Τρίτη 22 Αυγούστου 2006

Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ



Το καλοκαίρι ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής της.
Ο άνδρας της που την αγαπούσε πολύ, την πήγε για 15 μέρες στη Μύκονο, τρώγανε στα καλύτερα εστιατόρια, γυρίσανε όλες τις παραλίες από Πιάτυ- Γιαλό, Ορνό και Πάνορμο μέχρι την Ελιά και όμως παρά το ότι περνούσε καλά αισθανόταν κάθε βράδυ την στέρηση της.
Γύρισαν πίσω μετά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου σε μία Αθήνα στη καλύτερη εποχή της, άδεια από τα πλήθη, και κάθε βράδυ ο άντρας της την πήγαινε σε άλλο μπαράκι από το Θησείο και του Ψειρή μέχρι την Κηφισιά και την Γλυφάδα, την Βουλιαγμένη και την Βάρκιζα.
Όμως όσο και να την ευχαριστούσε αυτό, η επιθυμία της κάθε βράδυ γινόταν μεγαλύτερη.
Μπορούσε να περάσει όλη την μέρα χωρίς αυτήν αλλά το βράδυ η εσωτερική της ανάγκη ήταν τόσο έντονη ώστε με τίποτα δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει.
Αποδεχόταν πλέον ότι είναι ένα εξαρτημένο άτομο αλλά σαν όλα αυτά τα άτομα πίστευε ότι θα έχει την δύναμη να απεξαρτηθεί μόνη της.
Την ίδια προσπάθεια είχε κάνει και άλλα καλοκαίρια, γιατί τότε ήταν πιο εύκολο, αλλά δυστυχώς η κατάληξη ήταν ή ίδια.
Φέτος όμως το είχε πάρει απόφαση και είχε ορκιστεί στον άντρα της ότι –τέρμα δεν θα ξανακυλήσω πλέον.
Θεωρούσε μεγάλη επιτυχία ότι για πρώτη φορά δεν την είχε πλησιάσει κοντά δύο μήνες.
Εκείνο το βράδυ ο άντρας της είχε δουλειά και αργούσε να έρθει .
Είχε κάτσει μόνη της μπροστά στην κλειστή τηλεόραση και στα χέρια της έπαιζε νευρικά το κλειδί του ντουλαπιού που είχε κρύψει ότι πιο επιθυμητό είχε.
Ο άντρας της μπήκε την στιγμή που την είχε εγκαταλείψει κάθε υπόλειμμα προσωπικού αυτοσεβασμού και είχε ανοίξει πλέον το ντουλάπι.
Το μόνο που της είπε ήταν:
Πάλι, αφού μου είχες ορκιστεί.
Κλαίγοντας του απάντησε :Δεν αντέχω άλλο αγάπη μου, συγχώρεσε με.
Αυτός έκατσε απογοητευμένος δίπλα της και εκείνη άνοιξε την τηλεόραση, έβαλε στο βίντεο την κασέτα και η χαρακτηριστική φωνή του Ροδοφυλλόπουλου της μαλάκωσε την καρδιά .Μόλις πήρε μια δόση από Ζούγκλα έβαλε την κασέτα με τον Ορατό Κόσμο του Μαρδαβέλλα και η ψυχική της ηρεμία άρχισε να επανέρχεται σιγά σιγά.
Η κασέτα με τον Εισαγγελάτο και τα στρώματα της έφτιαξε το κέφι παρ’ όλον ότι την έπιασε η ίδια φαγούρα όπως όταν την είχε πρωτοδεί.
Στην συνέχεια ένιωσε χαρούμενη όταν έβαλε την κασέτα με την Πανίτα Μάνια και όλος ο συρφετός εμφανίστηκε μπροστά της.
Ήταν πλέον ευτυχισμένη αν και ήξερε πλέον ότι της ήταν αδύνατο να απεξαρτηθεί.
Ήταν ένα trash TV victim!

9 σχόλια:

  1. Εγώ με την Τρας Τιβι το έχω φιλοσοφίσει. Είναι υγιέστατο, αρκεί να ξέρεις ότι αυτό που βλέπεις είναι σκουπίδι. Σκέψου πόσα πράγματα σου πασσάρουν για πρώτο πράμα και είναι χειρότερα σκουπίδια από τα σκουπίδια! Αν έχεις αυτογνωσία όλα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό!

    Κι όμως, η απεξάρτηση είναι δυνατή ξέρεις... Λόγω ηλικίας έζησα την (ελληνική) tv από τη γέννησή της. Υπήρξα λάτρης της.

    Έχω πάνω από δύο χρόνια να δω από δική μου επιλογή. Προτιμώ τα dvd.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δεν είμαι tv-victim αλλά αν δεν πάρω μία δόση Χαρδαβέλλα τη βδομάδα κάτι παθαίνω. Α, όλα κι όλα. Εκτός που λες "κοίτα τι μαλάκες που κυκλοφορούν" κι ανεβαίνεις λίγο, βρίσκεις και θέματα για blogging. Δεν θυμάμαι κι εγώ πόσα posts οφείλω στον Χαρδαβέλλα και την ανεκδιήγητη εκπομπή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι κακό να βλέπεις trash tv. Αλλά να μην βλέπεις μόνο αυτό.
    Εγώ την έκοψα εντελώς (όλη την τηλεόραση, όχι μόνο την trash) και ησύχασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -nemertes
    -composition doll
    -αταιριαστος
    -debby

    Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.
    Και έγώ αν δεν δω Τριανταφυλλόπουλο για να θαυμάσω τους διάφορους επώνυμους που κάθονται σαν γλάστρες και τον γλύφουν 3 ώρες για να πουν δύο κουβέντες των 3 λεπτών δεν μπορώ να κοιμηθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπομονη απο τον οκτωβριο αρχιζουν παλι ανανεωμενοι , με τροπικο μαυρισμα απο τα νησια που πηγαν , ολοι αυτοι που δινουν νοημα στη ζωη μας καθε βραδυ

    ευτυχως λογω δουλειας δεν βλεπω τηλεοραση , μονο αργα το βραδυ και ευτυχως βαζουν κατι περιεργες ωρες σειρες με αυτοτελη επισοδεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υπάρχει και μουσική εκπομπή "trash tv" δε θυμάμαι δυστυχώς σε ποιό κανάλι, να σε παραπέμψω...το τελευταίο που είχα δει είναι video clip του Φλωρινιώτη τύπου τσόντα με μια χοντρή κακάσχημη γιαγιά που τα βγάζει όλα και τη χουφτώνει ο τραγουδοποιός (!) καθόλη τη διάρκεια!Εκεί να δεις trash!όσο δεν πάει άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοιτα να δεις!
    Είναι και κάποιοι που λένε ότι εκπομπές τυπου Πανίτα Μάνια είναι πλέον cult!
    Ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. eparxiakosaloni-και γω αν δώ τηλεόραση μόνο βράδυ μπορώ και έτσι δεν έχω γνώμη για τις μεσημεριανές εκπομπές που μάλλον για πομπές πρόκειται από αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες

    pwlina-Βρέ κορίτσι μου είναι δυνατόν να μην ενημερώνεις τον κόσμο που παίζει τέτοια εκπομπή;
    Να μην ξεχνάμε βέβαια και την ιστορική ρήση(δυστυχώς) του Χατζηδάκη:
    -του Φλωρινιώτη του πάει το τσέμπαλο !!!!

    ralou-Καλά αυτή την εκπομπή εάν μπορείς να την παρακολουθήσεις πλέον του 5λέπτου πρέπει να έχει κανείς μαζοχιστικές τάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή