίζω αρκετά καλά την ζωή, και την ματαιοδοξία των γυναικών. Λυπών σκέφτηκα ότι πρέπει να βρω εμπόρευμα μικρό και ακριβό. Απέκλεισα τα τσιγάρα , τα ποτά , γιατί εμπλέκονται επικίνδυνες μαφίες και μπορούσα να πάθω μεγάλη ζημιά και αποφάσισα να ασχοληθώ με γυναικείο εμπόρευμα δηλ. εσώρουχα, καλλυντικά, αρώματα,….
    Με τα λεφτά που μου περίσσεψαν αγόρασα ένα κλειστό βανακι και έβαλα φάμε τζάμια στο SUV μου (δεκαπενταετίας). Αγόρασα αμέσως μεγάλες ποσότητες με τις νέες δραχμές, διότι στα εισαγόμενα θα διπλασιάζονταν οι τιμές πολύ γρήγορα, με την υποτίμηση του νομίσματος και στόκαρα το εμπόρευμα στο γραφείο . Τα πιο ακριβά τα ασφάλισα στο πατάρι πάνω από το δωμάτιο υπηρεσίας του γραφείου (παλιά αστική πολυκατοικία της δεκαετίας του 30), αφού πίσω από την ξύλινη θύρα του παταριού τοποθέτησα ο ίδιος εσωτερικά ατσάλινη πόρτα ασφάλειας που παρήγγειλα σε συνάδελφο μου που είχε μηχανουργείο.
    Η δουλειά πάει πολύ καλά. Με μεγάλη μυστικότητα παίρνω τις παραγγελίες από τις πελάτισσες και τις στέλνω μ’ έναν ξάδελφο της γυναίκας μου.
    Το top five των γυναικείων αρωμάτων παραμένει το ίδιο, όπως διαπίστωσα στο διαδίκτυο ίδιο όπως το 2012.
    1) Channel No. 5 Eau de Toilette
    2) Beautiful Eau de Parfume Este Lauder
    3) Paris Yves Saint Laurent
    4) Tendre Poison Dior
    5) J`adore Eau de Parfume Dior
    Φέρνω και στο σπίτι τις παραγγελίες που εξασφαλίζει η σύζυγος και η κόρη μας, γιατί είμαστε κοινωνικοί και έχουμε μεγάλο κύκλο γνωριμιών. Νομίζω ότι μάλλον είχα υποτιμήσει το εμπόριο.
    Ζήτω η κρίση, ο πληθωρισμός, η υποτίμηση της νέας δραχμής!!!
    Α, ξέχασα να σας πω ότι ξαναέγινα οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, οχι πολυ φανατικος ομως σαν κατι αλλους οψιμους το 2012.

    ΥΓ Το πρώτο μικροδιηγημα μου της πτώχευσης, πριν αυτή συντελεσθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή