Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ.





Διάβασα την τελευταία εγκύκλιο του πολυγραφότατου και πολυπράγμονος μητροπολίτη Σεραφείμ με τον τίτλο Η ευθύνη και το χρέος απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή στην οποία αναφέρεται σε ιατρικές μελέτες που έχουν διαπιστώσει ότι η αύξηση του στοματοφαρυγγικού  καρκινώματος (και βέβαια όχι   οροφαρυγγικού όπως τον γράφει αντιγράφοντας από το μεταφρασμένο, από άσχετο δημοσιογράφο, κείμενο) οφείλεται στο στοματικό σεξ.
Μόνο που αυτό το μέγιστο δώρο, αν ξεφύγει κανείς από τους αυστηρούς κανόνες του ιερατείου, γίνεται κατάρα γιατί, κατά Σεραφείμ: τά ὀψώνια τῆς ἁμαρτίας εἶναι θάνατος καί ὅτι ἡ παράχρησις τῶν σωματικῶν ὀργάνων τοῦ ἀνθρωπίνου ὄντος ἐγκυμονεῖ τρομακτικές συνέπειες τόσο στήν ψυχική ὅσο καί τήν σωματική ὑγεία του.
Δηλαδή με λίγα λόγια ο μητροπολίτης θεωρεί πως  το στοματικό σεξ είναι χυδαία πράξις  και παράχρησις της θεοδότου ελευθερίας μας της οποίας βέβαια τα όρια τα καθορίζει το ιερατείο.
Βέβαια όλα τα  ιερατεία πάντα φροντίζουν να βάζουν  κανόνες αποχής σε αυτές τις   ανάγκες των ανθρώπων που καθορίζονται από την φύση και είναι δύσκολο να ελεγχθούν όπως το σεξ και το φαγητό.
Θεωρούν δε πως το σεξ είναι αποκλειστικά όχι για την ευχαρίστηση του ανθρώπου αλλά μόνο για την αναπαραγωγή του.
Τελικά στους θρησκευόμενους η μόνη σωματική απόλαυση που δεν τους δημιουργεί ενοχές και δεν είναι αμαρτία, είναι μόνο το χέσιμο!
Βρίσκει λοιπόν την ευκαιρία ο Σεραφείμ να τρομοκρατήσει τον κόσμο βασιζόμενος σε ιατρικές έρευνες και γενικεύοντας τα αποτελέσματα τους.
Τα όσα αντιγράφει ο μητροπολίτης από τον τύπο, σχετικά με τον στοματοφαρυγγικό καρκίνο, είναι σωστά και πράγματι συχνή αιτία του είναι ο ιός HPV.
Πρόσφατα δε ο ιός αυτός από ότι φαίνεται φροντίζει για την εξίσωση των δύο φύλων!
Σε μελέτη διαπιστώθηκε πως η αύξηση των στοματοφαρυγγικών  νεοπλασμάτων, που κυρίως προσβάλλουν τους  άνδρες, θα ξεπεράσει το 2020 τους καρκίνους του τραχήλου της μήτρας!
O HPV είναι ο πρώτος ιός που αναγνωρίστηκε από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ως η μοναδική αιτία πρόκλησης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Ο Harald zur Hausen που διαπίστωσε αυτή την σχέση βραβεύτηκε το 2008 με το βραβείο Νόμπελ.
Ο ιός έχει πάνω από 100 διαφορετικά στελέχη με διαφορετική ογκογόνο  ισχύ.
Θεραπεία για τον ιό δεν υπάρχει και στην πλειονότητα των περιπτώσεων αυτός αυτοϊάται χωρίς καν να αντιληφθεί το άτομο ότι είχε προσβληθεί από αυτόν, γιατί η πορεία του είναι τελείως ασυμπτωματική .
Τα στελέχη 16-18 του ιού είναι τα πιο επικίνδυνα για την δημιουργία καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ αντίθετα τα 6-11 είναι υπεύθυνα κατά 90% για τα απολύτως καλοήθη κοινά οξυτενή κονδυλώματα.  
΄Εκτοτε συνεχείς μελέτες έχουν διαπιστώσει πως σε ποσοστά όχι βέβαια 100% όπως στον τράχηλο της μήτρας, ο ιός αυτός ευθύνεται σε ποσοστά από 30-90% για την εμφάνιση καρκίνου στον κόλπο, στο αιδοίο, αλλά και στον πρωκτό, στο πέος, στην στοματική κοιλότητα, στις αμυγδαλές, στον φάρυγγα, στο δέρμα και πιθανώς και σε άλλα όργανα των δύο φύλων.
Όμως η ιατρική έρευνα κατάφερε να κατασκευάσει ήδη 2 εμβόλια που προσφέρουν  αποτελεσματική προστασία για τα πιο επικίνδυνα στελέχη 16 και 18 για τον τράχηλο της μήτρας, το ένα δε εξ αυτών  είναι τετραδύναμο, δηλαδή καλύπτει και για τα στελέχη 6-11 που ευθύνονται για τα οξυτενή κονδυλώματα.
Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται πριν την έναρξη της σεξουαλικής ζωής και  καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
 Στην  Ελλάδα δυστυχώς το ποσοστό εμβολιασμού δεν ξεπερνά το  25-30% και μάλιστα όταν το 2008 ξέσπασε η πανδημία της γρίπης μαζί με τις γνωστές ανόητες κινδυνολογίες διαφόρων συνομωσιολόγων για τα εμβόλια, το ποσοστό αυτό κατέβηκε στο 12%.
Στην Γαλλία και Καναδά είναι 70-72%,  στην Βρετανία έχει ανέλθει στο 75% και στην Αυστραλία ξεπερνά το 80%.
Η κάλυψη των κοριτσιών έχει σαν συνέπεια και την εν μέρει κάλυψη και των αγοριών ήδη  δε  στην Αυστραλία αποφασίστηκε  και ο εμβολιασμός των αγοριών από την 1η Φεβρουαρίου 2013.
Βέβαια ο εμβολιασμός των αγοριών θα έχει  ουσιαστικά αποτέλεσμα,  όταν ο εμβολιασμός των κοριτσιών φτάσει τουλάχιστον στο 50-60%.
Η επέκταση του εμβολιασμού  και  στα αγόρια  θα αυξήσει μεν την ανοσοποίηση του πληθυσμού αλλά  ταυτόχρονα  υπολογίζεται και το κόστος που θα έχει ο εμβολιασμός αυτός στα συστήματα υγείας. 
Σχετικά πάντως με τους κινδύνους που υπάρχουν από τις χωρίς προφύλαξη  σεξουαλικές σχέσεις έχω γράψει στο ποστ μου  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΡΝΟ;
Σε αντίθεση με τον ειδικό και έμπειρο στην σεξουαλική ζωή Σεραφείμ και την τρομολαγνεία του, η γνώση των παραπάνω μας οδηγεί να δώσουμε απλές οδηγίες για μια ασφαλή σεξουαλική ζωή σε όλες τις εφαρμοζόμενες πρακτικές της .
Θα πρέπει πρώτα να γίνει κατανοητό πως ένα πολύ μικρό ποσοστό των ατόμων που θα έχουν μολυνθεί με τον ιό, ακόμα και  με τα πιο καρκινογόνα στελέχη του, θα αναπτύξουν κάποιο από τα προαναφερθέντα νεοπλάσματα.
 Ο ιός είναι συχνός και εκατομμύρια ατόμων έχουν μολυνθεί από αυτόν χωρίς να παρουσιάζουν ή να παρουσιάσουν ποτέ στο μέλλον το οτιδήποτε.
Δεν υπάρχει όμως κάποιος Παϊσιος που να προβλέπει ποιό άτομο θα είναι αυτό που εξ αιτίας του ιού θα αναπτύξει ένα νεόπλασμα.  
Είναι προφανές και αυτονόητο πως το προφυλακτικό είναι απαραίτητο σε μια ευκαιριακή σεξουαλική σχέση, ιδίως με άτομο που έχει στο παρελθόν πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους, είτε στην κολπική ή πρωκτική διείσδυση είτε σε πεολειχία.
Άσε που τώρα μπορεί να έχει κανείς και επιλογή του προφυλακτικού με την γεύση του φρούτου που του αρέσει!
Βέβαια μπορεί σε  μερικούς  να αρέσει η αιδοιολειξία, αλλά θα έλεγα πως σε περιπτώσεις  one night stand  αυτή είναι σαν θέλεις να γλύψεις ένα παγωτό που σου έπεσε  κάτω!
Αναπόφευκτα όμως  σε μια μακροχρόνια σχέση η χρήση τελικά προφυλακτικού πρακτικά σταματά όταν στο ζεύγος έχει ξεπεραστεί ο φόβος της μετάδοσης κάποιου από τα γνωστά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Για τον HPV υπάρχει ήδη και διενεργείται σε πολλά εργαστήρια διαγνωστικό τεστ, το   HPV DNA test, το οποίο όμως δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, αξίας πάνω από 100  ευρώ, με το οποίο διαπιστώνεται εάν υπάρχει λοίμωξη από τον ιό και αν αυτή οφείλεται σε κάποιο από τα ποιό καρκινογόνα στελέχη του.
Το HPV DNA test για την ώρα συνιστάται σε γυναίκες με προκαρκινικές αλλοιώσεις στον τράχηλο της μήτρας σε Παπ- τεστ, αλλά στο μέλλον πιθανόν να φτάσει να αντικαταστήσει και το αυτό το Παπ-τεστ.
Με την γνώση των παραπάνω, οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν τις σεξουαλικές πρακτικές που θα χρησιμοποιήσουν κάνοντας σεξ ώστε να πετύχουν την μέγιστη ικανοποίηση και των δύο από αυτό, με όποιο τρόπο επιθυμούν χωρίς ενοχές και φοβίες.
Η ιατρική ενημέρωση και οι προφυλάξεις είναι κάτι σαν το κράνος του οδηγού ενός δικύκλου που το φοράει  και απολαμβάνει την βόλτα του με αυτό ελαττώνοντας τους κινδύνους να μείνει ανάπηρος από ένα ατύχημα.
Ο Σεραφείμ αντίθετα για να μην μείνει κανείς  ανάπηρος από ατύχημα θεωρεί πως δεν πρέπει να καβαλήσει ποτέ ένα δίκυκλο!
Η επιλογή τελικά είναι δική σας.


Μερικά από τα παραπάνω στοιχεία έχουν ληφθεί από το ΒΗΜΑ-Science με τίτλο: HPV: ένας  unisex εχθρός.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ
 Ο μητροπολίτης Πειραιώς δεν αρκέστηκε στην εγκύκλιο που σχολιάζω εδώ.
Χολωμένος από τα σχόλια που προκάλεσε η εγκύκλιος του αυτή στον τύπο και το διαδίκτυο, εξέδωσε και δεύτερη, τις ανακρίβειες της οποίας  σχολιάζω στην ανάρτηση μου

14 σχόλια:

  1. Ευλόγησον!

    Το κακό δεν είναι ότι τα λέει, το κακό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν και τον παίρνουν στα σοβαρά!

    Πάντως το θέμα το ανάπτυξες με πολύ ωραίο τρόπο.

    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το απαράδεκτο είναι πως χρησιμοποιεί ιατρικά δεδομένα για να τρομοκρατήσει τον κόσμο χωρίς αντίστοιχα να ενημερώνει για τους τρόπους προφύλαξης που προσφέρει η ιατρική επιστήμη.

      Διαγραφή
  2. Άκου εκεί, να ΜΗΝ υπάρχουν περιορισμοί στο χέσιμο!

    Χέσιμο μόνο Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο που γιορτάζουν οι Οβριοί. Και σε καμιά περίπτωση την Κυριακή! Δευτέρα και Τετάρτη νηστεύουμε με φασολάδα και μόνον κλάνουμε, ΔΕΝ χέζουμε.

    +Ευλόγηcον+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To σεβαστόν ιερατείον με την μεγάλη σοφία που διαθέτει ΟΡΘΩΣ και δεν έχει επιβάλλει περιορισμούς στο χέσιμο!
      Ο λόγος είναι απλός.
      Αι φύσαι, χυδαϊστί οι πορδές, ως γνωστόν όταν η λήκυθος του εντέρου είναι γεμάτη εξέρχονται άκρως δύσοσμες.
      Φαντάσου λοιπόν ένα εκκλησίασμα που θα ακολουθούσε περιορισμούς στο χέσιμο χωρίς βέβαια να απαγορεύεται το πέρδεσθαι, πόσο διάστημα θα άντεχε να μείνει για να παρακολουθήσει την ιεράν λειτουργίαν εν μέσω συνεχών κανονιοβολισμών.
      Σχετικά δε με τις πορδές έχω γράψει δύο περισπούδακτα ποστ στο παρελθόν με τους τίτλους:
      ΠΕΡΙ ΠΟΡΔΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ QUIZ
      ΠΟΡΔΗΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ-ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΙΣ ΤΟ QUIZ

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Μάλλον το δικό σου αβαταρ θα έπρεπε να το χρησιμοποιεί ο Σεραφείμ!

      Διαγραφή
  4. Καλά κι εσύ τολμάς κι αμφισβητείς τον ειδικό; Τι σημασία έχουν οι σπουδές κι οι μελέτες όταν κάποιος άγιος έχει την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και τη χάρη της θεϊκής Παντογνωσίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή το Άγιο Πνεύμα έχει εκδώσει φετφά τι επιτρέπεται ή όχι να γλείφουμε; :))

      Διαγραφή
  5. Δεν κατάλαβα, ακόμα εξακολουθείς και το αμφισβητείς; Δια στόματος προφητών και μητροπολιτών εκφράζεται το Άγιο Πνεύμα και η Αγία Τριάς (τα τρία μου μέσα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Οι προφητείες των θρησκόληπτων δεν πρόκειται ποτέ να προφητεύσουν για κάτι καλό. Το μήλο που έφαγε ο Αδάμ πρέπει να το πληρώνουμε εμείς μέχρι σήμερα.
      Πάλι καλά πάντως που οι δικοί μας ταλιμπάν δεν έχουν κατακεραυνώσει την χρήση του προφυλακτικού σαν τον πάπα!

      Διαγραφή
  7. Εμένα πάλι, μου φάνηκαν λογικά όσα είπε ο σεβασμιότατος : Η "πελατεία" τέτοια θέλει να ακούει και το ξέρει καλά , δεν είναι ώρα τώρα να χάνεις σίγουρους πελάτες και να ψάχνεις νέους, δύσκολη εποχή...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή