Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΤΡΕΞΑΤΕ! ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ!





Ἑκατὸν χιλιάδες, καὶ ἴσως περισσότεροι, μαυροφορεμένοι . ζῶσιν ἀργοὶ καὶ τρέφονται ἀπὸ τοὺς ἵδρωτας τῶν ταλαιπώρων καὶ πτωχῶν Ἑλλήνων. Τόσαι ἑκατοντάδες μοναστήρια, ὁποὺ πανταχόθεν εὑρίσκονται, εἶναι τόσαι πληγαὶ εἰς τὴν πατρίδα, ἐπειδή, χωρὶς νὰ τὴν ὠφελήσουν εἰς τὸ παραμικρόν, τρώγοσι τοὺς καρπούς της καὶ φυλάττουσι τοὺς λύκους, διὰ νὰ ἁρπάζουν καὶ ξεσχίζουν τὰ ἀθῶα καὶ ἱλαρὰ πρόβατα τῆς ποίμνης τοῦ Χριστοῦ 
Αυτά έγραφε ήδη από το 1806 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ  του ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ για τα μοναστήρια και τους καλογέρους.
Περιγράφει δε με ενάργεια τον τρόπο που χρησιμοποιούν για να μαζέψουν χρήματα ..είναι άξιος γέλωτος ενταυτώ και δακρύων. Αυτοί έχουν εν κιβωτίδιον γεμάτον από ανθρώπινα κόκκαλα και κρανία ακέραια, τα οποία ασημώνοσι, και έπειτα ονοματίζουσιν, άλλα μεν του Αγίου Χαραλάμπους και άλλα του Αγίου Γρηγορίου. Έν ένί λόγω, δεν αφήνουν άγιον, χωρίς να έχουν μέρος από τα κόκκαλα του.
Αναφέρει δε ότι :Έγώ, έως τώρα βέβαια ,είδα έως τέσσαρας κεφαλάς του Αγίου Χαραλάμπους…
Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από 200 χρόνια αλλά όταν έχεις βρει ένα αποτελεσματικό τρόπο να ξεζουμίζεις τον κοσμάκη, δεν τον αλλάζεις με την πάροδο των αιώνων.
Έτσι και σήμερα το ιερατείο περιφέρει ανά την χώρα κατά τακτά διαστήματα διάφορα κόκαλα, τα οποία μάλιστα ευωδιάζουν! και εισπράττει χωρίς ΦΠΑ και φόρους τα λεφτά που καταθέτει η αμορφωσιά, η ευπιστία, και η θρησκοληψία  πολλών ανθρώπων.
Πρόσφατα μάλιστα δεν υποδεχτήκαμε με τιμές αρχηγού κράτους πρώτα το Άγιο Φως και μετά τα λείψανα της ανύπαρκτης Αγίας Βαρβάρας;
Εκτός όμως από τα λείψανα, προηγουμένως την ίδια εισπρακτική επιτυχία είχε και η μία και καλύτερη από τις 3 (μιας και είναι σε δικό μας μοναστήρι!) ζώνη της Παναγίας που προφανώς διέθετε πλούσια γκαρνταρόμπα.
Ευτυχώς δε που στο Άγιο Όρος υπάρχει μια πλούσια παρακαταθήκη από πράγματα, που κατά καιρούς εμφανίζονται και περιφέρονται ανά την επικράτεια, τα οποία  αφού τα προσκυνήσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα μπορεί μετά να καταθέσει τον οβολόν του εξασφαλίζοντας έτσι μελλοντικώς μια θέση στον χριστιανικό Παράδεισο και όχι βέβαια δυστυχώς σε εκείνον με τα παρθενικά Ουρί. 


Έτσι λοιπόν με μεγάλη ευλάβεια διάβασα  ότι στην Μητρόπολη Δημητριάδος ήρθαν από την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου τα Τίμια Δώρα των Μάγων και τα οποία τα υποδέχτηκαν με μεγαλοπρέπεια όλες οι αρχές του Βόλου!
Αυτή η άφιξη ήταν ένας καταπέλτης σε όσα γράφω για  ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, γιατί πλέον όπως επεσήμανε ο Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος για την προσκύνηση των Μάγων:
«αυτό συνιστά απόδειξη ότι η Γέννηση του Χριστού δε συνιστούσε υπόθεση μόνο των Εβραίων, αλλά αφορούσε όλα τα έθνη, που εκπροσωπούσαν οι Μάγοι. Αποδεικνύει, επίσης, ότι ο Θεός ομιλεί στους ανθρώπους με τον τρόπο και τη γλώσσα που ο καθένας γνωρίζει. Έτσι μίλησε στους σοφούς της Ανατολής, μέσα από τα σημεία του ουρανού, με το περίλαμπρο άστρο, που έδειξε ότι γεννιέται ο Βασιλεύς των βασιλέων…».
Για όποιον δε απορεί πως βρέθηκαν στο Άγιο Όρος τα δώρα των Μάγων η εξήγηση είναι απλή.
Αυτά  δωρήθηκαν στη Μονή το 1470, από την Χριστιανή Μητέρα του Μωάμεθ του Πορθητή, Βασιλομήτορα Μάρω.


Δεν έχει δε καμία σημασία για τους πιστούς που ήσαν άραγε τα δώρα 14 αιώνες προηγουμένως ,ούτε το γεγονός πως τα βρήκε η μητέρα του Μωάμεθ Hüma Hatun η οποία μάλλον ήταν από την Ιταλία ή την Σερβία.
Μπορεί σίγουρα και αυτή να είδε κανένα όραμα, όπως όλοι αυτοί που βρίσκουν τις θαυματουργές εικόνες, και να την οδήγησε η Παναγία να τα ανακαλύψει.
Άλλωστε όλα αυτά είναι λεπτομέρεις και δεν απασχολούν τους πιστούς σε μία θρησκόληπτη χώρα σαν την δική μας.
Το ιερατείο ξέρει πολύ καλά  ότι : το 74,2% των Ελλήνων πιστεύουν στον Θεό, το 62,5% στο μάτι, το 41,4% στα θαύματα, το 37,8% στην ύπαρξη εξωγήινων και το 31,8% στη Δευτέρα Παρουσία!
Έτσι λοιπόν όλοι οι πιστοί τρέξατε εγκαίρως μέχρι τις 28/12 που θα παραμείνουν τα δώρα στον Βόλο και θα τελούνται συνεχώς πλήθος ιερών Ακολουθιών, αφού βέβαια κρατάτε στο χέρι και τον "οβολό της χήρας" για το παγκάρι.


Βέβαια αυτονόητο είναι ότι ο οβολός όλων των χηρών είναι δεκτός, ακόμα και εκείνων που ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης στο γεμάτο χριστιανική αγάπη κήρυγμα του μας ξεκαθάρισε ότι:
Ὑπάρχει βέβαια διαφορά, χήρα ἀπὸ χήρα διαφέρει. Ὑπάρχουν χῆρες ποὺ δὲν ἀξίζουν τὸ ἱερὸ ὄνομα τῆς χηρείας. Εἶνε χῆρες κακές ,πονηρές, ἁμαρτωλές. Δὲν μένουν ἀφωσιωμένες στὴ μνήμη τοῦ ἀνδρός τους. Τὶς βλέπεις καὶ καλλωπίζονται, ντύνονται ἐπιδεικτικά, περπατοῦν μὲ τέτοιες κινήσεις καὶ τέτοια καμώματα ποὺ νομίζεις πὼς εἶνε νεαρὲς κοπέλλες.(προφανώς οι χήρες πρέπει να είναι γριές και μαυροφορεμένες και ακόμα καλύτερα βέβαια να φοράνε μπούργκα!)
 Αὐτές, ὄχι ἕνα χρόνο ἢ δύο ἢ τρία χρόνια, οὔτε μῆνες οὔτε βδομάδες δὲν περιμένουν, καὶ ἔρχονται σὲ δεύτερο γάμο ἢ καὶ τρίτο καὶ τέταρτο.
 Ἄλλες πάλι, οἱ ζωντοχῆρες, ἐνῷ ὁ ἄντρας τους δὲν ἔχει πεθάνει ἀλλὰ τὸν ἔχουν διώξει, ζοῦν μὲ ὁποιονδήποτε ἄλλον καὶ περιφέρουν τὰ αἴσχη τους ἀναιδῶς.(Σωστό, δεν μπορεί ποτέ να φταίει ένας ανδρας!)
 Γνωρίζουμε ἀπὸ τὴν ἱστορία, ὅτι χῆρες διεστραμμένες τάραξαν τὸν κόσμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου