Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!



 Ότι είχα πει τον Αύγουστο να μην ασχοληθώ με την επικαιρότητα, μιας και κατά τον Ουμπέρτο Έκο, Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, τα προχθεσινά γεγονότα στην Ύδρα ήσαν είδηση και μάλιστα είδηση που μας προκάλεσε εθνικοπατριωτικό ενθουσιασμό!
Η σημαία των αγωνιστών της Ύδρας με το επικαιροποιημένο σύνθημα του αγώνα πάνω της, ανέμισε ξανά στο νησί και γέμισε με υπερηφάνεια τα στήθη όλων των ακραιφνών Ελλήνων.
Οι απόγονοι του Μιαούλη απέδειξαν με τον πιο γνήσιο τρόπο πως το πνεύμα των κλεφτών και αρματολών της Ελληνικής Επανάστασης επιζεί εκεί  και όταν έρχεται  η κατάλληλη στιγμή ή το ΣΔΟΕ, επιδίδεται σε νέους αγώνες.
Για όσους δεν έχουν πληροφορηθεί τα γεγονότα μπορούν να τα ακούσουν στο παρακάτω βίντεο, από κατάπτυστο κανάλι που λοιδορεί τους αγωνιστές.


Αν θέλετε όμως να έχετε αντικειμενική πληροφόρηση μπορείτε να διαβάσετε εδώ για   παρανοϊκή κι εκδικητική συμπεριφορά των εκπροσώπων του κράτους" !
Στο μόνο που διαφωνώ με τα αναγραφόμενα εδώ, είναι για τους χαρακτηρισμούς "ηλικιωμένη γυναίκα", "γιαγιά" που δίνει στην 60χρονη ιδιοκτήτρια της ταβέρνας που συνελήφθη.
 Η γυναίκα είναι μόνο 6 χρόνια μεγαλύτερη από την Μαντόνα η οποία  μόνο για γιαγιά δεν μου μοιάζει!
 Μια ακόμα αντικειμενική περιγραφή της επόμενης αγωνιστικής μέρας που ο αγώνας επεκτάθηκε εκτός των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ και των τοπικών αστυνομικών που πέρασαν την νύχτα έγκλειστοι και πολιορκημένοι στο τμήμα χωρίς νερό και φως, αναπτύσσεται γλαφυρά εδώ:
Η εμφάνιση της διμοιρίας των ΜΑΤ προκάλεσε έκρηξη λαϊκής οργής και οι πολίτες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που για 800 ευρώ του μήνα αναγκαστικά καλούνται να υπερασπιστούν τις επιλογές μιας διεφθαρμένης πολιτικής και οικονομικής ελίτ.
Οι κάτοικοι της Ύδρας επιτέθηκαν και στο πλοίο και προπηλάκισαν τον καπετάνιο και τα μέλη του πληρώματος που μετέτρεψαν σε πλωτή κλούβα της αστυνομίας το σκάφος. Οι πολίτες απείλησαν ότι "Την επόμενη φορά που θα έρθει το Flying Cat στην Ύδρα θα το βυθίσουμε" και η εταιρεία απειλεί με μηνύσεις.

Όμως όπως σε κάθε αγώνα υπάρχουν και ριψάσπιδες που δεν μπορούν να κατανοήσουν το βασικό του σύνθημα  "Νυν υπέρ πάρτης ο αγών" , και ζητούν αποδείξεις από τους αγωνιστές.
Άλλοι ακόμα χειρότεροι δεν κατανοούν καθόλου το νόημα του αγώνα και μπορείς να διαβάσεις και άρθρα που αντί να εκθειάζουν τα νησιά μας, που βρίσκονται στις σημερινές  επάλξεις, να τα χαρακτηρίζουν ως  “τα νησιά της φοροδιαφυγής” και να γράφουν:
 Ας είμαστε ευχαριστημένοι τουλάχιστον για το πρώτο βήμα που έγινε: το ότι επιτρέπεται στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατ’ αρχήν να αποβιβάζονται στα νησιά και ακολούθως να ελέγχουν τους εκεί επαγγελματίες. Γιατί δεν είναι πολύ μακριά οι εποχές που διαβάζαμε στις εφημερίδες ότι οι «αγανακτισμένοι» καταστηματάρχες στο ένα ή στο άλλο νησί «πέταξαν το ΣΔΟΕ στη θάλασσα», επιδεικνύοντας αδούλωτο φρόνημα έναντι οποιασδήποτε απόπειρας ελέγχου, με την ανοχή, τουλάχιστον, των τοπικών εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, αν όχι την ψηφοθηρική αλληλεγγύη τους.
..................................
Τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΣΔΟΕ για τους ελέγχους στα νησιά δείχνουν ότι σχεδόν ένας στους δύο επιχειρηματίες βρέθηκε να φοροδιαφεύγει.

Βέβαια  υπάρχουν και μερικοί που δίνουν μια διαφορετική εξήγηση στα γεγονότα της Υδρας:
Όλα αυτά όμως συνδέονται με ένα ιδιότυπο καθεστώς που έχει επιβληθεί στο νησί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρωταγωνιστές και καθοδηγητές της κίνησης υπεράσπισης της ανομίας, είχαν και έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αυτό το καθεστώς. Σημερινοί και χθεσινοί ''άρχοντες''.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μαρκαντώνης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με την απόφαση 498/2010 του Τριμελούς Πλημ/κείου Πειραιά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 μηνών για αυθαίρετες κατασκευές σε δημοτική έκταση. Καραμπινάτη υπόθεση και μείζον ηθικό ζήτημα.
Ο ίδιος, συνελήφθη να εισπράττει παρανόμως δύο μισθούς μετά από καταγγελία του δημοτικού συμβούλου κ.Τσακίρη. Εισέπραττε παράνομα το μισθό του Προέδρου αλλά και αυτόν της οργανικής του θέσης στην Εθνική Τράπεζα. Καμία κύρωση δεν έχει υποστεί ακόμα, αφού ο τότε Γ.Γ της Περιφέρειας Αττικής κ.Λιακόπουλος φρόντισε να τον ρίξει στα μαλακά αν και η υπόθεση ανοίγει ξανά οσονούπω. Και βέβαια αυτό δεν εμποδίζει τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων να συνεργάζεται...στενά με τον κ.Μαρκαντώνη.
Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι ο πρώην Δήμαρχος κ.Αναστόπουλος τέθηκε σε αργία και δεν συμμετέχει πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού εκκρεμεί σοβαρή υπόθεση εις βάρος του στη Δικαιοσύνη.
Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι το Λύκειο της Ύδρας αποτελεί τον πρωταθλητή, ανά την Επικράτεια, στον αριθμό των δυσλεκτικών μαθητών. Τις δύο τελευταίες περιόδους οι μαθητές με πιστοποιητικά δυσλεξίας, αγγίζουν το 50 τοις εκατό.....Και φυσικά δεν εξετάζονται μαζί με τα άλλα παιδιά στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια.
Για την υπόθεση, διενεργείται ήδη έρευνα από τον Εισαγγελέα κ.Σακελάκο, ενώ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ.Κουμέντος, και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχει...λάμψει δια της αδράνειάς του. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ελεγχθούν όλες οι περιπτώσεις, κατά πόσο είναι νόμιμες αλλά και να δούμε ποιοι είναι οι μαθητές που έκαναν χρήση των πιστοποιητικών δυσλεξίας. Το κυριότερο, ποια είναι η οικογενειακή τους σχέση με συγκεκριμένους πολιτικούς παράγοντες του νησιού.
Γίνεται αντιληπτό ότι τα επεισόδια της Ύδρας, με αφορμή τις φορολογικές παραβάσεις ενός επιχειρηματία, έχουν ευρύτερο υπόβαθρο.
Είναι ένα μήνυμα προς το Κράτος και τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας που μεταφράζεται στο«Μην τολμήσετε να έρθετε να μας ελέγξετε». Και φυσικά αυτό δεν αφορά τους επαγγελματίες και τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών που είναι νόμιμοι, αλλά αυτούς που έχουν μετατρέψει την ανομία σε ζήτημα επιβίωσης. Προσωπικής και πολιτικής.
Υπάρχουν πολλά και πολλοί που φοβούνται γιατί προφανώς έχουν ''σκελετούς'' στις ντουλάπες τους. Τρέμουν τον έλεγχο και τη διερεύνηση υποθέσεων διαχείρισης αλλά και των «καρμπόν» αναθέσεων της μεταφοράς νερού στο νησί (Αμαρτωλή ιστορία την είχε χαρακτηρίσει ο νυν Δήμαρχος...αλλά τη συνέχισε). Μία ανάλογη έρευνα του ΣΔΟΕ σε όλους τους εμπλεκόμενους ίσως φώτιζε πολλά.
Πάντως για να είμαστε δίκαιοι οι Υδραίοι δεν διεκδικούν τις δάφνες για τα πρωτεία του αγώνα.
Για παράδειγμα πριν από λίγα χρόνια είχε γίνει «στάση» εναντίον των ελεγκτών του ΣΔΟΕ στο νησί της Λήμνου. Τότε, η παρουσία ελεγκτών σου Σώματος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων , οι ελεγκτές αποχώρησαν αλλά επέστρεψαν μετά από μερικές μέρες με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης για να συνεχίσουν τους ελέγχους. Πέρυσι, ήταν η σειρά των Σπετσών να «στασιάσουν». Οι ελεγκτές συνοδεύονταν από γερμανικό τηλεοπτικό συνεργείο το οποίο κατέγραφε τους ελέγχους. Ο συνδυασμός ΣΔΟΕ και Γερμανών ήταν καταλυτικός στο να γίνουν οι ελεγκτές και οι δημοσιογράφοι του γερμανικού καναλιού στόχος προπηλακισμών και απειλών. Τελικά το συνεργείο μαζί με τους Γερμανούς αποχώρησε προκειμένου να μην γενικευτούν τα μικροεπεισόδια που ξέσπασαν. Μάλιστα, επεισόδιο με στοχοποίηση ελεγκτών του ΣΔΟΕ είχε γίνει και πέρυσι στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή των Εξαρχείων. Ελεγκτές έγιναν στόχος κουκουλοφόρων οι οποίοι μάλιστα ξυλοκόπησαν άγρια ελεγκτή ο οποίος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. 

Ο αγώνας πάντως έχει αρχίσει και αυτό που πρέπει να πετύχουμε είναι να προσπαθήσουμε  να αποκτήσουμε την πρώτη θέση στην παραοικονομία γιατί δυστυχώς άλλοι μας έχουν πάρει τα πρωτεία.
Και να σκεφτεί κανείς ότι το 2011 ο τζίρος της παραοικονομίας στην Ελλάδα ξεπέρασε σύμφωνα με την Κομισιόν τα 52 δισ. ευρώ(!) με τη χώρα να κατέχει την ένατη θέση μεταξύ των 27 κρατών της ΕΕ και την τέταρτη μεταξύ των 17 μελών της Ευρωζώνης στο ευγενές άθλημα...
Υπενθυμίζω ότι στην κυβέρνηση αγωνίζονται να συμφωνήσουν για μέτρα (διάβαζε περικοπές) ύψους 11,6 δισ. ευρώ...

Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν ανοίγεται μπροστά μας και όπως θα έλεγε και Πατουλίδου πρέπει να δώσουμε τον αγώνα τον καλόν και να νικήσουμε  ,Για την Ελλάδα βρε γαμώτο!
Δεν θα καταντήσουμε σαν τους φονιάδες των λαών, τους Αμερικανούς που άφησαν τον λαϊκό αγωνιστή Αλ Καπόνε να σαπίσει στην φυλακή για φοροδιαφυγή.
Ο αγώνας έχει σύνθημα Φοροδιαφυγή ή Θάνατος!
Δεν θα κόψουμε απόδειξη μέχρι να πεθάνει από τις περικοπές και ο τελευταίος μισθωτός και συνταξιούχος.

16 σχόλια:

  1. Μόλις είχα αναρτήσει το ποστ διάβασα την αγωνιστική και βαθυστόχαστη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στην Υδρα ,Θοδωρή Δρίτσα, που τα θεωρεί:
    «Ανόητη και πολυδάπανη παράσταση επίδειξης κρατικής και κυβερνητικής πυγμής, με εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και με γελοιοποίηση της χώρας μας διεθνώς»
    Περιμένω και τους υπόλοιπους συναγωνιστές Λαφαζάνη και Στρατούλη να εκφράσουν και αυτοί την συμπαράσταση τους στους λαϊκούς αγώνες των Υδραίων αγωνιστών.
    Αλλά και το ΚΚΕ, όχι ευθέως όπως ο πολιτικός ογκόλιθος Δρίτσας, αλλά με πλάγιο τρόπο είναι με το μέρος μας δηλώνοντας:
    Απαιτεί(η κυβέρνηση) από τους μικρούς επιχειρηματίες που φυτοζωούν να κλείσουν, προκειμένου να διευρυνθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των μεγάλων επιχειρηματιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κράτος πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα, τηρώντας το ίδιος τους ίδιους του τους νόμους.
    Επίσης, με τις νέες συνθήκες και τα χαράτσια επι δικαίων και αδίκων, δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να επιζήσει μία επιχείρηση.

    Θα μου πείς δεν είναι δικαιολογία αυτή;

    Είναι, όταν οι ίδιοι που κάνουν τους ελέγχους είναι πρώτοι και καλύτεροι κλέφτες.

    Συμβουλεύω λοιπόν το φίλτατο κράτος, να διώξει τους κλέφτες από τις αγκάλες του, αντί να τους κλαύπτει και να τους υπερασπίζεται με εφεδρείες και μετατάξεις, και μετά να καταστρεφει παραγωγικές ζωές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να επιζήσει μία επιχείρηση.

      Άρα προσχωρείς στο σύνθημα Φοροδιαφυγή ή θάνατος, και στην νεοελληνική εδραιωμένη αντίληψη αφού κλέβουν οι άλλοι γιατί να μην κλέψω και εγώ!
      Ας γίνουν πρώτα οι άλλοι τίμιοι και τότε θα γίνω και εγώ!

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ

      ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ

      ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΊΑ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΙΣΤΟ!

      ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ;
      ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΛΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ;
      ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ;

      Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΤΣΙΡΑΚΙΩΝ.

      ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

      Διαγραφή
    3. Οπότε αφού δεν την είχαν ελέγξει μέχρι τώρα δεν πρέπει να ελεγχθεί στο διηνεκές!
      Και βέβαια αυτός ο "παραγωγικός ιστός", όπως τον λες, για να μην διαλυθεί θα πρέπει να μην φορολογείται στα έσοδα του και να κλέβει επίσης και τον ΦΠΑ που ΕΣΥ και ΕΓΩ πληρώνουμε σαν χαζοί, μέχρι να τιμωρηθεί αυτός που δεν τον είχε ελέγξει μέχρι σήμερα!

      Διαγραφή
  3. "Οι απόγονοι του Μιαούλη απέδειξαν με τον πιο γνήσιο τρόπο πως το πνεύμα των κλεφτών και αρματολών της Ελληνικής Επανάστασης επιζεί εκεί και όταν έρχεται η κατάλληλη στιγμή ή το ΣΔΟΕ, επιδίδεται σε νέους αγώνες."
    Μάλλον το πνεύμα των πειρατών του Αιγαίου!

    Μού έκανε όμως καλή εντύπωση και η στάση της τοπικής αστυνομίας!

    Η τοπική Μαφία στην Ύδρα είναι απίστευτη.
    Την έχω συναντήσει και σε διοικητικοδικαστικές υποθέσεις!
    Πας μη Υδραίος βάρβαρος!!
    Κάποτε ιατρός πελάτης μου εφοδιασμένη με άδεια κατεδαφίσεως της Πολεοδομίας προσπάθησε να κατεδαφίσει αυθαίρετο φράκτη που είχε φτιάξει εντός της ιδιοκτησίας της ισχυρός τοπικός παράγων. Η (τότε) Αστυνομία αντί να μας προστατεύσει (όπως την ενέτειλε το έγγραφο της Πολεοδομίας) επεχείρησε να μας συλλάβει και να μας στείελει στο αυτόφωρο!!
    Τα ίδια όμως συμβαίνουν και στις Σπέτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι εδώ μάλλον πρόκειται για πειρατές!
      Είναι δε γνωστό πως σε όσα νησιά του Αιγαίου ο οικισμός είναι παραθαλάσσιος σε αυτά ζούσαν πειρατές και έτσι δεν φοβόντουσαν τις επιθέσεις από τα πειρατικά πλοία, πχ Ύδρα, Σπέτσες, Μύκονος κτλ, σε αντίθεση πχ με την Τζιά που είχαν αναγκαστεί να πάρουν τα βουνά!

      Διαγραφή
    2. Αν είναι για την πολεοδομία να τα βάλει με αυτόν τον κύριο, που στο κάτω-κάτω μπορεί να του πάρει και το σπίτι για τέτοιου είδους συμπεριφορές, τότε βάλε με το νου σου πόσο δύσκολο θα είναι για έναν όχι και τόσο επιφανή επιχιερηματία να περιμένει μία άδεια ή τη λύση μίας υπόθεσής του από αυτόν τον κύριο.

      Από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι, αλλά το κεφάλι είναι αγύριστο.

      Οπότε την πληρώνουν οι εστιάτορες, και του χρόνου που η τουριστική ανάπτυξη θα πάρει αρνητικές τιμές, να δούμε τι θα φορολογήσουν.

      Για να επιβάλλουν το νόμο πρέπει να είναι οιίδιοι νόμιμοι.

      Διαγραφή
  4. Προσθέτω για το ΣΥΡΙΖΑ.
    Έξεστι τω ΣΥΡΙΖΑ ανοηταίνειν!
    (Ευτυχώς...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς πάντως που και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και μερικοί που διαθέτουν τον κοινό νου.
      Διαβάζω εδώ
      «Όσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή, τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών, συντάξεων. Καθαρές κουβέντες», έγραψε στο twitter το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
      Στο μήνυμα του καταδίκασε την πρακτική του ιδιοκτήτη της ταβέρνας στην Ύδρα να μην κόβει αποδείξεις αλλά και στηλιτεύοντας εμμέσως όσους έσπευσαν να πάρουν το μέρος του παραβάτη και τόνισε «το δίκιο του Υδραιου φοροφυγά μου είναι απεχθές».
      «Όχι στην μνημονιακή πολιτική, την ασυλία των ισχυρών, την άδικη φοροκαταιγίδα. Αλλά και καμμιά ανοχή στην προκλητική φοροδιαφυγή τύπου Υδρας».

      Διαγραφή
  5. Με...πρόκανε ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ,με την αναφορά του στους απογόνους του κουρσάρου και κοντραμπατζή Μιαούλη,κι εκεινος το ίδιο εκανε,οταν το φτωχό νεοσυστατο κράτος δεν τον αποζημίωνε για τη συμμετοχή του στην Επανάσταση,έβαλε φωτιά στον ελληνικό στόλο!Ετσι και οι απόγονοι του απειλησαν να βουλιάξουν τα ιπτάμενα δελφίνια,οι νεομπουρλοτιέρηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ύδρα έφερε στο φως μερικές πτυχές που δε θέλουμε να δούμε. Από τη μια είναι φοροδιαφυγή που ηθικά έχουμε νομιμοποιήσει. Σημαντική πτυχή η οποία εν τέλει πολύ μικρή συμμετοχή έχει στην κατάντια μας ως τέτοια αφού ούτε γίνονταν ποτέ ουσιώδεις έλεγχοι (αλλά μόνο εθμιμοτυπικοί -όπως τώρα- και προσυνεννοημένοι) ούτε όμως κάνουμε λόγο για τη θεσμική φοροασυλία, αλλά μόνο στρέφονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κατά της μεσαίας τάξης.
    Η άλλη πτυχή είναι όχι τόσο η μαφιόζικη που σημειώνεται/σημειώνετε, όσο το γεγονός ότι το κράτος έστησε μία φιέστα για τη σύλληψη ενός παραβάτη. Δηλαδή χρειάζονταν ΜΑΤ πράγματι στην Ύδρα; Γιατί αν χρειάζονται ΜΑΤ για ένα φοροφυγά, τότε στις πορείες θα πρέπει να χρησιμοποιούν αληθινές σφαίρες... (αναλογικά μόνο αυτό βρίσκω αντίστοιχο). Μάλλον θα συμφωνήσω με εκείνους που σημειώνουν ότι η παρουσία των ΜΑΤ (ειδικά όπως παίχτηκε από τα κανάλια) στόχο είναι να παραδειγματίσει άλλους.
    Μία άλλη πτυχή είναι γιατί ο φοροφυγάς οδηγήθηκε στο αυτόφωρο; Ποια η αναγκαιότητα οδήγησε στη σύλληψή του, όταν σε άλλα μέρη δεν είχαμε ανάλογες συλλήψεις; Γιατί ξαφνικά τα όργανα του κράτους έγιναν τόσο αυστηρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη μια είναι φοροδιαφυγή που ηθικά έχουμε νομιμοποιήσει.
      Σε αυτό έχεις δίκιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η κατάσταση δεν πρέπει κάποτε να αλλάξει, οπότε κάθε προσπάθεια για να αλλάξει πρέπει να επικροτείται και όπως λέει, και ο Παπαδημούλης "Αλλά και καμμιά ανοχή στην προκλητική φοροδιαφυγή τύπου Υδρας».
      Αυτό σε αντίθεση με τον ανεκδιήγητο Δρίτσα που οι δηλώσεις για το τοπικό κομματικό του ακροατήριο δεν διέφεραν σε τίποτα από τις αντίστοιχες των γνήσιων παλαιοκομματικών κομματαρχών.

      Δηλαδή χρειάζονταν ΜΑΤ πράγματι στην Ύδρα;
      Μπορείς να μου πεις σε πιο πολιτισμένο κράτος του κόσμου η κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε μέτρα για να απελευθερώσει δημοσίους υπαλλήλους της, όπως οι του ΣΔΟΕ και οι αστυνομικοί, που ήσαν πολιορκημένοι μέσα στο αστυνομικό τμήμα με κομμένο το φως και το νερό;

      Μία άλλη πτυχή είναι γιατί ο φοροφυγάς οδηγήθηκε στο αυτόφωρο;
      Προφανώς δεν γνωρίζεις πως η φοροδιαφυγή με τον νόμο 3943/2011 είναι αυτόφωρο αδίκημα.
      "Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα της φοροδιαφυγής για μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ. και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών:
      -Για ποσό φόρου από 1 - 3.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση
      τουλάχιστον 10 ημερών.
      -Για ποσό φόρου από 3.001 – 75.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους.
      -Για ποσό φόρου από 75.001 ευρώ και άνω, επιβάλλεται κάθειρξη από 5 ως 20 έτη."

      Διαγραφή
    2. Δεν είπα ότι δεν πρέπει να αλλάξει. Κάθε άλλο. Απλά ξεκινάμε όπως πάντα από το εύκολο ψάρι. Όσοι χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες ή εκ. ακόμα δεν έχουν δώσει τίποτα, πέρα από φιέστες για συλλήψεις.
      Πιστεύω ότι τα ΜΑΤ δεν ήταν απαραίτητα. Ο διάλογος σβήνει κάθε εχθρικότητα, ακόμα κι αν έφταιγαν 100% οι κάτοικοι. Σε άλλες περιπτώσεις δεν έχουν επέμβει και οι καταστάσεις αποσοβήθηκαν πολύ εύκολα...
      Δεν έχω δει σε άλλες περιπτώσεις να έχει γίνει πλην μεγάλων ποσών. Τώρα βρήκαν ευκαιρία να το πράξουν (εκτός αν τώρα λόγω επεισοδίων το μάθαμε). Έχω την αίσθηση όμως ότι όντως τώρα εφάρμοσαν για τρομάξουν/παραδειγματίσουν τους υπολοίπους.

      Διαγραφή
    3. Έχω την αίσθηση όμως ότι όντως τώρα εφάρμοσαν για τρομάξουν/παραδειγματίσουν τους υπολοίπους.

      Ακόμα και να ήταν αυτή η πρόθεση καλώς έγινε για να σφίξουν οι κώλοι των παρανομούντων.

      Διαγραφή
  7. Για να γράψω κάτι σχετικά χοντρό: κατάλαβα για ποιο λόγο ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για το στρατό: για να φυγαδεύει τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ και τις διμηρίες των ΜΑΤ από τους τσαμπατζήδες.

    Μετά από αυτά τα γεγονότα δεν πρόκειται να ξαναπάω στην Ύδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή