Τρίτη 29 Αυγούστου 2006

ΤΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΡΩΤΟΣ, ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ SEX: ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΩΤΗ- ΝΕΚΤΑΡΙΑ



Οι γονείς θεολόγοι διορισμένοι σε κοντινά γυμνάσια επαρχιακής πόλης. Ηγετικά στελέχη και οι δύο παραεκκλησιαστικών οργανώσεων με απόψεις για την ηθική του περασμένου αιώνα και βασικό άξονα της ζωής τους το Πατρίς- Θρησκεία- Οικογένεια.
Είχαν παντρευτεί μετά από συνοικέσιο που τους είχε κάνει ο πνευματικός τους στην ενορία που μεγάλωσαν.
Η μοναχοκόρη τους αφιερωμένη από την γέννηση της στον Άγιο Νεκτάριο ,ως εκ τούτου Νεκταρία το όνομα, ετών 17 χαριτωμένη, ζωντανή γεμάτη ορμές της ηλικίας ασφυκτιούσε από τον πνιγηρό κλοιό των γονέων οι οποίοι έβλεπαν για την κόρη τους ένα αντίστοιχο μέλλον με το δικό τους παρελθόν.
Η Νεκταρία τον γνώρισε σε κάτι βαφτίσια μιάς εξαδέλφης της και τον ερωτεύθηκε με την πρώτη ματιά.
Αυτός ήταν νεαρός αγροτικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.
Τον ξαναείδε στους γάμους της κόρης του Λυκειάρχη και εκεί μετά τον πρώτο χορό του κίνησε το ενδιαφέρον με την ζωντάνια της και τον αλέγκρο χαρακτήρα της.
Την ερωτεύθηκε στο πανηγύρι του Πολιούχου της πόλης τους αλλά όλες οι συναντήσεις είχαν γίνει με την παρουσία των αυστηρών γονέων της οπότε και οι δυό ερωτευμένοι είχαν προλάβει να ανταλλάξουν μόνο ένα φιλί σε μια μικρή διακοπή του ρεύματος.
Ο έρωτας όμως δεν γνώριζε εμπόδια.
Τρεις μέρες μετά το πανηγύρι η Νεκταρία ένα βράδυ άρχισε να σφαδάζει από τους πόνους.
Έντρομοι οι γονείς έτρεξαν στο παιδί τους που είχε διπλωθεί στα δύο από τους πόνους οι οποίοι παρά τις επικλήσεις στον Άγιο Νεκτάριο αρχικά ,μετά σε όλους τους Αγίους και τελικά στην ίδια την Αγία Τριάδα δεν υποχώρησαν καθόλου.
Κάθιδροι από την αγωνία πήραν την Νεκταρία και με το αυτοκίνητο τους έτρεξαν στο Κέντρο Υγείας.
Εκεί, ω του θαύματος ,εφημέρευε ο ερωτευμένος ιατρός ο οποίος πάραυτα διέγνωσε τροφική δηλητηρίαση και καθησύχασε τους σταυροκοπούμενους γονείς ότι η κόρη τους θα γίνει καλά με μία πλύση στομάχου.
Τους άφησε στο χώρο αναμονής και με την αδελφή που εφημέρευε μαζί του πήραν το φορείο για τα ενδότερα.
Κλείνοντας την πόρτα του εξεταστηρίου πίσω της η αδελφή άφησε την Νεκταρία με τον ιατρό λέγοντας του:
Άντε τα κατάφερες μπαγάσα!
Έτσι στο φορείο του Κέντρου Υγείας η Νεκταρία ξέχασε πάραυτα τους φανταστικούς πόνους και βρέθηκε στην αγκαλιά του καλού της απωλέσασα ότι πολυτιμότερο είχε έως τότε αντιλαμβανόμενη όμως πλήρως ποια είναι η έννοια του Παραδείσου που χρόνια κατηχητικού δεν είχαν επιτύχει.
Έκτοτε η Νεκταρία είχε ανάγκη τακτικής ιατρικής βοηθείας πότε με κολικό νεφρού, πότε με οσφυαλγία, πότε με δύσπνοια ,πότε με κράμπα και θεία χάρητι ο ίδιος ιατρός της πρόσφερε τις ιατρικές του φροντίδες με εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα.
Οι γονείς δε βλέποντας το φιλάσθενο της κόρης τους έφταναν να την αφήνουν ακόμη και μόνη της, οπότε οι ιατρικές φροντίδες παρείχοντο στο σπίτι υπό τα αυστηρά βλέμματα πολλών αγίων, οι δε γονείς απογοητευμένοι από την αναποτελεσματικότητα του Αγίου Νεκταρίου έτρεχαν σε διάφορες εκκλησίες και μονές ανάβοντας λαμπάδες στο μπόι της κόρης τους και προσευχόμενοι σε όλους τους κατά τόπους αγίους για την ίαση της.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ




ΟΙ  ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ


14 σχόλια:

  1. Που είναι το happy end??? Δεν παντρευτηκαν? Δεν θα παντρευτούν? Δεν θα το πουν εντελει στους δικούς τους?
    Ακόμα στα κρυφά την βγάζουν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αθεοφοβος

    βαζεις ιδεες στα νεαρα παιδια

    και κατι ακομα 17 χρονων η Νεκταρια , ο γιατρος πρεπει να ειναι τουλαχιστον 24 ( 18+6 η σχολη αντε να μην πηγε φανταρος αλλα κατευθειαν αγροτικο )

    μυριζει αποπλανηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χιχι!
    Βρε τη Νεκταρία..:) Τι σου είναι η κατήχηση, πάντως..'Πνεύμα και ηθική'...:p)

    (υποθέτω ότι δεν θα κακόπεφτε στους γονείς της να κάνουν γαμπρό κοτζάμ γιατρό.. - αλλά φαντάζομαι ότι η Νεκταρία, (κε)κλεισμένο (though allegro) κορίτσι, δεν θα σκέφτεται ακόμα το γάμο, ε..;; :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστή την βρίσκω την Νεκταρία. Για να παίζει "τον γιατρό" στην σωστή ηλικία, τώρα πολύ πιθανόν να είναι κυρία μεγαλογιατρού. Άσε που μπορεί να συντρώγει με την Νατάσσα [λαμπρή επιστήμων της χειρουργικής] και τον Κώστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Νεκταρία....
    Αλλά βρε παιδί μου πολύ απότομα το έκοψες, πάνω που αποκτούσε ενδιαφέρον η ιστορία, τσούπ ΤΕΛΟΣ.... ΌΟΟοοχι...πρέπει να μας πεις και την συνέχεια, οι γονεις μάθανε τίποτα? Τα παιδιά παντρεύτηκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωραια ιστορία φίλε μου. μου εφτιαξες το απογευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. debby-julia-Είπα όπως στις μοντέρνες ταινίες ο σκηνοθέτης σε αφήνει στο τέλος να φανταστείς μόνος σου την συνέχεια να σταματήσω την ιστορία εδώ.
    Αλλά βλέπω ότι θέλετε συνέχεια.Θα δούμε...

    eparxiakosaloni-Τα νέα παιδιά δεν έχουν ανάγκη εμένα για να βρούν ευκαιρία για πήδημα.Δόξα τω Θεώ ,όπως θα έλεγαν και οι γονείς της Νεκταρίας δεν έχουν σήμερα πρόβλημα.
    Υστερα μέχρι να καταφέρει ο γιατρός να πηδήξει την Νεκταρία αυτή είχε γίνει πλέον 18 χρονών!

    weirdo-Μπορεί να τους άρεσε για γαμπρός ήταν όμως καλός Χριστιανός;

    chris-Αυτό δεν είναι απίθανο γιατί και η Νεκταρία είχε υπογράψει όπως η ιατρός Νατασσα για τις ταυτότητες και μπορεί να γνωριστηκαν εκεί!

    padrazo-Χαίρομαι γιαυτό γιατί και γώ έχω απολαύσει δικά σου κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ πάλι έχω άλλη απορία...όχι τι συνέχεια έχει η ιστορία..αλλά τι ρόλο έχουν αυτοί οι άνθρωποι στη ζωή του αθεόφοβου....???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. pwlina-Απολύτως καμμία.Η ιστορία είναι τελείως φανταστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μάλιστα...τελικά όλοι κρύβουν λίγο πολύ το συγγραφικό ταλέντο μέσα τους!

    Υ.Γ.Το ρολόι δε ξέρω πως να το αλλάξω αλλά για να είμαι ειλικρινής δε με απασχολεί κιόλας!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. pwlina-Παρά το είμαι στούρνος στα σχετικά κατάφερα μόνος μου να αλλάξω την ώρα και έτσι με περηφάνεια μπορώ να σου πω τι να κάνεις.
    Πήγαινε με την εξής σειρά Dashboard- Settings- Template- Formating Time-και βάλε zone UTC+2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το διάβασα όλο και μου άρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή