Τετάρτη 10 Μαΐου 2006

Χριστόδουλε πάρε θέση



΄Απανωτά είναι τα χτυπήματα που δέχεται καθημερινά η Ορθοδοξία όπως συνεχώς επισημαίνει δακρύζοντας ο Αρχιεπίσκοπος.
Όμως ένα μέρος της ευθύνης είναι και δικό του γιατί τώρα που οδηγήσαμε στην Εκκλησία , εκτός από την ευπρεπώς ενδεδυμένη νεολαία, και τους άλλους με το σκουλαρίκι ,δεν τους δίνουμε οδηγίες ζωής όπως οι Καθολικοί.
Όπως διδάσκει ο Αρχιεπίσκοπος δεν επιτρέπεται το πήδημα εκτός γάμου .Άλλά και εντός του γάμου δεν έχει σκοπό την ευχαρίστηση του ζεύγους άλλά την διαιώνιση του είδους.
Τώρα αν δεν παντρευτείς και δεν έχεις και το «κουσούρι» τι κάνεις ;
΄Αντε να διαβάσεις τους λόγους του Χριστόδουλου , η του Άνθιμου αν είσαι Θεσσαλονικιός ,για να σου πέσει, αλλά όσο λαλίστατοι και αν είναι κάποτε τελειώνουν .Τι κάνεις με αυτό« το πυρωμένο σίδερο ανάμεσα στα σκέλια » που έγραφε κι’ εκείνος ο άθεος ο Καζαντζάκης ;
Η μαλακία απαγορεύεται δια ροπάλου από την εκκλησία και παλαιότερα και από την Πολιτεία.
Ο πατέρας του Ζουράρι είχε περάσει στρατοδικείο για το βιβλίο του «Ο αυνανισμός υπό το φώς της Επιστήμης» για διάβρωση του ηθικού του στρατεύματος !
Αλλά και παντρεμένος να είσαι μπορεί να αμολάς το ένα παιδί μετά το άλλο ;
Ιδού λοιπόν το κενό που δεν καλύψει ο Χριστόδουλος .Φοράμε καπότα η όχι ;
Ο πάπας τουλάχιστον είναι ξεκάθαρος .Ποτέ καπότα ,ποτέ μαλακία παρά μόνο σε μία περίπτωση. Την εξέταση σπέρματος.
Αλλά και εκεί χωρίς μαλακία, πηδάς την σύζυγο και μετά με την καπότα στο χέρι πηγαίνεις τρέχοντας στο γιατρό για να μη σου χαλάσει και το σπέρμα.
Πρόσφατα , μεγάλη θεολογική συζήτηση γίνεται στους καθολικούς με αντικείμενο τι γίνεται εάν ο ένας σύζυγος έχει AIDS ; Φοράει καπότα την οποία απαγορεύει ο πάπας ,η δεν φοράει οπότε το ζεύγος ακολουθεί την Ευαγγελική ρύση «ους ο Θεός συνέζευξε καπότα μη χωριζέτω» και πηγαίνουν και οι δύο στον Παράδεισο ;
Εδώ λοιπόν το Χριστεπώνυμο πλήθος περιμένει απαντήσεις από τον Χριστόδουλο η έστω τον Άνθιμο περί του πρακτέου.
Τέλος ένα πρόσφατο θέμα που απασχολεί ευτυχώς όχι μεγάλο μέρος της Ορθόδοξης κοινωνίας ,είναι τι κάνουμε με την ινδουιστική γιόγκα.
Ο πάπας ήδη από το 1999 ως καρδινάλιος τον έχει ήδη καταδικάσει.
Όμως οι Χριστιανοί στις ΗΠΑ την έχουν προσαρμόσει στην χριστιανική θρησκεία. Αφού διαβάσουν εδάφια της Βίβλου ψέλνουν αντί το «οοομμ» το αμήν .
Μια φίλη μου ακούγοντας το «άλαλα τα χείλη των ασεβών» δεν μπορούσε να καταλάβει τι θέλει να πεί αυτό το «λα λα λα τα χείλη των ασεβών» που άκουγε!
Είναι μια καλή πρόταση λοιπόν ,ο προοδευτικός μας Αρχιεπίσκοπος να δοκιμάσει αρχικά, στα μέλη της Χρυσοπηγής ,πρίν να καθοδηγήσει την νεολαία « που την πάει» (αυτή με το σκουλαρίκι),αφού ψάλλει πρώτα το «τη Υπερμάχω» να συγκεντρώνεται στην γιόγκα αντί με το «οοομμ» με το «Α λα λα λα».Τα ερωτήματα αυτά απαιτούν άμεσες απαντήσεις πριν απογοητευθώ, βγάλω το σκουλαρίκι και δεν ξαναπατήσω σε εκκλησία.

1 σχόλιο: