Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ

Λόγω των ημερών είπα να δημοσιεύσω ένα μοναδικό βίντεο, καθαρά χριστιανικού περιεχομένου, το οποίο περιλαμβάνει ένα γλαφυρό κήρυγμα σχετικό με την μετάληψη , τις αναγκαίες προϋποθέσεις γι΄αυτήν , τον τρόπο  που γίνεται , τι απαγορεύεται προηγουμένως και σε ποιους επιτρέπεται και πότε.

Κατ΄αρχάς στο βίντεο  διαπιστώνομε πως μπορεί πολλοί άπιστοι να θεωρούν πως το έργο ενός παπά είναι ξεκούραστο όμως η στυγνή πραγματικότητα αποδεικνύει ότι είναι βαρύτατο.
Εκ βαθέων  ο πατήρ Νικόλαος μας λέει πως  φέτος εξομολόγησε ακούραστος εκατοντάδες  άτομα πέρασε τα χίλια άτομα,...πέρασε και την ημερομηνία   της Αλώσεως, την ξεπέρασε προχθές, για να μπορέσουν να κοινωνήσουν ! (0:51΄)
Βάσει δε ανακοινώσεως  της Μητροπόλεως Ν.Σμύρνης είναι απαράδεκτο αμέσως μετά την μετάληψη να φιλάς τις εικόνες ή ακόμα χειρότερα αυτό που κάνουν  μερικοί θεριακλήδες να ανάβουν αμέσως τσιγάρο γιατί είναι βαρύτατη αμαρτία!. (4:30`)
Υπάρχουν δε αμαρτωλοί και αμαρτωλές που δεν κοινωνούν  γιατί δεν μπορούν μετά μείνουν χωρίς τσιγάρο!(5:04`)
Ύστερα πρέπει να ξέρεις τις αμαρτίες σου και πόσο αμαρτωλός είσαι και γι` αυτό μόνο ο παπάς μπορεί να σου πεί πότε και πόσες φορές θα κοινωνήσεις αφού έχεις εξομολογηθεί γιατί αλλιώς ασθένειες βαριές και θάνατοι σε περιμένουν! (10:06` )
Και όλα αυτά αρρώστιες και τιμωρίες τέτοιες, τα επιτρέπει ο θεός σαν παιδαγωγία για να μην καταδικαστούμε αργότερα στην άλλη ζωή (11:08`)
Γι΄αυτό πρέπει όσοι  πάνε να κοινωνήσουν, χωρίς εξομολόγηση προηγουμένως, να συνεννοηθούν με τον παπά για να τους το επιτρέψει . Έτσι άλλοι λοιπόν πάνε την προηγούμενη μέρα, η τηλεφωνούν ή στέλνουν μήνυμα "Πάτερ την ευχή σου δεν έχω κάτι " ή ρωτάνε Πάτερ θύμωσα με τον σύζυγό μου μπορώ να μεταλάβω;(12:42`) και αυτός πάραυτα θα κρίνει αν θα διαβάσει ευχή συγχωρητική ή θα πει ελεύθερα κοινώνησε.
Άσε δε που όλοι το Πάσχα θέλουνε να κοινωνήσουνε και έρχονται χωρίς εξομολόγηση και με το νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες πάνε να ξεγελάσουν  τον παπά που εξηγήσει  ότι αυτό αναφέρεται στην Ανάσταση στην οποία  και άρρωστος να είσαι και αμαρτωλός να είσαι θα χαρείς .Αναστηθείτε, πανηγυρίστε χορέψτε! (10:04`)
Είναι πονηροί όμως οι άνθρωποι ,ο διάβολος, α ρε διάβολε τι κάνεις στους ανθρώπους, και ο παπάς που θα το πει το σωστό θα τον μουτζώνουν από κάτω!(14¨37`)
Άσε δε τις κυράδες που πάνε τον  εγγονό  20 χρονών να κοινωνήσει που έχει γκόμενα, μπορεί να ..., έχει σεξουαλικές σχέσεις, δεν ξέρουμε το βράδυ τι κάνει, η γιαγιά όμως του δίνει συγχωροχάρτι (14:56`...) ενώ αυτός προηγουμένως καπνίζει πάφα πούφα φυσάει δε τον καπνό στον παπά ενώ αυτός τον κοινωνάει!
Και βέβαια  χωρίς να έχει κάνει εκτός από την εξομολόγηση κάποια προετοιμασία, δηλαδή να μην έχει φάει το πρωί, να μην έχει πιει και να μην έχει πλύνει τα δόντια του ! (15:42`)
Υπάρχουν δε και μερικοί που πάνε να μεταλάβουν καθ΄υπόδειξη της γιαγιάς και μόνο που δεν ρέβονται από το φαί, έχοντας πιει τις μπύρες τους καλά καλά(15:55`) άσε δε που μπορεί να έχει πάει με την γκόμενα μπορεί να έχει πάει στο πορνείο.
Υπάρχουν δε και γυναίκες που ντρέπονται να μην κοινωνήσουν (10:26`)γιατί μπορεί ο άνδρας τους να υποπτευθεί μήπως έχουν καμιά μοιχεία και κάνουν διάφορες εφευρέσεις ότι ξαναήρθε περίοδος !
Λοιπόν στην θεία κοινωνία χρειάζονται μερικές προϋποθέσεις, βασική δε είναι τι σου είπε ο πνευματικός σου.
Αν σου είπε φάε ένα σουβλάκι και πάνε κοινώνησε!(16:59`) Να το κάνεις! Ο πνευματικός θα έχει την ευθύνη!
Αν ο θεός σου πει γιατί κοινώνησες με το σουβλάκι στο στόμα θα πεις ,εγώ έκανα υπακοή στον γέροντα, ο πνευματικός θα δώσει λόγο στον θεό!(17:20`)
΄Ενα Μεγάλο Σάββατο κάνοντας αυτό το κήρυγμα ούτε μπάνιο δεν πρόλαβε να κάνει  γιατί μετά το Δι` ευχών άρχισε να εξομολογεί 20 άτομα με βαριές αμαρτίες  και έφτασε να τους εξομολογεί μέχρι την Ανάσταση για να μπορέσουν να κοινωνήσουν! (18:30`)
Γι αυτό και παρακαλάει τους ιερείς να μην αφήνουν τους ανθρώπους χωρίς εξομολόγηση να μεταλάβουν και να κινδυνεύουν από βαριές αρρώστιες και από θανάτους αιφνίδιους (19:21`) γιατί  έτσι λέει ο Απόστολος Παύλος.
Η νηστεία των τροφών και η κατά το δυνατόν εγκράτεια θα πρέπει να κανονίζονται  για τον καθένα μόνον από τον  παπά ανάλογα με την ηλικία, την υγεία κτλ (20:30`)
Όμως όλα αυτά δεν επαρκούν αν δεν συγχωρεθούμε μεταξύ μας, τουλάχιστον με τους συγγενείς, ενώ από βραδύς διαβάζουμε την ακολουθία της μεταλήψεως (20:39`) ή στην ανάγκη κάποια περικοπή της Αγίας Γραφής που πάλι θα καθορίσει ο πνευματικός μας. κοιμόμαστε σχετικά νωρίς και ξυπνάμε νωρίς για να μεταβούμε στον ναό.
 Όπως είπαμε δεν τρώμε προηγουμένως εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος, σηκώνεσαι να πάρεις τα φάρμακά σου, αν είσαι άρρωστος, μπορεί να σου επιτρέψει ο πνευματικός σου να πάρεις το φάρμακό σου!(21:17`)
Εγώ έχω επιτρέψει και γάλα να πάρει κάποιος για να πάρει το φάρμακό του ή έχει ζάχαρο την ινσουλίνη του, δεν μπερδεύεται η θεία κοινωνία με αυτά!(21:30`)  Αυτά βέβαια ο πνευματικός τα ορίζει όχι από μόνοι μας!    .
Βέβαια όταν πηγαίνουν οι γυναίκες στην εκκλησία δεν πρέπει να προκαλούν του άνδρες με το ντύσιμο τους και συνάμενες  κουνάμενες   να προκαλούν για να βρουν γαμπρό! (22:00`)
Αλλά και οι άνδρες δεν πρέπει να βλέπουν από κει, δεν πάνε στην εκκλησία για να παντρευτούν ή να βρουν γκόμενα! (22:18`)
Ένα άλλο υπαρκτό πρόβλημα είναι και τα κραγιόν των γυναικών.
Αναγκάζεται να λέει :σκουπίσου κορίτσι μου και έλα εδώ γιατί αλλιώς η λαβίδα που δίνει για να κοινωνήσουν βγαίνει κατακόκκινη από τα κραγιόν (23:00`)
Γυναίκες δε με περίοδο απαγορεύεται να μεταλάβουν, αλλά και οι άνδρες όταν ξυπνήσουν το πρωί και δουν ότι δεν είναι καθαροί , καταλαβαίνετε, αν έχουν πάθει κάτι την νύχτα δεν μπορούν να μεταλάβουν εκείνη την μέρα άσχετα αν έχουν κάνει την προαναφερθείσα προετοιμασία (23:18`)
Άσε που μερικοί  βάζουν το Άγιο μανδήλιο στο στόμα οπότε που θα βάλει  ο παπάς την λαβίδα;(24:33`)
Λοιπόν για να του δώσεις χώρο το Άγιο μανδήλιο πρέπει να μπαίνει κάτω από το σαγόνι και να είναι ανοικτό όπως επίσης ανοικτό και το στόμα καλά και το κεφάλι σταθερό γιατί αν πέσει η μετάληψη αλίμονο μας! (24:24`)
Εξυπακούεται βέβαια ότι προηγουμένως κάνουμε τον σταυρό μας για να καταλάβει ο παπάς ότι δεν είμαστε καθολικοί, λίγο σκύβουμε ταπεινά αλλά όχι κάτω να μην φτάνει ο παπάς ,να τον δυσκολεύεις να σκύβει, στο επίπεδο του στο ύψος του, και αφού μας χώσει την λαβίδα στο στόμα (25:25`) μόλις αισθανθούμε την λαβίδα να ακουμπήσει στην γλώσσα μας το κλείνουμε ,και τότε τραβάει την λαβίδα ο παπάς και έτσι αυτή βγαίνει καθαρή !
Δεν ισχύει δε αυτό που λένε μερικές γριές μην το μασάς , μην το μασάς, να το καταπιείς,  γιατί υπάρχουν παπάδες που δίνουν μεγάλο τεμάχιο θείας κοινωνίας οπότε ,αυτή η γιαγιά πως λέει να το καταπιείς  θα  πνιγεί! (26:00`)
Και πολύ σωστά επεξηγεί με έμφαση ότι το σωστό είναι : Λάβετε φάγετε και όχι καταπιείτε! (26:20`)
Και τα χείλια μας τα σκουπίζουμε απαλά και όχι με δύναμη σαν μερικούς που αφήνουν λέπια και σάλια μέσα από το στόμα στο μαντήλι.
Υπάρχουν όμως και  άλλα πρακτικά πράγματα για την κοινωνία, που θα τα πει μετά το Πάσχα.
Τελικά κλείνοντας το κήρυγμα τόνισε πως με την αγάπη θα νικήσουμε τα δαιμόνια και τα τελώνια (27:44`)

Σας μετέφερα τα κυριότερα σημεία από το ημίωρο κήρυγμα όπως ακούστηκε χωρίς να προβώ σε κανένα σχολιασμό.
Συνιστώ πάντως όσοι δεν θέλετε να παρακολουθήσετε όλο το κήρυγμα από την αρχή να δείτε τα τελευταία λεπτά του βίντεο από το 24:00`, γιατί τα της μεταλήψεως αναπαρίστανται παραστατικά και γλαφυρά με κάθε λεπτομέρεια από τον ιερέα  για να τα εμπεδώσουν σωστά οι μεταλαμβάνοντες.

14 σχόλια:

 1. ειχες το κουράγιο να χαλαλισεις ενα μισάωρο για τετοιες μ....ς; Χαρά στην υπομονή σου:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαλάλισα πάνω από ένα μισάωρο αλλά δεν μπορούσα να στερήσω το χριστεπώνυμο πλήρωμα των αναγνωστών μου από μια τόσο εμπεριστατωμένη ενημέρωση όλων των αναγκαίων υποχρεώσεων τους πριν μεταλάβουν.
   Θέλεις να πάνε να πηδήξουν την γκόμενα το προηγούμενο βράδυ, να φάνε τον άμπακο και να πλύνουν τα δόντια τους το πρωί και να πάνε μετά αφού έχουν προηγουμένως ντουμανιάσει τον τόπο στο κάπνισμα να κοινωνήσουν και μετά να αρρωστήσουν βαριά ή και να πεθάνουν ;
   Το λέει σαφώς ο Απόστολος Παύλος (Α Κορ. 11,30) :διὰ τοῦτο ἐν ὑμῖν πολλοὶ ἀσθενεῖς καὶ ἄῤῥωστοι καὶ κοιμῶνται ἱκανοί.
   και επειδή πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι εννοεί σας μεταφέρω από εδώ την μετάφραση:
   Ακριβώς δε, διότι αναξίως κοινωνείτε από τα τίμια δώρα, υπάρχουν μεταξύ σας πολλοί ασθενείς και πολύ βαρειά άρρωστοι• αρκετοί δε και πεθαίνουν.

   Διαγραφή
  2. Προ ετων,Παραμονή των Φωτων,ο παπάς προειδοποιει το ευσεβές εκκλησιασμα του χωριού,"όποιος πιει τσιπουρο σημερα,ειναι αμαρτια να πάρει αγιασμό αυριο!" και ο επιτροπος της εκκλησιας,γνωστός και μη εξαιρετέος μερακλής τσιπουράς, απαντά εις άπταιστον ιδιωμα ΑΠΟΥΡΩ και εις επήκοον όλων των πιστών,"άσι,παπά,σα να μι λιες να μην έρθου αυριου!" :))))

   Διαγραφή
 2. Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φιλτατε Αthe !
  Ο σκοταδισμος των παππαδων δεν ειναι πρωτη φορα που μας κολαζει και γι αυτο απεχουμε απ ολο τον τζερτζελε!
  Ηρθε η Ανοιξη και σου ευχομαι καθε υγεια και χαρα για σενα και τους δικους σου. Περιμενω στο blog σου κανενα ωραιο ταξιδι σου .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εύχομαι και εγώ ευτυχία, υγεία και χαρά σε σένα και σε όλους τους δικού σου και ότι επιθυμούν να το αποκτήσουν σε αυτή την ζωή.
   Εάν όμως πιστεύουν και στην επουράνιον τότε μόνο με την άδεια του παπά μπορούν να φάνε, να πηδήξουν όποτε τους έρθει η όρεξη και όχι μόνο για να τεκνοποιήσουν, να πλύνουν τα δόντια τους, να καπνίσουν, να πάρουν τα φάρμακα τους και οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται πριν να κοινωνήσουν και αφού βεβαίως προηγουμένως εξομολογηθούν και το προηγούμενο βράδυ διαβάσουν μερικά κείμενα του Νίκου Δήμου, λάθος από κεκτημένη συνήθεια, της Αγίας Γραφής!
   Το ξύσιμο πάντως δεν είναι αμαρτία και μέχρι στιγμής επιτρέπεται!
   Για τον Ιούνιο πάντως και αφού πάρουμε την άδεια και την ευλογία του πνευματικού μας, θα πάμε ένα ταξίδι οπότε και θα επακολουθήσει η ανάλογη περιγραφή .

   Διαγραφή
 4. .....αν θέλετε να υπάρξει ποίμνιο πιστό και ευλαβές και ακόλουθο των συμβουλών του Ιησού , εκποιήσατε εσείς οι ψηλά στην ιεραρχία ιερωμένοι τα πλούτη που έχετε από εποχής αυτοκρατορικών χριστιανών συσωρεύσει, και δώστε αυτά "τοις πτωχοίς" όπως γράφει η Κ.Δ. πως είπε ο Χριστός στον πλούσιο νεανία....Αν δεν το κάνετε αυτό απλά διαιωνίζετε μια απάτη που δημιουργήσατε για την ποδηγέτηση των μαζών , ομού μετά της κοσμική εξουσίας.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ποδηγέτηση των μαζών είναι ιδιαίτερα εμφανής στο κηρυγμα αφού τα πάντα μπορούν να επιτραπούν εάν το επιτρέψει ο παπάς.

   Διαγραφή
 5. Αθεόφοβε,είναι σίγουρο ότι ο παπάς είναι αληθινός;
  Δεν ξέρω αλλά εμένα κάτι σε Λαζόπουλο μου φέρνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. πως γινεται πατερ ναεξομολογουνται ροταρυ και να κοινωνουν μη εγκαταλοιποντας την οργανοση τη μασονιας αυτο γιατι το επιτρεπουν οι πνευματικοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Υπακοή κάνουμε σε πνευματικό Πατέρα που ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας και όχι πίνουμε γάλα και τρώμε σουβλάκι και πάμε για μετάληψη γιατί εάν τυφλός εάν οδηγεί τυφλό και οι δυο θα πέσουν στο λάκκο κατά την ρήση του Κυρίου και όπως επιλέγουμε ιατρό σωστό για θεραπεία έτσι και πνευματικό που θα μας θεραπεύσει και όχι αυτούς που λένε εγώ το παίρνω επάνω μου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χαίρεται. Ευχαριστώ για το βίντεο. Δεν έχω κοινωνησει από όταν ήμουν παιδάκι δημοτικού και τώρα στα 22 έχω νιώσει έντονα την ανάγκη να πλησιασω το θεό τον Χριστο και να αλλάξει ή ζωή μου. Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή