Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΒ ΤΖΟΜΠΣ!




Όπως γράφω στο ποστ μου  ΠΕΡΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ :
Έχω αναφέρει και στο παρελθόν την περίπτωση του Steve Jobs, του ιδιοφυούς ιδρυτή της Apple, που καθυστέρησε 9 μήνες να χειρουργήσει  ένα σπάνιο τύπο  καρκίνου του παγκρέατος. από τον οποίο θα μπορούσε  να έχει επιζήσει. Το διάστημα αυτό  αντίθετα κατέφυγε σε εναλλακτικές θεραπείες με φυτική διατροφή, βελονισμό, βότανα, δίαιτες, χυμούς, καθαρτικούς υποκλυσμούς μέχρι και σε μέντιουμ!  
Ο Steve Jobs ανήκε δυστυχώς στην όχι αμελητέα κατηγορία ασθενών που δεν θέλουν να παραδεχτούν την πραγματικότητα και τελικά όταν την αποδέχονται είναι αργά, γιατί πλέον τότε δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία.
Περιγράφοντας σαν άλλη Κασσάνδρα πριν 5 χρόνια τα 5 ψυχολογικά στάδια που περνάει ένας ασθενής με θανατηφόρο νόσημα έγραφα
στο ποστ μου  Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ καθώς τα συνέκρινα με την κατάσταση της Ελλάδας, ότι :
Το τελικό στάδιο που απομένει πλέον είναι  στάδιο της αποδοχής όπου ο ασθενής ανασυγκροτείται, βάζει τη ζωή του και τις σκέψεις του σε τάξη, βοηθάει και τους άλλους να αποδεχτούν την πραγματικότητα και είναι έτοιμος να δεχτεί πλήρως την βοήθεια που μπορούν να του προσφέρουν οι ειδικοί.
Θα έλεγα πως σε αυτό το στάδιο θα καταλήξουμε αν τελικά φτάσουμε στην   χρεοκοπία ελεγχόμενη ή  ανεξέλεγκτη , οπότε τότε αναγκαστικά θα αναγκαστούμε να επιβιώσουμε με ανασυγκρότηση των δαπανών μας με τα μειωμένα οικονομικά μας , την αποδοχή πλέον από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της πραγματικότητας χωρίς παπαρολογίες και  φληναφήματα του τύπου δεν πληρώνω( θα πληρώσουν κάποιοι άλλοι από τον Άρη !), το χρέος να πληρώσει το κεφάλαιο ( ποιός έχει αντίρρηση, αλλά πως;) και θα πάω να επαναδιαπραγματευθώ τα δάνεια (εσένα περιμένανε!)



Έτσι καταλήξαμε μετά από 7 μήνες αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης, μετά από απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας, με capital controls στις τράπεζες, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας για 99 χρόνια, με κόφτες αλλά και   με ταυτόχρονη χρέωση  ακόμη  85 δις για να καταλήξει επιτέλους ο πρωθυπουργός να καταλάβει ότι όσα έλεγε για σκίσιμο μνημονίων, κατάργηση του ΕΜΦΙΑ, 13 μισθό κτλ ήσαν  αυταπάτες!


Δηλαδή ακριβώς το αντίστοιχο του Steve Jobs που πίστευε ότι θα θεραπεύσει τον καρκίνο με φυτική διατροφή, βελονισμό, βότανα, δίαιτες, χυμούς, καθαρτικούς υποκλυσμούς και την προσφυγή  σε μέντιουμ! 
Με δύο λόγια όλο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν αντίστοιχο με τις παραπάνω "θεραπείες"! 


Βέβαια οι περισσότεροι που δεν τον ψήφισαν πίστευαν και πιστεύουν ότι δεν είχε αυταπάτες αλλά όσα έλεγε ήταν μια γνήσια εξαπάτηση του κόσμου για ψηφοθηρία.
Δεν χρειαζόταν να είναι κανείς Κασσάνδρα για να γράψει αυτά που έγραφα   στις 9-12-2014 πριν τις εκλογές για πρόεδρο της Δημοκρατίας :



Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να πουλάει το παραμύθι της ακύρωσης ή έστω της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ποντάροντας σε αυτούς που περιγράφει με ενάργεια ο  Χρήστος Χωμενίδης:
Πώς να αναθεματίσω τον άνεργο, που η απελπισία του γίνεται τυφλή οργή; Πώς να κοιτάξω αφ’ υψηλού τον ημιαγράμματο, που πιάνεται από παραμύθια για διεθνείς ανθελληνικές συνομωσίες και για μαγικές λύσεις και εμπιστεύεται όποιους τον κοροϊδεύουν πιο ανενδοίαστα μέσα στα μούτρα του; 

Στην άλλη περίπτωση, αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Μηλιός θα εξηγήσει, με αγωνιστική έξαρση και υπερηφάνεια, στους κερδοσκόπους δανειστές μας ότι θα σχίσουν τα μνημόνια, θα διαπιστώσει με έκπληξη ότι τα  ταμεία δεν γεμίζουν με μεγαλοστομίες  γιατί  ούτε οι Κινέζοι ούτε ο Πούτιν δεν έχουν σκοπό να μας δανείσουν και δυστυχώς και εκείνος ο Τσάβες πέθανε νωρίς.
Αναγκαστικά λοιπόν ο Τσίπρας θα καταφύγει στον Σαμαρά για να του δείξει τις ειδικές εκείνες ασκήσεις κωλοτούμπας με τις οποίες μπαίνεις στο Ζάππειο αντιμνημονιακός και βγαίνεις αγκαλιά με ένα μνημόνιο.


Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η βαρύτατη και επώδυνη θεραπεία που κατέληξε να υπογράψει ο Τσίπρας  θα έχει τελικά αποτέλεσμα και δεν θα καταλήξει οι ξένοι δανειστές μας λένε πάνω από το πτώμα της Ελλάδας η θεραπεία πέτυχε αλλά ο ασθενής απέθανε!


Και εδώ ένα απολαυστικό μικρό ποτ πουρί από τις "αυταπάτες" του Τσίπρα αφιερωμένο σε όσους τον ψήφισαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου