Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ!




Θα έχετε ακούσει μερικούς να σας λένε πως είχαν πάει στον ΩΡΛ τους και τους ξεβούλωσε τα αυτιά τους από το κερί  Αν τους ρωτήσετε αν καθαρίζουν  τα αυτιά τους συχνά με μπατονέτες  θα σας απαντήσουν πολύ συχνά, αν όχι και καθημερινά!
Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι και η αιτία υπερπαραγωγής κυψελίδας από τους αδένες που υπάρχουν στο δέρμα του αυτιού.  Η κυψελίδα έχει προστατευτικό ρόλο γιατί διώχνει το νερό και λειτουργεί σαν ασπίδα του αυτιού στις ακαθαρσίες και τα βακτηρίδια και φυσιολογικά βγαίνει μόνο της προς τα έξω.
Το μόνο λοιπόν που χρειάζεται είναι όταν  λουζόμαστε με το μικρό μας δάκτυλο να καθαρίζουμε το αυτί όσο χωράει το δάκτυλο και τέρμα.


Με τις μπατονέτες άντε 2-3 φορές τον χρόνο να  καθαρίσει κανείς το αυτί του, αλλιώς με την συχνή χρήση μπατονέτας προκαλεί  υπερπαραγωγή κυψελίδας  και καταφέρνει τελικά αρκετές φορές να την σπρώξει στο βάθος, με αποτέλεσμα να βουλώσει το αυτί του και  βέβαια μερικές φορές να κάνει και ζημιά στο τύμπανο.
Στο ποστ μου ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ! έχω μεταφέρει την συμβουλή της Βαρώνης Στάφ στον οδηγό καλής συμπεριφοράς της :Άπομυττόμεθα άνευ θορύβου με μεγάλην προσοχήν, χωρίς να εννοήση ο παρακαθήμενος τι ώστε να αηδιάση.




Και βέβαια δεν χώνουμε το μικρό δάκτυλο σε εξερευνητική αποστολή κάκαδου στη μύτη μας και φυσάμε το κάθε ρουθούνι ξεχωριστά, αφού έχουμε αποφράξει το άλλο. Με τον νύχι μπορεί να προκαλέσει κανείς αθέλητο τραυματισμό στο εσωτερικό του ρουθουνιού.
Βέβαια μερικοί που δεν έχουν διαβάσει την Βαρώνη Σταφ σε μια αποθέωση βλαχοχωριατιάς μπορείς να τους δεις στο δρόμο να σταματάνε απότομα, να φυσάνε την μύτη τους στο πεζοδρόμιο,  να την σκουπίζουν με τον δείκτη και τον αντίχειρα του χεριού τους αποτινάσσοντας με αυτά το εξελθόν προϊόν και μετά αξιοπρεπώς να σκουπίζουν τα δάκτυλά τους με το μαντήλι τους !


Ευτυχώς για την καθαριότητα του στόματος και το βούρτσισμα των δοντιών μας δεν χρειάζεται να πούμε  πολλά πλην του ότι διαπιστωμένα τα δόντια καθαρίζονται σαφώς καλύτερα με την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. 
Το μόνο ίσως  που θα χρειαζόταν να προσθέσει κανείς στο παλαιό  διαφημιστικό σλόγκαν Η πρώτη φροντίς το πρωί και η τελευταία  το βράδυ είναι το ότι το βράδυ χρειάζεται και  το καθάρισμα των μεσοδόντιων διαστημάτων με τη χρήση νήματος ή με τα ειδικά βουρτσάκια και όχι η αφαίρεση των υπολειμμάτων των τροφών  με το νύχι του μικρού δακτύλου.


Μιας και βρισκόμαστε στην περιοχή μια ακόμα συμβουλή.
Ποτέ δεν σπάμε σπυράκια με πύον στην έκταση του προσώπου που βρίσκεται στο τρίγωνο της φωτογραφίας, το τρίγωνο του κινδύνου ή του θανάτου, όπως είναι γνωστό,  γιατί τα αιμοφόρα αγγεία της περιοχής συνδέονται με το πίσω μέρος του εγκεφάλου μας που βρίσκονται κέντρα που ελέγχουν βασικές μας λειτουργίες.
Μια αιματογενής λοιπόν μόλυνση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρασης , παράλυση και σπάνια βέβαια και σε θάνατο.
Την εποχή που ο Μαρίνος μεγαλουργούσε στην Μέδουσα ένα από τα κλασσικά αστεία του ήταν ένα μάθημα γαλλικών στο οποίο εξηγούσε πως είναι το αρσενικό και θηλυκό των ονομάτων πχ προβοκατέρ – προβοκατρίς οπότε το θηλυκό του κωλοτρυπέρ είναι κωλοτρυπίς!
Πριν λοιπόν να ασχοληθούμε με τις τρύπες των γεννητικών οργάνων ας πούμε δύο λόγια για την οπίσθια μας τρύπα, που η αναγκαστική λειτουργία  της είναι  η μόνη που μας προσφέρει πάντα μια ανακουφιστική απόλαυση, μια απόλαυση που σε καμιά περίπτωση δεν δημιουργεί τύψεις όπως πχ σε ορισμένους το φαγητό και το πήδημα ! Άλλωστε και γι΄αυτό τον λόγο αναπόφευκτα κανένα ιερατείο δεν μπόρεσε να επιβάλλει σε αυτή την απόλαυση κανόνες και περιορισμούς όπως αντίστοιχα στις παραπάνω.
Ο πρωκτός με τις διάφορες ονομασίες του που αναφέρονται στο ανέκδοτο του ποστ μου ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ οδηγεί πολλούς να ξοδεύουν χιλιόμετρα χαρτιού υγείας για να τον καθαρίσουν.


Πιο πρακτικό, αποτελεσματικό και υγιεινό είναι αντί το χαρτί  το ντουσάκι που βλέπει κανείς  σε όλες τις αραβικές χώρες  και το οποίο εύκολα προσαρμόζεται στην παροχή νερού στο καζανάκι της τουαλέτας.
Βέβαια στο Βιετνάμ είδα σε ξενοδοχείο και διαπίστωσα την αποτελεσματικότητα του, ιδίοις όμμασι κυριολεκτικά, γιατί πάτησα το  κουμπί  στο καταπληκτικό σύστημα τουαλέτας που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο και ένα σιντριβάνι νερού με περιέλουσε κατάμουτρα!


Τέλος απόλυτα σωστές και αποτελεσματικές οδηγίες για το σωστό χέσιμο έχω γράψει στο ποστ μου ΜΗΠΩΣ ΧΕΖΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ;
Μπορεί όσοι είναι ευκοίλιοι να απαξιώσουν τις παραπάνω οδηγίες λέγοντας Του κώλου τα εννιάμερα αλλά οι δυσκοίλιοι θα διαπιστώσουν άμεσα την αποτελεσματικότητα τους.


Ας ασχοληθούμε τώρα με ένα σημαντικό μέλος του σώματος μας που όπως γράφω στο ποστ μου  ΠΕΟΥΣ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ σύμφωνα με την Μάγκι Πάλεϋ που έχει γράψει Το βιβλίο του πέους,  οι περισσότεροι άνδρες είναι κολλητοί. Η εξήγηση της συγγραφέως είναι απλή!
-γιατί μόλις σκύψουν το βλέπουν σε αντίθεση με τις γυναίκες !-Ύστερα αλλάζει σχήμα ,μέγεθος, και χρώμα ως δια μαγείας!
Το πέος μας δεν χρειάζεται πάντως κάποια ιδιαίτερη φροντίδα, απλά όταν κάνουμε μπάνιο τραβάμε πίσω την ακροποσθία και το πλένουμε όπως το άλλο σώμα μας, Σχετικά έχω γράψει στο ποστ ΚΑΘΕ ΠΟΥΤΣΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ!
Τώρα ορισμένοι που έχουν σε μεγαλύτερη εκτίμηση το κάτω κεφάλι τους από το επάνω και θέλουν να το στολίσουν όπως γράφω στα ποστ μου  A΄PIERCING- Η τρέλα δεν πάει στα βουνά πάει χαμηλά... Β΄PIERCING- Η τρέλα δεν πάει στα βουνά πάει χαμηλά... είναι αναπόφευκτο να πάσχουν από συχνές, επώδυνες και επικίνδυνες φλεγμονές ιδίως από την ουρήθρα τους.
Όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν οι γυναίκες στην εξέλιξη των ειδών  αποτελούν πιο εξελιγμένο είδος από τους άνδρες  λόγω του ότι έχουν ξεχωριστή εκβολή του ουροποιογεννητικού τους συστήματος.
Παρ΄όλα αυτά φαίνεται ότι πολλές γυναίκες στον κόσμο νομίζουν ότι ουρούν από εκεί που γεννούν! Σε ένα επεισόδιο του  επιτυχημένου αμερικανικού σήριαλ Orange is the New Black, που βασίζεται σε βιβλίο πρώην έγκλειστης σε φυλακή, πολλές μαύρες κρατούμενες μένουν κατάπληκτες όταν πιο μορφωμένες κρατούμενες τους το εξηγούν! 


Ίσως λοιπόν γι΄αυτό ο γυναικείος κόλπος είναι η μόνη τρύπα του ανθρωπίνου σώματος που ΔΕΝ χρειάζεται καμία καθαριότητα γιατί από μόνη της έχει ειδική χλωρίδα γαλακτοβακίλων που φροντίζουν αυτοί για τον αυτοκαθαρισμό του. Καμιά φορά υπάρχει υπερπαραγωγή της χλωρίδας με αποτέλεσμα να βλέπουν οι γυναίκες άσπρα σαν κομμένο γάλα υγρά. Ξέπλυμα με λίγο νερό είναι αρκετό.
Οι κολπικές πλύσεις που συνηθίζουν μερικές  έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της φυσιολογικής χλωρίδας που αποτελεί ασπίδα στις κολπίτιδες και έτσι ανοίγουν τον δρόμο σε παθογόνα μικρόβια να αναπτυχτούν.
Τέλος όταν οι τρύπες του σώματος συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι που έχω αναπτύξει στο παρελθόν σε διάφορα ποστ όπως:




Και δύο ακόμα συμβουλές άσχετες με τις τρύπες του σώματος.
Α-Τα νύχια στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού πρέπει να τα κόβει κανείς σε ΕΥΘΕΙΑ γραμμή και όχι σε κυκλοτερή, γιατί έτσι αποφεύγει τον κίνδυνο να γίνει είσφρυση όνυχος με το γνωστό οδυνηρό αποτέλεσμα.
Β- Είναι από ότι φαίνεται καλύτερο, εφ΄όσον βέβαια δεν έχουμε λερωθεί, να πλένουμε όλο το σώμα μας κάθε 2η ή 3η μέρα παρά καθημερινά, γιατί έτσι αποφεύγουμε να κάνουμε την επιδερμίδα μας πιο ξηρή και  ευαίσθητη   σε μολύνσεις, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνουμε  και κάποια καλά βακτήρια που συγκρατούν την ελαστικότητα της και βοηθούν και στην ανάπλαση της.
Εξυπακούεται βέβαια ότι εξαιρούνται τα χέρια μας και τα ευαίσθητα σημεία του σώματος μας και δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε στο παρελθόν   ΟΤΑΝ Η ΑΠΛΥΣΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑ ΘΕΩΡΗΘΗΚΑΝ ΩΣ ΥΓΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου