Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!





Μόλις ανακοινώθηκε επιτέλους η συμφωνία, μου ήρθε στο μυαλό μου μια εικόνα από το παρελθόν.
Η γιαγιά μου είχε κότσο τον οποίο τον έλυνε το βράδυ οπότε η κοτσίδα της έφτανε μέχρι την μέση. Μια λίαν προσφιλής μου λοιπόν σκανδαλιά, στην ηλικία των 4-5 ετών, ήταν να πηγαίνω από πίσω της, μιας και δεν άκουγε και πολύ καλά  και να την τραβάω!
Κάθε φορά λοιπόν εκείνη, με την θυμοσοφία της ηλικίας, μου έλεγε την  ίδια φράση:
-Εκεί που είσαι ήμουνα  και κει που είμαι θα ΄ρθεις!
Αυτή λοιπόν η φράση μου ήρθε αυτόματα στο μυαλό, όταν άκουσα για την συμφωνία για το νέο μνημόνιο  το οποίο βέβαια θα πρέπει να περάσει και να ψηφίσει μέχρι την Τετάρτη στην Βουλή η κυβέρνηση που θα έσχιζε τα μνημόνια, θα άλλαζε την Ευρώπη και όλες αυτές τις ψεύτικες και τελείως  παράλογες υποσχέσεις με τις οποίες ταΐζανε τα ευήκοα ώτα των ψηφοφόρων τους.
Αναγκαστικά λοιπόν θα πρέπει να γίνει ολοκλήρωση του προηγούμενου μνημονίου και εφαρμογή του νέου.
Η διαφορά που υπάρχει  με την εποχή των άλλων μνημονίων είναι ότι η κυβέρνηση αυτή έχει το 80% της Βουλής μαζί της.
Μόνο τα δύο άκρα είναι αντίθετα, μαζί βέβαια με τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πλέον καιρός να τους ξεφορτωθεί.
Δυστυχώς θα πρέπει βέβαια να αποστείλει   και την Ζωή να κάνει μαζί με τον Βαρουφάκη  διακοπές στην Αίγινα.



Τώρα πια που οι Ταγματασφαλίτες, δωσίλογοι, Νενέκοι κτλ θα στηρίξουν την κυβέρνηση ίσως να ακούσουμε νέους χαρακτηρισμούς για τους νέους Μνημονιακούς, όπως κομμουνιστοσυμμορίτες , Εαμοβούλγαροι κτλ.
Μετά την καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αφότου ανέλαβε την διακυβέρνηση, έχουμε βρεθεί σε χειρότερο σημείο από την αρχή της κρίσης.  
Αν ο Σαμαράς και ο Τσίπρας είχαν ακολουθήσει την πολιτική ομόνοιας και κοινής πολιτικής που εφάρμοσαν οι άλλες χώρες που κατέφυγαν σε μνημόνια μαζί με μας, θα είμαστε και μείς ,όπως ήδη όλοι αυτοί στην έξοδο από μνημόνια.
Δυστυχώς  όμως στην Ελλάδα οι περισσότεροι, όπως λέει και ο Σαββόπουλος στον Άγγελο-Εξάγγελο, πίστευαν στα λόγια  του Τσίπρα γιατί:

Τα νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά
μα ακούγονταν ευχάριστα στ’ αυτί μας
γιατί έμοιαζε μ’ αλήθεια η κάθε του ψευτιά
κι ακούγοντας τον ησύχαζε η ψυχή μας

Από την άλλη μεριά κανένας άλλος πολιτικός δεν κατάφερε να αναπτύξει ένα πειστικό λόγο που να γίνει αποδεκτός από τον λαό και να αποτελεί πόλο συσπείρωσης των υπόλοιπων.
Έτσι λοιπόν τώρα πια δεν μένει παρά μια επιλογή για όλους μας.


ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΟΣΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ.






ΠΡΟΣΘΗΚΗ 14-7-2015
Ο φίλος μου που έχει γράψει το  ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ...  και το δεύτερο από το παρόν στο  ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  μου έστειλε ένα διήγημα όπως θα το έγραφε, αν ζούσε ο μακαρίτης ο Μεγάλος Τσιφόρος και ξανάγραφε σήμερα τα Παιδιά της Πιάτσας!


‘ και που λέτε μάγκες μου, μία βολά στα Πετράλωνα ζούσε η Ελλενίτσα, γκομενάκι καλό, με τα μπαλκόνια της, τα σέα της, τα μέα της, μόνο από νιονιό τα έφερνε κάπως δύσκολα, όχι και πολύ, χάπατο κανονικό όπως έλεγε και ο παππούς της ο Σωκράτης -αν τον έχετε ακουστά- που είχαν και την μάπα του από γύψο στο σαλόνι πάνω στον μπουφέ .

Ο μπαμπάς της ο κυρ-Κότσος ο Τριαντάφυλλος με το όνομα, νοικοκύρης καλός που είχε φεσώσει την μισή αγορά, είχε φροντίσει να της ανοίξει μια ΕΒΓΑ στην γειτονιά για να πορεύεται μέχρι να βρεθεί ένα καλό παιδί.

Στις πάνω γειτονιές κάπου από Κυψέλη μεριά ζούσε ένα παιδάκι καλό, το Αλεκάκι .
Γύρναγε τις γειτονιές με άσπρο πουκάμισο χωρίς γραβάτα, μαγκάκι με τα ούλα του, τους τσαμπουκάδες του και τα νταηλίκια του, την άραζε όλη την μέρα στον καφενέ πίνοντας τα φραπεδάκια του με το σινάφι, τους τρέλαινε στην μπαρούφα, μέχρι την μέρα που τους είπε ότι η λακέρδα γίνεται από …τσίρο, για να κονομήσει το παρατσούκλι ο Αλέκος ο Τσίρος, και τις φάπες του και έτσι την κοπάνησε για άλλο καφενέ προς Κουμουνδούρου μεριά, εκεί που την άραζε ένας μπάρμπας του λεφτάς με μυαλό κοκόρου .

Πέρασαν κάτι χρόνοι με παραμύθια, ξερή και κοντσίνα στον καφενέ και ένα πρωί τον πιάνει ο μπάρμπας του και του λέει :
- Τι θα γίνει με σένα ρε τσογλάνι ;  Όλη μέρα μπακούρι στους καφενέδες ;
   Καιρός είναι να βρεις μια καλή κοπέλα να παντρευτείς !
   Ξέρω και μια μικρούλα μοναχοκόρη με μαγαζί δικό της …

Ξύπνιος ο μάγκας, θα γίνω μαγαζάτορας και θα μου πλένει και τα σώβρακα, δυο μινούτα το σκέφτηκε και βουρ στο ψητό.

Πέρασαν κάτι μήνες με ψεματάκια,(ατσίδα σ΄αυτά το Αλεκάκι ) βολτούλες στο Σύνταγμα με ΜΑΤ ( Με Αγάπη Τσίρος) μέχρι την Θεσσαλονίκη την πήγε να την παραμυθιάσει για τον έρωτά του !

Το Ελλενάκι από την άλλη μεριά μην έχοντας κανένα να την συμβουλέψει και ορφανή από πατέρα (ο κυρ-Κότσος τα είχε τινάξει) μπουχτησμένη από τους διάφορους άχρηστους γκόμενους που είχε πριν το Αλεκάκι , σου λέει :
-  Ωραίος είναι, καλά τα λέει, άντε μπας και δω καμιά χαρά στα σκέλια μου …!

Έτσι που λέτε μάγκες μου, μια Κυριακή του Γενάρη της έχωσε το στενόχωρο και το άλλο πρωί μετά το …(λογοκρισία) της είπε :
- Εσύ γυναίκα θα μείνεις σπίτι. Από σήμερα εγώ αναλαμβάνω το μαγαζί !

Ευχαριστημένο το Ελλενάκι , τώρα έχω άντρα να με φροντίζει και δεν ζητάει να απλώσω τα σεντόνια στο μπαλκόνι ( είχε το γκομενάκι το παρελθόν της) τον άφησε να κάνει κουμάντο. 

Δεν πέρασε ούτε βδομάδα και άρχισαν κάτι σούσουρα στην γειτονιά .
Ότι δεν ανοίγει το μαγαζί στην ώρα του, ότι φέρνει σκάρτο εμπόρευμα, ότι κακομιλάει στους πελάτες , ότι τους παραμυθιάζει,  και άλλα πολλά .
Τον έπιασαν και κάτι ζόρικοι προμηθευτές και του έτριξαν να δόντια ότι αν δεν πληρωθούν τα γραμμάτια θα του κόψουν την πίστωση , αλλά μαγκάκι καλό το δικό μας τους έγραψε κανονικά και πήρε ένα λογιστάκι τζιμάνι παιδί , τον Γιάνγκο τον Μηχανάκια που έκανε θραύση στο σινάφι , για να την βγάλει καθαρή.

Κατέβηκε που λέτε ο Γιάνγκος ο Μηχανάκιας στην αγορά και φλόμωσε τους προμηθευτές με ένα νέο παραμύθι ότι σήμερα η αγορά πρέπει να τροφοδοτεί τα μαγαζιά και εκείνα όταν έχουν λεφτά θα τους πληρώνουν ,  αλλά εκείνοι οι μπαγάσηδες μην σκαμπάζοντας γρυ από μοντέρνα λογιστική ,  σταμάτησαν να δίνουν εμπόρευμα και έτσι ένα πρωί πηγαίνοντας το Ελλενάκι για μανικιούρ είδε στο μαγαζί μία ταμπέλα στην πόρτα :  ΚΛΕΙΣΤΟΝ .

Τρελάθηκε το Ελλενάκι και μια και δυό φωνάζει το σόι της μπας και σώσει το μαγαζί .
Πλακώνουν οι δικοί της και βρίσκουν το Αλεκάκι τον Τσίρο να παίζει το …. μπεγλέρι του !
-  Μη φοβάστε ρε μάγκες, εγώ σε δυο μέρες θα έχω ξανανοίξει το μαγαζί !

Και τότε έγινε της τρελής. Η μάπα έπεσε σύννεφο και τις περισσότερες τις έριξε ο μπάρμπας από το αναπηρικό καροτσάκι που είχε οικονομήσει από τον πόλεμο με τους γερμανούς !

Αυτά που λέτε μάγκες μου έγιναν στα Πετράλωνα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει ακόμα και στας Ευρώπας …

Θ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου