Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ



 Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στο ΚΚΕ είναι η ευθύτητα στις προθέσεις του. Είναι το μόνο κόμμα που ευθέως ζητάει μέσα σε 4-5 μέρες μετά τις εκλογές νέες εκλογές "για να διορθώσει ο λαός την ψήφο του"
Και όταν λέμε "να διορθώσει" δεν έχουν και μαξιμαλιστικές προσδοκίες, αλλά μόνο  την ελπίδα να πάρει το μαγαζί κανένα 0,5-1% παραπάνω από τις προηγούμενες, για να μπορέσει να δικαιωθεί για τους αγώνες της και η γραμματέας του, ώστε να μπορέσει να αποχωρήσει οριζόντια, όταν έρθει εκείνη η τρισκατάρατη ώρα, μετά βεβαίως από μερικές δεκαετίες , από τον Περισσό.
Άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς αυτό υποδηλοί και  η δήλωση της «Αυτό που έτσουξε είναι ότι προσφέρεται η ιστορική ευκαιρία το ΚΚΕ να μαντρωθεί σε μια κυβέρνηση και το ΚΚΕ αρνείται, παρότι ξέρει ότι έχει κόστος»
Και πολύ εύλογα διερωτήθηκε, δε, πώς μπορεί ένα κόμμα που θα συμμετέχει σε κυβέρνηση να καλεί τον λαό σε κινητοποιήσεις, προσθέτοντας ότι δεν συμβαδίζουν κυβέρνηση και πρωθυπουργία με κινήματα.
Για τον λόγο δε αυτό και για να μην χάνουν οι οπαδοί την αγωνιστική τους διάθεση και την αράζουν στους καναπέδες βλέποντας τους Τρεμοτσιμοπρετεντέρηδες να αναλύουν την κατάσταση, τους απευθύνει «σάλπισμα εγρήγορσης, ετοιμότητας, ασυμβίβαστης πάλης για ρήξη και ανατροπή του σάπιου συστήματος» δηλαδή σε συγκέντρωση την Δευτέρα στο Πεδίο του Άρεως, που γίνεται ταυτόχρονα και η Έκθεση του Βιβλίου, οπότε θα βρεθούν να χαζέψουν το συλλαλητήριο και 10 νοματαίοι παραπάνω.
Αλλά πέραν του ΚΚΕ υπάρχουν και σοβαρά κόμματα που αντιμετωπίζουν την κατάσταση με μεγάλη υπευθυνότητα. 
 Πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αντιστρέψουμε τη λιτότητα και την ύφεση.
Καταλαβαίνει βέβαια  κανείς πόση υπευθυνότητα και σοβαρότητα περικλείει αυτή η πρόταση από ένα σοβαρό πολιτικό, όπως ο Τσίπρας, όταν  περιέχεται σε επιστολή που απευθύνεται στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βαν Ρομπάι, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και κοινοποιείται και στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Φαίνεται δε πως όλοι αυτοί τρομαγμένοι ειδοποίησαν  τον  Ολαντ που αντί να  δεχτεί με όλες τις τιμές στα Ιλίσια Πεδία τον  εκπρόσωπο του 16,78% των Ελλήνων  να απαντά πως δέχεται μόνο πρωθυπουργούς.
Οπότε τι κάνεις;
Παίρνεις την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και συναντάς πρόθυμους να σε συμβουλεύσουν κοινωνικούς φορείς, που έχουν βαρύνουσα γνώμη στον σχηματισμό της, όπως την Ομοσπονδία Θυρωρών Ελλάδος, τους Φίλους της Φύσης, την Ομοσπονδία Δασοπυροσβεστών, την Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων κτλ 
 Είναι γεγονός δε πως ένα σοβαρό  κόμμα σέβεται την ετυμηγορία του λαού και αποδέχεται τις ευθύνες που του αναλογούν ανάλογα με το ποσοστό που  έλαβε στις εκλογές.
Είναι δε απολύτως δικαιολογημένος  ο ΣΥΡΙΖΑ που  δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο  ο Κουβέλης δεν πάει να κάνει κυβέρνηση με ΝΔΣΟΚ αφού τον ΣΥΡΙΖΑ η ψήφος του λαού τον όρισε αξιωματική αντιπολίτευση.
Τι ανοησίες είναι αυτές που τους λένε ότι θα πρέπει και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες που τους αναλογούν βάσει του ποσοστού που πήραν στις εκλογές και να συμμετέχουν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας όπως πρότεινε εκείνος ο εξωμότης ο Κουβέλης και δέχτηκαν και οι άλλοι.
Βεβαίως και θα τις αναλάβουν, αρκεί να φτιάξουν μια  κυβέρνηση οι ΝΔΣΟΚ και ο Κουβέλης  μέχρι τις επόμενες εκλογές, οπότε μια τέτοια συνεργασία θα προσέφερε πεδίον δόξης λαμπρόν  για να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ουσιαστική αντιπολίτευση, όπως στην κυβέρνηση Παπαδήμου, συνεπικουρούμενος από τους ανεξάρτητους Καμμένους  εγκεφάλους και το " φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι" ΚΚΕ, ίσως δε και με ολίγη από Χρυσή Αυγή.
Σε αγαστή σύμπνοια οι ανεξάρτητοι Καμμένοι εγκέφαλοι, με αρκετά μπρατσωμένα Χρυσοαυγομένα παλικάρια , με ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ με ή χωρίς κουκούλα θα μπορούσαν να δώσουν και μια θερινή όψη στην Αθήνα, για να δώσουν ένα καλό μάθημα στην Μέρκελ και όλο αυτό το συνονθύλευμα της Ευρώπης, που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η πρωτεύουσα είναι δική μας και άμα θέλουμε την καίμε για να τους δώσουμε να καταλάβουν  πως του Έλληνος ο τράχηλος Μνημόνιον δεν υποφέρει .  
Εκτός των άλλων δε μια κυβέρνηση  ΝΔΣΟΚ με Κουβέλη θα είχε σαν αποτέλεσμα   να  έτρωγαν την παπάρα οι τρείς τους μέχρι τις επόμενες εκλογές  , οπότε θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ  να τους καταγγέλλει με τους πύρινους λόγους του Τσίπρα ή με την δυσκοίλια μπαρουφολογία του Στρατούλη , ο Καμμένος να ετοιμάζει κρεμάλες στο Σύνταγμα για τους δοσίλογους και η Αλέκα να ονειρεύεται διψήφιο ποσοστό στέλνοντας τους αγωνιστές του ΠΑΜΕ να κλείνουν λιμάνια και να περιφρουρούν τόπους απεργίας ενώ τα παλικάρια της ΧΑ θα ξεκαθάριζαν τον τόπο από τους μετανάστες .
Άσε δε που  αν γινόταν μια Συριζοκυβέρνηση με ψήφο ανοχής , σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες περί αριστερής κυβέρνησης παρά το ότι από τότε ήταν γνωστό πως οι προϋποθέσεις δεν υπήρχαν, με πρόθεση να αλλάξουν οι όροι του δανεισμού τι θα μπορούσε να πει ο Αλέξης όταν οι δανειστές θα του έλεγαν ότι είναι πρόθυμοι να του δώσουν εκ των τριών το μακρύτερο;
Κατά περίεργο τρόπο οι άθλιοι τοκογλύφοι δανειστές μας στο ΔΝΤ και την Ευρώπη ακολουθούν την απαράδεκτη τακτική που ακολουθούν και οι τράπεζες όταν πάς να πάρεις δάνειο.
Αντί να σε αφήνουν ελεύθερο να βάλεις τους όρους του δανείου για να το εξοφλήσεις όποτε και αν γουστάρεις, επιμένουν δικτατορικά να θέλουν να τους βάζουν αυτοί ,θέλοντας να διασφαλίσουν ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους και αδιαφορώντας στο ότι έτσι εσύ θα πρέπει να σφίξεις το ζωνάρι μέχρι να ακουμπήσει η κοιλιά σου στην σπονδυλική στήλη !
Γι΄αυτό λοιπόν τη καυτή πατάτα σχηματισμού κυβέρνησης την επέστρεψαν όλοι στον Παπούλια καθότι έχει καταντήσει πλέον  πουρές, δηλαδή κάτι ανάλογο με το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.
 Μπορεί στην επιστολή προς την Μπαροζοπαρέα ο Αλέξης να τονίζει  πως πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα αλλά αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές τώρα που πίσω από την αντιμνημονιακή σημαία στοιχίζεται τόσος κόσμος που μπορεί να μας οδηγήσει στην πρώτη θέση.
Οπότε τότε δεν θα έχουμε ανάγκη κανένα Κουβέλη αλλά με μερικούς Καμμένους πατριώτες θα μπορέσουμε να κάνουμε κυβέρνηση και να τους δείξουμε ότι δεν τους έχουμε ανάγκη, γιατί άφθονο χρήμα θα έρθει από την Ρωσία και την Κίνα, πετρέλαιο από τον Τσάβες, και το μόνο που θα μπορούσαμε να δεχτούμε  από τους άθλιους Γερμανούς θα είναι κανένας καλός προπονητής σαν τον Ρεχάγκελ!
Το μόνο που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα είναι αν αυτός θα δέχεται να τον πληρώνουμε με δραχμές!  

19 σχόλια:

  1. Χα, χα, χα... Γέλασα πολύ με την εισαγωγή σου και τα σχόλιά σου για την Παπαρήγα! Ξέρω πως είναι τραγικά αλλά ταυτόχρονα είναι και για γέλια...

    Εν πολλοίς θα συμφωνήσουμε. Ειδικά ως προς την καυστικότητά σου ως προς τον Τσίπρα που πήρε την εντολή και την πήγε βόλτα για να μαζέψει ψήφους. Αν και ο λαός έδωσε εντολή να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας, οι αγκυλώσεις του παρελθόντος δε βλέπω να έχουν ξεπεραστεί από τα κόμματα. Κι αυτό είναι κρίμα γιατί η πολιτική και οι πολιτικοί μας δε φαίνεται να έχουν ωριμάσει ακόμα. Ούτε καν εν μέσω κρίσης...

    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ο Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η λαϊκή ετυμηγορία αυτό που ψήφισε είναι ότι κανένας δεν θα έχει αυτοδυναμία και θα πρέπει να προκύψει εκ των πραγμάτων κυβέρνηση συνεργασίας.
      Πιστεύοντας πως στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα δεν καταλαβαίνει πως τότε, αν το πετύχει, θα αναγκαστεί πλέον εκ των πραγμάτων να σχηματίσει κυβέρνηση πάλι συνεργασίας και πιθανώς με δυσμενέστερες συνθήκες από τις σημερινές.

      Διαγραφή
  2. Για το ΣΥΡΙΖΑ απάντησα σε δικό μου κείμενο και σχολιάσαμε τη διαφωνία μας. Για μένα η περιφορά της εντολής είναι αποτέλεσμα της εντολής των ψηφοφόρων του βάσει των προγραμματικών του δηλώσεων. Η εντολή του λαού είναι σημαντικότερο ενώ από την άλλη του Προέδρου δεν είναι ευαγγέλιο όπως θέλουν πολλοί. Για δε το ΚΚΕ είμαστε στο ίδιο πνεύμα, με ένα σημερινό μου κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχετικά με την εντολή του λαού Δήμο μου έχω γράψει στην απάντηση μου στον teleytaios.

      Διαγραφή
  3. Αθεόφοβε εν πολλοίς συμφωνώ με το κείμενό σου αλλά έχω ένσταση στη κριτική σου για την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μεπι σε οικουμενική.
    Όταν ο Σαμαρας πήρε την εντολη αυτή έλεγε: Εισαι πρώτο κόμμα, αν μπορείς βρες συνεργάτες και κάνε κυβέρνηση. Λέει πουθενά το Σύνταγμα ότι ένας από τους συνεργάτες πρέπει να είναι υποχρεωτικά το δεύτερο κόμμα;
    Ας κάνει με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Εκεί τα κουκιά βγαίνουν άνετα. Ή με ΠΑΣΟΚ και Καμμένο. Και εκεί βγαίνουν άνετα τα κουκιά.
    Και στη περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ άσε τους άλλους να κάνουν όποια αντιπολίτευση θέλουν. Απαγορευμένο δεν είναι. Στο κάτω κάτω και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξ. Έλληνες θα συνεχίσουν να κάνουν κάτι που έκαναν και πριν τις εκλογές. Δεν θα είναι κάτι καινούριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν θυμάσαι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ μίλαγε για αριστερή κυβέρνηση ενώ ήδη είχε εισπράξει την άρνηση του ΚΚΕ για συνεργασία οπότε ήξερε πολύ καλά ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει αλλά στην παπαρολογία υπάρχουν πολλά ευήκοα ώτα.
    Τώρα λοιπόν που του προσφέρθηκε με ψήφο ανοχής δεν την δέχτηκε.
    Από τα 7 λοιπόν κόμματα Καμμένοι και ΚΚΕ αρνήθηκαν εξ αρχής την ΧΑ δεν την παίζει και ορθώς κανείς.
    Ο Καμμένος δήλωσε, όσο καιρό θα καβαλάει το καλάμι απολαμβάνοντας το ποσοστό που πήρε, ότι δεν συνεργάζεται με κανένα.
    Η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ συν την ΔΗΜΑΡ θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση αν ο Κουβέλης είχε αποφασίσει την πολιτική του αυτοκτονία.
    Σκέψου μετά την αντιπολίτευση που έκαναν στον Παπαδήμο τι θα γινόταν τώρα σε μια κυβέρνηση που θα είχε μια έξαλλη αντιπολίτευση αποτελούμενη από ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένους,ΚΚΕ και τα Χρυσά Αυγά που θα μίλαγε καθημερινά για προδότες,για κρεμάλες, και δωσίλογους(πλην της ΧΑ βέβαια!).
    Ο δε Κουβέλης ως αποχωρήσας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα άκουγε τα εξ αμάξης από τους πρώην συντρόφους του ως δεκανίκι των μνημονιακών οπότε έθεσε και αυτός εύλογα ως όρο να συμμετέχει στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει και αυτός λίγο από την γλύκα που θα έχει αυτή η διακυβέρνηση.
    Άλλωστε κατά ποιά λογική θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση το 7ο στην σειρά επιτυχίας κόμμα όταν το 2ο δεν συμμετέχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά την έννοια «αριστερή κυβέρνηση» ο Τσίπρας της εννοούσε με πολύ διαφορετικό τρόπο. Όπως και ο Καμμένος και το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξίσου σαφής σε ότι αφορά το Μνημόνιο. Καταγγελία.
      Σε μια ας πούμε οικουμενική κυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αυτό δε θα μπορούσε να γίνει. Μόνο ένα είδος επαναδιαπραγμάτευσης.
      Άρα πώς του προσφέρθηκε η ευκαιρία με ψήφο ανοχής;

      Κοίτα αυτή τη στιγμή είμαι 100% υπερ να γίνουν εκλογές. Δε μπορέι να υπάρξει Κοινοβούλιο με βουλευτές της ΧΑ. Πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές μπας και ξυπνήσουν αυτοί που τους ψήφισαν και ψηφίσουν κάτι άλλο. Και μετά ας κάνουν οικουμενική.

      Διαγραφή
    2. Η όλη αντίφαση στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει από τις ίδιες τις προεκλογικές εξαγγελίες του.
      1-Αριστερή κυβέρνηση, όπως και αν την εννοούσε, δεν μπορούσε να την κάνει όπως σου εξήγησα παραπάνω.
      2-Βασική δε εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απλή αναλογική.
      Απλή αναλογική, για όποιον στοιχειωδώς καταλαβαίνει, σημαίνει πως για να κάνεις κυβέρνηση αναγκαστικά πρέπει να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΣ με άλλα κόμματα στην βάση κάποιου κοινού προγράμματος και όχι βάσει του δικού σου και μόνο προγράμματος.
      Εδώ λοιπόν και με ενισχυμένη αναλογική δεν μπορεί να συνεργαστεί με τα δύο υπόλοιπα μεγαλύτερα κόμματα που έχουν πάρει πάνω από 35,5% και τους ζητάει δηλώσεις μετανοίας, έχοντας μόνο το 16,78%.
      Σκέψου αν είχαμε και απλή αναλογική τι θα γινότανε.
      3-Στις επόμενες εκλογές ακόμα και να έρθει πρώτο κόμμα πάλι με τους ίδιους θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΊ να σχηματίσει κυβέρνηση εκτός και αν ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να κάνει αριστερή κυβέρνηση με τον Καμμένο και τα εθνικόφρονα αποκαϊδια του .
      4-Όσο για το τι θα γίνει το χρέος το συνονθύλευμα των 12 συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούνται από ρετάλια του ΔΗΚΚΙ έως ex Μαοϊκούς και Τροτσκιστές ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του από πλήρη άρνηση πληρωμής μέχρι επαναδιαπραγμάτευση, όπως και ο Σαμαράς.
      5-Μην ευελπιστείς πως στις προσεχείς εκλογές δεν θα εκλεγούν βουλευτές της ΧΑ. Δυστυχώς όσο δεν θα υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθραίων μεταναστών θα υπάρχουν άτομα που θα πιστεύουν πως μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν κάποια λύση . Το πως δεν τους απασχολεί.

      Διαγραφή
  5. Για να μη κουράζεσαι να γράφεις τέτοια άρθρα και αφού όλοι ξέρουμε που θα καταλήξει ο περήφανος, ανεξάρτητος και πανέξυπνος λαός μας, κάνε τουλάχιστον κάτι χρήσιμο:

    Πες μας με βάση τα ταξίδια σου, που μπορούμε να πάμε τρέχοντας!

    Νομίζω ότι προλαβαίνουμε να βγάλουμε εισιτήριο και ενδεχομένως βίζα. Δεν εννοώ χώρα όπως Καναδά, Ν.Ζηλανδία ή Νορβηγία, αλλά κάτι μεταξύ χανιου τηε γραβιάς και δυτικής δημοκρατίας (π.χ. η Τουρκία ή Βραζιλία παίζει;) ώστε να μη πάθουμε και πολιτιστικό σοκ.

    Βέβαια θέλω σε εκείνη τη χώρα να μπορώ να τους τα πάρω γρήγορα αφού εξ ορισμού είμαι έξυπνος και ωραίος ως η Κατερίνα η Χελήν. Για παράδειγμα να τους λέω "όταν εσείς ήσασταν στα δέντρα, οι προγονοί μου τα είχαν κάψει και είχαν χτίσει το αυθαίρετο και είχαν νομιμοποίσει και το πανωσήκωμα" και αυτοί να μου τα χώνουν...

    Εννοείται ότι όταν και αφού οι Λαφαζανοστρατούληδες κατατροπώσουν τους τοκογλύφους θα γυρίσω πίσω στην ωραιότερη χώρα του κόσμου, για να διοριστώ στο Δημόσιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν καταντήσουμε η Σομαλία της Ευρώπης και βρεθούμε έξω από την Ευροζώνη μάλλον θα χρειάζεσαι βίζα γι΄αυτήν.
      Αλλά δεν καταλαβαίνω αυτήν την βιασύνη για να φύγεις στο καλύτερο σημείο της παράστασης στο "Καφενείον η Ελλάς", όπως έλεγε και το παλιό τραγούδι,τώρα που το δράμα της χώρας που οδηγείται προς την έξοδο από την Ευρώπη θα γίνει ιλαροτραγωδία από τις διάφορες μαλακίες που θα λένε οι διάφοροι ανευθυνοϋπεύθυνοι.
      Όσο για την Βραζιλία που γράφεις παραπάνω δεν ξέρω πως είναι τώρα η κατάσταση γιατί πάνε πάνω από 20 χρόνια που είχα πάει εκεί,αλλά για την Τουρκία που την έχω επισκεφτεί πρόσφατα αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σφίγγεται η καρδιά σου όταν διαπιστώνεις πόσο λάθος εικόνα έχουμε για αυτή την χώρα που σε αρκετούς τομείς μας έχει αφήσει χρόνια πίσω.
      Αν στην Ελλάδα η μόνη "βιομηχανία" που μας έχει μείνει είναι ο τουρισμός και ο τουρίστας βρίσκει κλειστούς τουριστικούς χώρους,πανό του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη,πλοία που δεν φεύγουν,βρώμικα ξενοδοχεία και ακριβά εστιατόρια κτλ στην Τουρκία βρίσκεις άψογους τουριστικούς χώρους με πεντακάθαρες τουαλέτες και νιπτήρες με φωτοκύτταρο,καθαρά και φτηνά ξενοδοχεία και εστιατόρια και όλα αυτά που αφήνουν ένα τουρίστα πλήρως ικανοποιημένο.
      Α, και από θάλασσα το ίδιο Αιγαίο υπάρχει στα παράλια τους.

      Διαγραφή
  6. Δυστυχώς μετά την αποτυχία της σύσκεψης με τον πρόεδρο της δημοκρατίας ο Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ,το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ότι έχουν συμφωνήσει σε προγραμματικό πλαίσιο για την εφαρμογή του Μνημονίου.
    Αμέσως όμως ήρθε η οργισμένη απάντηση από την ΔΗΜΑΡ:
    Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας. Έως χθες μας καλούσε να μείνουμε σταθεροί στη γνωστή μας θέση να μην μετέχουμε σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι έχουμε συμφωνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε κυβέρνηση στήριξης του μνημονίου. Είναι ντροπή. Η προφανής αδυναμία να δικαιολογήσει τη στάση του δεν επιτρέπεται να τον οδηγεί στη συκοφαντία και στο ψεύδος. Αυτό είναι πολιτική ανηθικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί σου κάνει ο εγωισμός.
    Φανερά άβολοι και κομπλεξαρισμένοι απο τα αποτελέσματα των εκλογών, και παγιδευμένοι σε ανόητες προεκλογικές ατάκες και βαρύγδουπες αρλουμπολογίες, Αντώνης και Βαγγέλης βάφτισαν την συγκυβέρνηση "κυβέρνηση εθνικής ενότητας" και υπο το βάρος της ανοησίας τους κάνουν τάχατες πως θέλουν και τον Τσίπρα στην κυβέρνηση. Ας κυβερνήσουν οι δυό τους και ας αφήσουν τα προσχήματα. Κανείς δεν τους πιστεύει. Τα νούμερα που διαθέτουν τους δίνουν άνετη πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις λάθος.
      Και να θέλουν δεν τους φτάνουν τα κουκιά,που αθροιζόμενα είναι 149.
      Αν το σκεφτείς το αποτέλεσμα έχει μια καταπληκτική σοφία.
      Έστειλε εκτός βουλής τον Καρατζαφέρη που αν είχε εκλεγεί θα ήταν πρόθυμος να συμμετάσχει και δεν θα μπορούσαν να τους αρνηθούν όταν στην προηγούμενη κυβέρνηση τον είχαν δεχτεί.
      Οπότε θα είχαμε μια από τα ίδια όπως με την κυβέρνηση Παπαδήμου.
      Από τους άλλους, ΚΚΕ και ανεξάρτητοι Καμμένοι είχαν δηλώσει εξ αρχής ότι δεν συνεργάζονται, ΧΑ δεν την παίζει,και πολύ σωστά, κανείς.
      Μόνο αν θα πήγαινε μαζί τους ο Κουβέλης θα μπορούσαν να έχουν πλειοψηφία.
      Αυτό θα σήμαινε την πολιτική του αυτοκτονία γιατί η ουσιαστική αντιπολίτευση θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζοντας καθημερινά τον κόσμο στο πεζοδρόμιο με όλα τα μαξιμαλιστικά του συνθήματα ,όπως βέβαια και το ΚΚΕ, αυτό βέβαια σε άλλους χώρους για να μην μολυνθούν οι οπαδοί του!
      Γι΄ αυτό και η κατάληξη σε εκλογές είναι ίσως το καλύτερο αποτέλεσμα γιατί τώρα ο θυμός και η αναπόφευκτη δυστυχώς χειροτέρευση της οικονομίας, με την ουσιαστική ακυβερνησία του διαστήματος μέχρι αυτές, μπορεί να δώσει θέση σε ωριμότερες σκέψεις στο εκλογικό σώμα αλλά πιθανόν και άλλες διεργασίες στα πολιτικά κόμματα ώστε να αποκτήσει τελικά μια αποτελεσματική κυβέρνηση αυτή η δύσμοιρη χώρα.

      Διαγραφή
  8. Απίθανη χώρα για μετανάστευση είναι ο Καναδάς. Το αγγλικό κομμάτι του εννοώ γιατί το γαλλικό είναι δύστροπο για τους μή προετοιμασμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καναδάς είναι σοβαρή χώρα.
      Ο argosholos ρωτάει για μια χώρα κάπως καλύτερη από το Χάνι της Γραβιάς!

      Διαγραφή
  9. Τρέμετε τις εκλογές βολεμένα καθίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που τρέμουμε είναι όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι ιδιοφυΐες σαν εσένα που μας κατατροπώνουν με την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία τους!

      Διαγραφή
  10. Πάντως, τη Δεξιά κατάφερε και τη συσπειρώνει ο Τσίπρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή