Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΙΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ





Είμαι σίγουρος ότι και εσείς, όπως και εγώ, δεν διανοείστε πως ένας διατελέσας πρωθυπουργός της Ελλάδας όπως ο Μητσοτάκης μπορεί να προβαίνει σε ψευδείς δηλώσεις.
Έτσι λοιπόν είμαι σίγουρος ότι αυτά που γράφει στην επιστολή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (2-12-08) για την πτώση της κυβέρνησης του είναι απολύτως ορθά.
Η Νέα Δημοκρατία δεν πήρε καμιά απολύτως οικονομική ενίσχυση από τη SIEMENS, την περίοδο εκείνη. Άλλωστε οι σχέσεις μας δεν ήσαν καλές και στο τέλος της κυβερνητικής μας θητείας είχαμε φτάσει σε ανοικτή αντίθεση. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανετράπη διότι αρνηθήκαμε να εγκρίνουμε την κατακύρωση στις εταιρίες INTRAKOM και SIEMENS εξ ημισείας, προμήθειας 1.100.000 ψηφιακών παροχών.
Τα ίδια άλλωστε δήλωσε και πρόσφατα:
Και προσθέτω πάλι ότι οι σχέσεις της ΝΔ, εκείνη την εποχή, με τη SIEMENS, ήταν πάρα πολύ κακές. Θυμίζω σε όλους ότι η κυβέρνηση η δική μου, η κυβέρνηση της ΝΔ, ανετράπη πρόωρα και οδήγησε αυτό την Ελλάδα εκεί που την οδήγησε, διότι αρνηθήκαμε να υπογράψουμε μια σύμβαση με τον ΟΤΕ, για την οποία ενδιαφερόμενη κατά το 50% ήταν η SIEMENS και ότι μετά την ανατροπή της κυβερνήσεως μου αυτή τη σύμβαση, που εμείς αρνηθήκαμε, την υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ»
Βέβαια όσοι θυμούνται τα γεγονότα εκείνης της εποχής θα θυμούνται ότι στις 30 Ιουνίου 1993, ο Αντώνης Σαμαράς ίδρυσε πολιτικό σχήμα με την ονομασία «Πολιτική Άνοιξη» και το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους προέτρεψε τους προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές της ΝΔ να ανεξαρτητοποιηθούν, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την άρση της εμπιστοσύνης του βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Σιμπιλίδη.
Προφανώς λοιπόν τον Σαμαρά και τον Συμπιλίδη τους έβαλε η SIEMENS (δεν θέλω δε να φανταστώ καν με ποιο τρόπο) για να ρίξουν τον Μητσοτάκη αφού έτσι ισχυρίζεται ότι έπεσε η κυβέρνηση του.
Φαίνεται ότι ο ανεξίκακος Χριστόδουλος όταν υπέγραφε για το θρήσκευμα στις ταυτότητες τον είχε πείσει να ακολουθεί πάντα την ευαγγελική ρήση –άφες αυτοίς,ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.
Φαίνεται δε ότι μετέδωσε σε όλη την οικογένεια την μεγαθυμία του αυτή.
Δεν είναι λοιπόν μια τρανταχτή απόδειξη της ανεξικακίας της οικογένειας Μητσοτάκη το ότι σήμερα αυτός είναι επίτιμος πρόεδρος στο ίδιο κόμμα με τον Σαμαρά, η κόρη του στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο και ο γιος του βουλευτής ;
Αλλά η ανεξικακία της οικογένειας Μητσοτάκη αποδείχτηκε και προς την υπεύθυνη για την πτώση της κυβέρνησης του μπαμπά ,εταιρείας SIEMENS.
Όπως γράφει ο Φίλιππος Συρίγος η οικογένεια Μητσοτάκη όχι μόνο δεν κράτησε κακία στην SIEMENS αλλά με την γνωστή της μεγαθυμία κάλεσε τον Χριστοφοράκο και στον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη και αυτός μαζί τα παιδιά του πήγαν με ελικόπτερο στο Καρπενήσι για τον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη ενώ η σχετική δαπάνη καταβλήθηκε από τη Ζίμενς.
Βέβαια και η SIEMENS έδειξε έμπρακτα την μεταμέλεια της που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Όπως κατέθεσε στις 2 Ιουνίου 2008, δηλαδή ακριβώς πριν από ένα χρόνο, η κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου, μεταξύ άλλων, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Αθανασίου:
-Ο Χριστοφοράκος, αφού προηγουμένως είχε συνομιλήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη, της έδωσε εντολή να παραδώσει οικοσκευή στο χωριό Γοργιανάδες Ευρυτανίας, στον Κώστα Λάππα. Το κόστος της παραγγελίας, ύψους 312.000 δρχ., χρεώθηκε στη Ζίμενς.
-Ο Χριστοφοράκος τής έδωσε τα απαιτούμενα μετρητά, τα οποία είχε λάβει προηγουμένως από τον κ. Μικέ, προϊστάμενο του λογιστηρίου της Ζίμενς, για να εξοφλήσει στον λογαριασμό της «BSH Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ» οικοσκευή που είχε παραγγείλει η Μαρέβα Μητσοτάκη, τότε σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Διαψεύστηκε πάντως ρητώς και κατηγορηματικώς και από τους δύο πως η αιτία του διαζυγίου ήταν η προτίμηση του Κυριάκου στις οικιακές συσκευές της MIELE.
-Τον Ιούνιο του 2007 ο Χριστοφοράκος της έδωσε εντολή να φροντίσει για τον εξοπλισμό δύο εκλογικών κέντρων του Κυριάκου Μητσοτάκη, πράγμα που έκανε, χωρίς όμως να γνωρίζει εάν τα τιμολόγια εξοφλήθηκαν και από ποιον.
- Με εντολή Χριστοφοράκου φρόντισε για τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό του μεσιτικού γραφείου της Αικατερίνης Μητσοτάκη, αλλά δεν γνωρίζει αν και από ποιον εξοφλήθηκαν τα τιμολόγια.
-Η Ζίμενς προμήθευσε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για εκλογικό κέντρο της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά τα σχετικά τιμολόγια δεν ξέρει αν και από ποιον εξοφλήθηκαν.
Βέβαια η υπουργός δεν είναι μπαταξής και δεν ανέχεται να την κατηγορούν ότι δεν πληρώνει τα χρέη της !
Μόλις αποκαλύφθηκε το νταραβέρι της Ντόρας με τη Ζίμενς, το γραφείο της υπουργού έσπευσε να εξοφλήσει λογαριασμούς που εκκρεμούσαν! Και κατόπιν απολύθηκε κάποια υπάλληλος επειδή «επέδειξε αμέλεια στην τακτοποίηση του χρέους»...
Ορθώς πάντως κατά την γνώμη μου γράφει ο Συρίγος:
Θα αποφύγω τη σπέκουλα γύρω από τη σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη και ειδικότερα της Ντόρας Μπακογιάννη με τη Ζίμενς και τον Χριστοφοράκο. Και δεν θα εκλάβω εκ του πονηρού την τετραήμερη καθυστέρηση του υπουργείου Εξωτερικών να προχωρήσει το θέμα Καράβελα. Ξέρω ότι κάποιος υπάλληλος θα έφταιξε και πάλι...
Οι διάφοροι υπάλληλοι δεν ήσαν άλλωστε οι υπεύθυνοι για τα δομημένα ομόλογα, το Βατοπέδι και για ότι στραβό συμβαίνει σ΄ αυτό το κράτος;
Μόνο για τους σεισμούς δεν είναι υπεύθυνοι οι υπάλληλοι γιατί όπως δήλωσε πάλι ο ανεξάντλητος Μητσοτάκης:
«Σε ό,τι αφορά πολιτικές ευθύνες, εγώ δεν δυσκολεύομαι να λέω και να ξαναλέω ότι εμείς οι πολιτικοί είμαστε πάντοτε υπεύθυνοι για όλα. Ακόμη και για τους σεισμούς είμαστε υπεύθυνοι. Ο πολιτικός έχει την πολιτική ευθύνη, αυτό είναι αναπόφευκτο και στο τέλος - τέλος και οι πολιτικοί κάνουν καμιά φορά λάθη».
Και βέβαια τι σημαίνει πολιτική ευθύνη;
Την γλαφυρή απάντηση στο ερώτημα αυτό την έδωσε η κόρη του χθές:
«Ανάληψη της πολιτικής ευθύνης σημαίνει να διορθώσει ο πολιτικός όσα απαιτούνται ώστε να μην επαναληφθεί ό,τι συνέβη»
Πως το έλεγε ο Βουτσάς;
Φσστ, μπόινγκ!!

7 σχόλια:

  1. Απορώ πώς είναι δυνατόν κάποιος να διανοηθεί να αμφισβητήσει την ειλικρίνεια της οικογένειας Μητσοτάκη!!!!!
    Εγώ πάντως δεν διανοούμαι....
    Καλημέρα Αθεόφοβε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω βρε παιδιά...

    Εμένα πάντως μετά από όλα αυτα, με συγκίνησε η SIEMENS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρασκευή βραδυ οι διπλωματες μας στην Ουρουγουαη επικοινωνησαν τηλεφωνικα με το γραφειο της Υπουργου σχετικα με το σημα που θα εστελναν την επομενη. Αν δειτε το σημα εχει πανω του το χαμο τον ιδιο απο σφραγιδες κατεπειγον κλπ και μαθαινει γι αυτο η Ντορα την... Τριτη;;;;;

    "Υπενθυμίζεται ότι το τηλεγράφημα που προειδοποιούσε για το ενδεχόμενο ο κ. Καραβέλας να εγκαταλείψει την Ελλάδα έφτασε στην Αθήνα το Σάββατο 23 Μαΐου και επιδόθηκε ηλεκτρονικά σε 22 αποδέκτες- ανάμεσά τους το διπλωματικό γραφείο του Πρωθυπουργού, το γραφείο της υπουργού Εξωτερικών, τα γραφεία των υφυπουργών Εξωτερικών Βαληνάκη, Βαρβιτσιώτη και Κασσίμη."

    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4520343

    Έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Meropi-
    Polsemannen-
    Ηλίας-
    Όχι μόνο δεν αμφισβητείται η
    ειλικρίνεια της οικογένειας Μητσοτάκη,όπως λέει η Μερόπη,αλλά όπως γράφει και στο λινκ που έβαλε ο Ηλίας, η υπουργός διακρίνεται και για την εξαιρετική λεπτότητα του χαρακτήρα της(!) γιατί διαβάζω σχετικά:
    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter, η υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου, οπότε και- σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή- έλαβε γνώση του τηλεγραφήματος, δεν τηλεφώνησε στον Νίκο Δένδια αλλά προτίμησε να τον ειδοποιήσει μέσω του διπλωματικού γραφείου της «από εξαιρετική ευαισθησία, επειδή ο Καραβέλας είχε ασχοληθεί με όλες τις συμβάσεις του ΟΤΕ επί ΠΑΣΟΚ δεν ήθελα δύο Νεοδημοκράτες υπουργοί να συνομιλούν για μια δικαστική διαδικασία που έδινε εικόνα για το τι έγινε επί ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κατασυγκινήθηκα μ' αυτήν την απέραντη και απέθαντη αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδες όμως τι παθαίνουν όλοι αυτοί που βοήθησαν την οικογένεια Μητσοτάκη στις δύσκολες στιγμές! Ενας-ένας στο μπουντρούμι μπαίνει. Γουρλής ο επίτιμος...τι καλύτερο από το να τον έχεις φίλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ,αυτοί οι υπάλληλοι...δεν μπορείς τη σήμερον ημέραν να βρεις υπαλληλικό προσωπικό αντάξιο μιας Οικογένειας Μητσοτάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή